Moja skoro 3 ročná dcérka si pýta každú noc mlieko. Vysvetlovanie, prosenie nič nepomáha. Spustí krik a radšej to rýchlo vybavíme nech je kľud. Prosím poradte ako to ukončiť, aby prespala celú noc.
a davate cez cumel? skus jej dat len do poharika,to ju nebude bavit. ..vysvetli,ze je uz velka a ked bude revat,ze ju bude napr.hrdielko skrabat a kaleraby...len traba vydrzat a nedat.myslim,ze do tyzdna by ju to malo prejst...alebo skus jej ponuknut vodicky trochu z poharika,ked ju smadi...
Súhlasím, dajte do pohára. Je to síce náročnejšie ale deti to prestane baviť. Lebo takto im pokazíte zuby.
Takú radu by som aj ja rada počula 🙂. Náš malý má už 4 a pol roka a stále v noci pýta kakao. Už sme mali obdobie, keď jedol "až" o štvrtej ráno, ale zase sa to vrátilo späť a pýta si presne o 2:30 a potom znovu okolo piatej - podotýkam, že obidve kakaá vypije. Tiež už neviem čo s tým. Keď mu nespravím, budí sa každých 10 minút a pýta si. Takže sa do rána nikto nevyspíme a to teda nie je extra zábava, keďže mám potom celý deň fungovať ešte aj v práci. Keď mu urobím, on vypije, zaľahne a spí.
Pevne verím, že keď sa narodí druhé bábätko, tak s tým prestane a dá si to vysvetliť, že nesmie vykrikovať, pretože zobudí bábätko. Keď sme mali doma synovca a spal s nami, presne toto som nášmu povedala a spinkal krásne do rána. Ale keď u nás nikto nie je, môžem mu to hovoriť koľko chcem, vykrikuje stále.
neti tak toto sme mali aj my. a nie raz v noci ale aj 3-4x ☹ az kym sme 3dni pred jej 3.narodeninami neboli pre nefrologicke/kontrolne vysetrenie/ a ta jej povedala,ze take velke dievcata uz nesmu pit z flase a ze v noci uz vobec nie,ze v noci musi spinkat.... Hned tam doktorke slubila,ze ked pride domov flasu vyhodi...a fakt vyhodila,hoci sme tomu nemohli neverit.vecer este vypila mliecko,flasu vyhodila-samozrejme,ze sme ju odfotili, kos sme odniesli hned vonku do kontajnera/aby si to nahodou nerozmyslela 🙂/ a bolo. uz je skoro rok bez flase,no je pravda,ze odvtedy pije ovela-ovela menej mlieka ale to jej staci.v noci sa sice sem-tam zobudi vycurat a pekne spinka dalej. my sme sice s nou uz boli dohodnutí,ze na 3 narodeniny vyhodi flasu,no Dr.nam to len uryxlila a myslim,ze aj pomohla.inak mozno by to nebolo take jednoduche. drzim prsty 🙂.
Pozeram, ze vacsinou mate este mladsie dietatko... Oni nepotrebuju mliecko, ani kakao, ale chcu vas - mamicky, pretoze k mensiemu vstavate, pripadne kojite a oni idu stranou. To iste je pred narodenim dalsieho babatka. ide len o pozornost, ktoru si vyzaduju. Skuste im dat viac pozornosti cez den, razne povedat nie nocnemu mlieku, razne sa mysli razne a neustupit a prejde to 🙂 Tak ako dospeli, aj deti potrebuju pravidla, ak raz zakazete, potom dovolite, nerespektuju to, lebo vedia, ze povolite...
tak nasi sice v tom veku v noci mllieko nepili ale jednoducho uz musis mat toho ty plne zuby. Ked budes rozhodnuta skoncit s nocnym mliekom tak s nim skoncite a niekedy menej bolestne ako si clovek mysli. Mala vie ze spusti krik a vy ustupite. jednoducha rovnica. Bohuzial musis si stat tvrdo za svojim. V noci sa spi a nepapa. Mliecko bude rano. Prve noci budu asi vesele ale mozno nie.
Radim zacat umyvat detom zubky po tom mliecku, lebo sa im coskoro pokazia... asi ich to aj prestane bavit, ked si ich budu musiet v noci cistit este raz ci dvakrat 😀
Vymenit flasu za hrncek. Normalny bez nasosiek. K tomu si musi sadnut, sustredit sa. Flasku s cumlom vydruli v polospanku. Na mojich to zabralo.
Ak dávaš cez fľašku tak ja som s malou vybabrala tak že som jej nechala dudel až pokial ozaj nezačal fest smrdieť...potom sama povedala že smrdí a už ho nechce.takto sme to mali aj mi aj v noci do 3r a 4mesiacov.Ešte som jej ho dala privoňať z vnútra(to smrdí viac jak z vonku)....Lebo tiež sa nám v noci budila na kakauko...A aj nám tak večer zaspávala a tiež už som nevedela čo s ňou....Takto večer vypila pol šialky kakaa a išla spinkať,v noci ked sa zobudila na kakao tak jej vravím že ok idem urobiť do šialky...a to nechcela 🙂 tak spinkala dalej takto to bolo 2 noci a bolo po probléme
ahoj 🙂 no moja dcérka má viac ako 5 rokov a každú noc si pýta mliečko takže ja ti moc neporadím ale niektoré deti majú takú potrebu 🙂 proste vyciká sa, vypije mliečko, otočí sa na druhý bok a spí potom až do rána :D