Ako odnaučiť od UM v 19. mesiacoch?

red_cat
9. júl 2019

Ahojte damy, prosim mate nejake tipy ako oducit od nocneho pitia mliecka 19mesacneho chlapceka? Mam pocit, ze je to stale horsie..kedysi pil pred spanim, vnoci okolo 4 a rano o 8. No posledne cca 2 mesiace si pridal este dalsie mlieko okolo 1 h v noci. Teda od vecera do rana su to 4 krmenia👌 Je to narocne, sme z toho uz frustrovani, unaveni a nevieme kde je chyba😔
Cez den papa pekne a dost, ale mava rano tazky zaludok z tolkeho mlieka, aj obcas doobeda grcne mlieko. Skusali sme ho oducit od mliecka tak, ze sme ponukali vodicku a snazili sa utisit a uspat, ale spustil strasny rev a ani po 2-3 hodinach sa neupokojil..az sa zachadzal od revu a prebralo ho to natolko, ze nam ani po mlieku nezaspal a boli sme hore celu noc. Neexistuje nejaka postupna ale ucinna metoda ako oducit od nocneho mliecka?

sapetka
9. júl 2019

@red_cat co mu davate na veceru?

red_cat
autor
9. júl 2019

@sapetka vacsinou obilninove kase- krupicovu, ovsennu, psenovu..ale skusali sme aj normalnu veceru - ryzu s masom, alebo maslovy chlebik so syrom a zeleninou...pekne sa najedol a pred ulozenim do postielky este cucol 100ml mlieka... No o 4 hodky je hore znova a reve kym nedostane um

evittam
9. júl 2019

@red_cat Skoro dvojročné dieta nema v noci jesť. No proste nedat. Max.vodu, caj.

sapetka
9. júl 2019

@red_cat hmm je to zvlastna situacia ze si tolko vyzaduje mliecka.. skuste mu dat ten chlebik so zeleninou a viac mlieka na noc (180ml) asi polhodinu/hodinu na to. Presla by som na normalne mlieko uz 3,8%

mimer
9. júl 2019

Moja ma rok aj 7 mesiacov a.pije mlieko 1x v noci.. ale davam jej 180ml.. Skus dat vacsiu davku ci ho zasyti na dlhsie

red_cat
autor
9. júl 2019

@mimer
@sapetka davam najvyssiu davku aka sa da😁 240ml a 8 odmeriek.. Nezabera to nanho. Vypije a o 4 hodky zas pyta. Potom uz nevypije celu flasu a ani rano ..to uz aj polovicu nechava. Skusali smw aj plnotucne kravske a aj kasu mu z neho varim..ale nepostrehli sme zmenu

sapetka
9. júl 2019

@red_cat tak potom jedine pockat nech vyrastie z toho😊pride to coskoro urcite a zacat mu pomalicky vysvetlovat ze mliecko v noci uz nepride😁

renatka100
9. júl 2019

@red_cat no presne tym istym si prechadzame aj my, syn mal 18 mesiacov a z dvoch nocnych krmeni boli zrazu 3-4 a bolo jedno kolko mlieka som mu dala - ci 60 ml alobo 200 ml. Preto som pred mesiacom povedala ze staci a vzdy sme ho vecer doslova natlacili jedlom, este dosrane na noc aj 260 ml kravskeho mlieka, aby nemohol byt proste hladny. Maly sa v noci zobudil a samozrejme ze pytal mliecko - nedali sme - iba vodu ktoru odmietol a krical asi 10 min a nasledne zaspal. Toto sa opakovalo tak tri dni a potom sa prestal budit uplne. Takze zakladom su vase pevne nervy - ale stoji to za to, konecne sa v noci vyspime a maly sa mi zda tiez spokojnejsi a vyspatejsi. Drzim palce.

zuzka565
9. júl 2019

Mne malý (2roky)tiez pije v noci mlieko. Na noc ma najvyššiu dávku. Bolo už aj ze prespal celú noc bez mlieka. Sme mu namiesto toho dávali čaj alebo vodu. Bolo plaču zo začiatku a teraz zas si len mlieko pýta.

