Ako pripraviť umelé mlieko na dlhšiu cestu?

janette151
20. júl 2015

Ahojte žienky. Viete mi poradiť ako si mám pripraviť alebo ako to chodí s umelým mliečkom na dlhšiu cestu ( cca 7 hod) ? Ešte sa len s tým mliečkom zoznamujeme a potrebujem vycestovať no neviem ako alebo kedy alebo vlastne čo s tým mliečkom ☹ Doma ho pripravím ale ono raz dva vychladne samozrejme. A ja ho potrebujem teplé. Nejaké triky alebo finty ? Vopred ďakujem za každu radu 🙂

alieeenka13
20. júl 2015

@janette151 zarobíte si ho až presne pred podávaním, prevarená voda do termosky, sú nádobky na UM - pripravíte si doma presnú porciu, zamiešate spolu až pred papaním. neviem si predstaviť, akú konzistenciu by malo mliečko dopredu pripravené napr. po 2-3 hodinách.

skoupilka1
20. júl 2015

@janette151 ahoj, ja som to robila tak, že som do termosky dala ohriatu prevarenú vodu a keď bolo treba tak som to v aute už do kojeneckej fľašky zarobila.Teplé mlieko som potom mohla zarobiť aj 3 x.

gabinecka_
20. júl 2015

Ahoj, nepíšeš ako staré máš bábo.Potrebuješ dojčenskú vodu, ohrievač na fľaše do auta a dávkovač sušeného mlieka, aby si to mala čo najjednoduchšie a zároveň čerstvé. Do čistej fľaše naleješ dojčenskú vodu, potom dáš ohriať v ohrievači a vysypeš formulu z dávkovača. Môžeš rovno podávať. Nevypité vykotiť, fľašu umyť na ďalšie podávanie. Alebo zobrať v termoske dostatok prevarenej vody, len to budeš musieť chladiť.

julia92
20. júl 2015

@janette151 ja fungujem na termoske, teplá prevarená voda do termosky, flasku so sebou, prasok, naberacku, v dany cas uz len vyliat vodu do flasky, prisypat potrebne mnozstvo prasku a voila! 🙂

nyusika
20. júl 2015

nadobky na UM + termoska, alebo zastavka na pumpe, kde ti bez problemov prihreju cokolvek 🙂

teraz sa ti to asi vsetko zda komplikovane, v reale je to ale v pohode.

stanislavao
20. júl 2015

@janette151 UM nemozete skladovat zarobene. Cize jedina moznost je horucu vodu do termosky a UM so sebou a vzdy zarobit cerstvu davku.

zuzanaete
20. júl 2015

Do termosky horuca voda, flasa vychladenej vody a pred podavanim namiesas na spravnu teplotu, nasypes prasok (da sa to zvladnut aj bez davkovaca, do nadobky zoberies mlieko a naberackou das ako doma) a babo moze pit. Odporucam zobrat este velku flasu vody na vyplachovanie. Babo prezije, ak nebude mat flasku vyvarenu alebo poumyvanu v horucej vode. Staci poriadne povyplachovat, pooblievat, pripadne mozete pouzit aj trochu z termosky. Alebo ak je babo este velmi malinke, tak zobrat viacej flasiek a az doma riadne poumyvat. Prajem stastnu cestu. Mozno sa to zda komplikovane, ale je to len o zvyku.

embrance25
20. júl 2015

Presne tak ako píše zuzanaete 🙂

sweetlife00
20. júl 2015

aj ja tak robim ako zuzanaete a kazdy de uz pol roka od jej narodenia aj doma nie len na cestach a nepotrebujes ziadny ohrievac ani davkovace a neviem co este 🙂