Ahojte mamičky veľmi vás prosím kojím dcérku má 7 mesiacov a ja už nemám mliečko ona mi vôbec nechcé nič piť z fľaše už sme vyskúšali rôzne druhy a nič nepomáha bojím sa že sa teraz v lete dehydruje prosím ak máte niektorá takúto skúsenosť poradte Ďakujem🙏
My mame 7 mesiqcov tiez. Kojime sa. Ale.chcela som aby vedela pit aj z flasky v pripade nudze a v lete. Vyskusala som 4 flase. Nakoniec som ju naucila na avent 1, co sim mala k odsavacke. Pomaly, postupne. Kazdy den sim jej tam odstriekala kusok svojho mlieka a to som jej ponukala predtym ako sme sli papat.
Skus iny typ cumlika na flasku.V lekarni ti poradia,a sunar je najsladsi,na ten sa ti skor chyti ak uz nechces kojit.
Ak sa prisava, na 99 % mlieko mas. Moji tiez flasky nechceli, ale Aventove prijali. Nemali menej ako 7-8 mesiacov. Nauci sa, neboj. Dovod na odstavenie to nie je ☺
Mne syn odo mňa nikdy z fľaßky nevypil, lebo mama=prsia a kojenie. Bola som z toho nešťastná, lebo som sa vracala do práce s tým, źe on z fľašky nepije. Mlieko sme aj tak odsali, ja nastúpila do práce a malý manželovi cucká z fľašky bez problémov 🙂. Toť moja skúsenosť.
@siska53 pretože je stále hladná a všimla som si to ked jej dávam z prsníka 2 krát potiahne a potom sa už len hrá a ked si ztlačím prsník tak mám takú ako keby mutnú vodu a za 5 hodín som si odstriekala iba 15 stku mlieka tak aj doktorka mi povedala že už mliečko mi odchádza
@zuzana1291 Avent sme skúšali tu nechceme
Začni veľa piť a koj koj koj a mlieka bude dosť. Ja mám problém odstaviť 2 ročnú
@barbie17 odsavacka nikdy neszje tak ako dieta... Ja som mala mlieka dost,akurat pre ne,ale v tomto veku som odsala uz len minimum.. Oni si ale vytiahli tolko,kolko potrebovali..
Radsej to rob tak,ze na jednom prse dieta,na druhom odsavacka na stimuaciu.. Vies,co som sa ja natrapila nez som naodsavala pre nu do poharikov,aby mala,kym ja budem v nemocke?
A to mliecko sa vekom meni,to by dr.mala vediet... Uz papa aj prikrmy,tak jej ichvrob take redsie kvoli tekutinam..
Navyse nasa,ale to uz bola starsia tiez robila,ze parkrat potiahla a sup prec a za chvilu zas.. Aj 20x za den.. Tak som jej to obmedzila,no to uz mala 20mesiacov..
Skus taky splosteny dudlik na flasi este alebo hladaj taky,co najviac prso pripomina.. No aj tak by som na tvojom mieste,kedze je mala,radsej zabojovala o dojcenie a v tychto teplach jej aj vyhovela,nech pije,kolko potrebuje..
Ale ked mas aj ked len 15 tku,tak ty sa na tej odsavacke dokazes rozbehnut... ak sa da zacni si odsavat castejsie kazde 2 hodky kolko pojde alebo prikladaj malu,je jul,v septembri sa rozbehnu zas vsetky pliagy,sople, kasle,rotavirusy a to materske fakt pomaha,aj co sa tyka imunity aj lahsieho priebehu choroby.Ak si unavena daj jej aspon co mas a dokrmuj.Mlieko si vies odlozit aj do mraznicky ale to asi vies.
Ja by som to kojenie nevzdavala... voda, caj, vinea a moringa... aspon u mna to funguje. A skuste flasticku lansinoh. Sesternica skusila vsetky mozne aj nemozne az jej tuto poradili a bolo dobre 🙂
Ahoj, radím fľašu Tommee Tippee - closer to nature. Majú ich aj tu na MK ... Ja som tiež všetko skúšala a napije sa mi len s touto fľašou, lebo najviac svojim tvarom pripomína prsník. Inak stále dojčim 🙂 syn má rok. Držim palce
Moja sa sama odstavila od mlieka z fľaše už v 10 mes. A mlieko nedá do úst a ani fľašu. Aj keď bola menšia tak vodu som jej dávala po lyžičkách a potom v striekacke a ako 11 mesačná sa naučila piť zo slamky. Proste flašku s čajom vodou nedala do úst max mlieko aj to skončilo. A tersz keď je v noci sem tam hladná tak má zavreté oči a otvára ústa a papa jogurt.
Tvorba mlieka sa dá zvýšiť a je to lacnejšie z dlhodobého hľadiska ako fľaša. Namiesto "dobrej" fľaše, skus si nájsť dobrú laktacnu poradkyňu. Zoznam je na mamila.sk. Nemusíš sa trápiť učením dieťaťa na fľašu, ani iné mlieko ap.
Ty pu vela tekutin,hlavne vodu a mliecko budes mat.ked ju budes prikladat bude sa tvorit mlieko. A na doplnenie tekutin pre malu skus lyzickovat alebo normalne z poharika nech cucka.
Ja som od začiatku nič neodsala a kojim 2 roky. ☺ držím palce!
@barbie17 prepac len otazka- ako vies,ze nemas mlieko??
Nasa sz naucila az v roku z flase.. A to som bola v nemocke 4dni,ucila som ju ja predtym, nic.. Tvrdohlavo odmietala,to iste,ked som uz bola v nemocke... Davali jej lyzickou.. A tekutejsie prikrmy.. Ale ja som sa vratila a s dojcenim sme pokracovali..
Inak jedine skusat rozne typy dudlov ci pohar... A lyzickovanie (ale z toho nasu bolelo brusko-vela vzduchu).