julka828
9. júl 2019

@red_cat ak uz potom nechava aj polovicu to znamena ze nie je az taky hladny myslim uz potom v noci a rano. Plus dokonca ked si aj grcne. Jednoznacne je toho mlieka pre neho vela... skuste mozno dat vecer pred spanim a raz v noci. To je vsetko. Ked sa zobudi medzitym tak mu dat ozaj caj alebo vodu. Popripade mu dajte to mliecko o 1h a o tej 4 5 uz nedavajte. A rano o 8 uz normalne ranajky nie zas mliecko

red_cat
autor
9. júl 2019

Baby vam sa to povie ze dat caj alebo vodu😜😁 ale ked mu dam nieco ine ako mlieko, tak to pri prvpm cucnuti zisti a spusti strasny rev:( a veru sam sa neukludni ani po hodine..vzdy sme nakoniec museli dat mlieko, ked sme uz boli v koncoch so silami aj nervami:(

kika831
9. júl 2019

@red_cat tak ja mam 2,5 rocneho chlapca a mlieko pije stale. Vecer aj pocas noci- su noci kedy vypije 1 flasu a su noci kedy vypije 4. Tiez sme skusali vsetko mozne, ale ten plac a tym padom aj koniec spania az do rana nam za to nestal 😂. Ale som si vsimla, ze ked mu idu zubky, tak castejsie v noci pyta mlieko. Teraz nam idu päťky, čo ho podla mna aj boli, takze ak ho ma mlieko v noci ukludnit, tak to neriesim. Verim vam, ze ste z toho unaveni, ale verte, ze to nebude trvat navzdy a mozno vam v 2 rokoch bude spinkat celu noc a bez mlieka. Lahko sa niekomu hovori- nedat a hotovo, ale este stale su to malicke deti. Drzim palce. 🤞

julka828
9. júl 2019

@red_cat a vlastne ako to potom vyzera ? Ked uz teda dostane to mlieko odpije kolko odpije a v pohode spi dalej ze nevystraja potom ?

zuzumajko
9. júl 2019

@red_cat ci to nie je o zvyku..ze cuckanie ho dokaze upokojit a zase zaspinka..skus cajik, hm?

red_cat
autor
9. júl 2019

@julka828 ked dostane mliecko tak spinka sladko.dalej.. Ked sa ho pokusime oklamat vodou alebo cajom tak ho len rozjedujeme este viac. Niekedy celu flasu 240ml a inokedy cucne 150 a spi dalej.. Nevyznam sa v nom.

red_cat
autor
9. júl 2019

@kika831 mate to take iste ako my😔 aj vam pevne nervy..

eawynka
9. júl 2019

My sme tiez proste nedali. Bolo to tak pri oboch mojich chlapcoch. Podla mna v tomto veku uz vsetko chapu a revom len vydieraju. Prvy to pochopil po 2 nociach, ked sme mu zakazdym povedali ze mliecko sa v noci nepije. Jednu noc z toho bol u starkej a povedala mu to iste. Druhy to tiez skusal revom. Ked som sa uz nahnevala, vyprazdnila som plastovu dozu, v ktorej mavam UM, a prisla som mu ju ukazat. Velmi razne som mu povedala: "Aha. Mliecko sa minulo, posledne si vypil vecer, nemame. Treba kupit. Darmo places." A on prestal :D Ja by som neverila, keby nezazijem... :D Aj si dozu chytil, pokukal a vratil. Nezaspal hned, dlho sa krutil v posteli, ale nereval, to bolo hlavne :D

nikpa
9. júl 2019

@red_cat a je dostatočne počas dňa? Mám rovnako starého syna a mlieko v noci nepije od 13 mesiacov. Keď mrncal dala som mu cucnut vody, píšeš že vám to s vodou nefunguje, hm. U nás keď som mu v noci začala dávať len vodu tak počas dňa začal viditeľne viac jesť. Takže sa mu to tak volako vyrovnalo, viac jedol cez deň a v noci mu stačilo len upit vody.

rachel36a
9. júl 2019

@red_cat moze kricat kolko chce...niekto to vzda po jednom dni , niekomu to trva dlhsie...len musite vydrzat vy...

