Ako papávajú nekojené deti?

michaela1711
24. jún 2015

Ja sa chcem len tak informačne spýtať ako papávajú nekojené deti či nebývajú nejaké problémy a tak. Ja som prvé dieťa kojila a aj dokrmovala umelým mliekom ale teraz toto druhé pravdepodobne nebudem môcť kojiť vôbec. Možno táto diskusia aj pomôže maminám ako ja ktoré nemôžu kojiť s určitých dôvodov. 🙂

tova
24. jún 2015

papavaju 😀

michaela1711
autor
24. jún 2015

@tova No ja som myslela tak že či nemávajú nekojené deti s papaním nejaké problémy a tak. Určite že je to aj individuálne ale zaujímam sa o to teraz lebo ani ja nebudem môcť kojiť. Či bývajú aj nejaké problémy keď papajú deti len umelé mliečko 🙂

lajlilinka
24. jún 2015

Tiež nemôžem kojit zo zdravotných dôvodov. V pôrodnici dávali Bebu HA, tak sme ju kupovali aj domov. Nakoľko však s mm nemáme žiadne alergie a keďže sa mi zdalo, že mliecko cez malú len prejde, okrem toho mala zelenú a smradlavu stolicu, čo je pri hypoalergennych UM normálne, prešli sme na obycajnu Bebu.
V pôrodnici sme začínali na 40 ml, teraz máme ukončené dva mesiace a je cca 90 ml každé tri hodiny. Okrem toho jej robím detský feniklovy čaj.
Pekne priberame, nie je ani tucna, ani chuda, taká akurát. Reflux nemáme, stolicu ma minimálne jednu denne (ako kaša). Vetry odchádzajú bez problémov. Ak aj nie, stačí že pocvicime bežné cviky s nozickami.
Fľaše mám kúpené tri druhy, Avent klasické, Avent Natural a švajčiarsku LOVI. Preto, aby si nezvykla iba na jeden druh cumla.
Nesmieme presvihnut jej 'sekundu' hladu, akonáhle sa veľmi rozplace kvôli hladu, mliecko veľmi hlce a potom loga vzduch, ktorý jej robí problémy.
Odgrgnut si vie, ak si náhodou neodgrgne, polohujem ju na bok.

Čo sa týka jedenia mimo domu. Relatívne aj doma mám nachystanu v termoske horúcu prevarenu Lucku, potom v dzbane studenú. Zmiešame do flasky na ideálnu teplotu, pridám mlieko. Čo nezje, vylievam. UM samo o sebe smrdí a čím dlhšie je na vzduchu, tým viac sa v ňom množia baktérie.
Na cesty som si kúpila od Aventu davkovac mlieka.

Hádam som ti troška pomohla aby si mala nejakú predstavu 😉

tova
24. jún 2015

@michaela1711 mne len to slovo prislo smiesne.

julia92
24. jún 2015

@michaela1711 Ahoj, ja som spociatku kojila, ale od cca 2 mesiacov je uz cisto na UM. Myslim, ze spociatku papala aj viac, ako by bolo treba :D ale nestazovala sa :D davala som jej obycajny nutrilon, ale velmi ju bolelo brucho, tak doktorka poradila hypoalergenny, ze ten je jemnejsi, tak som presla na ten, ale brucho bolelo dalej, az napokon na gastre nam predpisala nutrilon low lactose, to pomohlo, kedze malicka uz nemusela travit mliecny cukor... okolo troch mesiacov som pomalicky prechadzala spät na obycajny nutrilon a uz je ok, ved tamarka je uz väcsia, aj ten traviaci system sa konecne upravil 🙂 Dnes som kupila na vyskusanie mlieko Babylove z DM, od zajtra jej budem davat toto, uvidim po tyzdni, ako na tom bude, ked sadne, ostanem pri nom.

pri UM je dolezite neprekrmovat babätko, babätko ma vypit od 120-150ml na 1 kg za 24hod Teda napr. moja ma asi 5,1kg, teda by mala vypit od 612-765ml. Papa 6x denne, teda na jednu davku to vychadza 102-127ml. Ak boli brusko, pomozu kvapky Coliprev- obsahuju enzym laktazu, ktory pomaha stiepit laktozu (prave s travenim laktozy maju male babätka tazkosti). Taktiez pozor na flasku 🙂 zacinat s uplne malym cumlikom, aby mlieko iba kvapkalo pri otoceni dolu hlavou, aby netieklo rychlo, lebo potom babo grcka... dolezite je odgrgnut. Ja mam avent flasky a mam jednu MAM flasku- ta je super! 🙂

A pri UM ani stolica nemusi byt kazdy den, moja malicka kaka tak raz za 2 dni (ale stoji to za to :D )

A tiez je dolezite, aby mlieko sadlo 🙂 Kazde babo je ine, kazdemu vyhovuje ine mlieko. Ale zas tiez nie je dobre striedat mlieko casto... treba dat telicku aspon tyzden, aby si zvyklo na nove mlieko.

Asi vsetko, uz mi nic take nenapada... 🙂 vela stastia.

sardinka333
24. jún 2015

@michaela1711 prosím ťa hlavne si z toho nerob problém ty sama!!!! Vyrieš si to sama v sebe vo svojej hlavičke, lebo dieťa ešte nemáš na svete a už premýšlaš o neexistujucich ,,problémoch,,. Dve deti ,,sosali,, Nutrilon a neboli žiadne fora, diskusie a ,,rozpravy,, a nebol dovod na stres...teraz pri tretom človek číta a číta o všelijakých problémoch a hned sa strach vkrada že ,,čo ak,,. Nepripušťaj si to, ked to pride tak to budeš riešiť.
Ja mam zase Nutrilon v kabeli nachystaný pre pripad a uvidím situačne ako to bude a v žiadnom pripade si nepripušťam problémy dopredu. Ked sadne mliečko tak nie je o čom - dieťatko je spokojné a šmitec. Má to aj svoje výhody a tie mám tiež na zreteli preto nepodlieham panike, všetko ide tak ako má a moje dieťatko bude pekne papať a ja sa z toho budem tešiť - moj postoj ktorý si chcem udržať. Ako vravím dopredu sa nestresuj dieťa to vyciti a na just sa ti stane to čoho sa bojíš.... 🙂

bubelko
24. jún 2015

@michaela1711 normalne jedia ako kojene. Maju rovnake problemy a chovaju sa tak isto ako kojene. Placu, ked maju hlad, plnu plienku alebo chcu k maminke 😉