simca06022011
10. júl 2019

Podľa mňa je smädný...

koka231
10. júl 2019

Mam 2,5r a tiez naladuje sa vecer ci uz kasa chlebiky polievka ryza halusky maako to je jedno za tym da 210kakavka a v noci sa zobudi a spravym tych 210 niekedy cucne vsetko niekedy necha a popritom je schopny vypit este aj vodu ..podla man len potrebuje vyrast z toho ..ja to uz ani nerieisim samozrejme ze ak mu poviem ze nech si da vodicku tak placka ale pre pokoj aby sme sa vsetci vyspali spravim mlieko vypije a spinka pokojne dalej ..tiez uz som skusala vsetko mozne ale nebudem zbytocne stresovat dieta a ked chcem aby mal dobry den a nestaval hore ritkou ze je unaveny tak dam mlieko aj v noci ...podla man vydrzat ved hadam nebude to mlieko pit do 18ky 😉

pininka1
10. júl 2019

Každé dieťa je iné, môj prostredný pil um v noci keď mal ešte dva roky a mohla som mu dávať čaj aj vodu, letela cez celú izbu. Skúšala som nedať, rev a nespala celá rodina. Prestalo to z jedného dňa na druhý. Treba stále myslieť na to,že sú to deti a nie stroje a sú to naše deti. Keď budú mať 10 budeme na to už len spomínať a keď budú mať 16 dáme všetko za to, aby sme ich videli aspoň väčšiu časť dňa.

tamka82
10. júl 2019

Podľa mňa je to len zvyk nič iné. Treba povedať nemám nedám a hotovo. Par noci poplace a bude dobre. 🙂

tatinka
10. júl 2019

@red_cat ahoj,mam rocneho synceka,u nas okolo 18.00-18.30h davam cisty bielymzivy jogurt,cely kelimok zje,potom cca za hodinku a tristvrte dam mliecko,zarobim 180 ml ale po tom celm jogurte mi zvycajne aNi tych 180 ml nevypije,a potom zaspi okolo 20,30-21,00h,spi do rana,tak skus mozno ten jogurtik zivy nesladeny a po case mliecko,Mozno pomoze.....drzim palceky....inak nedu mu zubky teraz?moze sa aj z toho viac budit....

mimer
10. júl 2019

@red_cat svagrina do 3 rokov davala caj.. ja by som to nebrala tak tragicky..mojej dam,kym si bude ziadat lebo ked poxujem ako jej to pada do toho prazdneho bruska..aj tak som uz za ten rok a pol nevyspata..Len jediny raz sme spali celu noc..🤷‍♀️

ajka0207
10. júl 2019

@red_cat nesmies mu ani po hodine placu ustupit, prvá noc bude zla ale potom sa to isto zlepsi, my sme tak odstavovali a to nasa fakt zufalo hodinu revala a po troch dnoch prespala noc.

fiafia
10. júl 2019

@red_cat tiež sme na um odmalička. Má 2,5 a stále pije um našťastie už len ráno. Ostatné mlieka odmieta. Donedávna pila ešte aj v noci. Niekedy aj dvakrát. Dať vodu nezabralo a nedať jej mlieko znamenalo premrncanu noc a všetci nervózni. Vydržali sme a teraz v 2,5 roku prespí celú noc teda väčšinou 💪💪

sono2
22. júl 2019

@red_cat tak veľké dieťa už nepotrebuje žiadnu fľašu. To je už zvyk. Ja som teda dojčila, ale skončila som v jej 22 mesiacov a odvtedy pije vodu cez noc sama. Trvalo to tri týždne. Kričala že chce dojčiť. Ja myslím že je to cca podobne. Nahrad pohár za fľašu. Cez deň do nej daj max vodu. Ja čaje nepreferujem max v zime.
Moja pije mlieko z pohára odkedy dávam kravske. Um ani fľašu nikdy nemala. Myslím že už to všetko chápe, tak mu to v svetli a žiaľ musíte vydržať plač.

sono2
22. júl 2019

A nepoužívaj fľaše s dudlom