Ahojte.
Ako od naučiť dieťa piť v noci mlieko? Malý má 11 mesiacov. V noci mi vstáva 3-4 krát na mlieko. Pred mesiacom vstával už len raz. No teraz znova vstáva viac krát a za každým potrebuje mlieko. Hladný byť podľa mňa nemôže, pred spaním má riadnu večeru a zaspáva s mliekom. Nejde o to že by som chcela prespať celú noc. Ale každé ráno sa budí celý precikaný. Skúšala som viackrát ho už aj v noci prebaliť po tme, ale potom už nechce zaspať a uspávam ho 3 hodiny.
ja mam o trošku staršiu dcéru a v noci vstáva na mliečko tak 2-3x, vypije celú flašu, od malička ju nemôžem v noci prebaľovať presne kvôli tomu,že by sa zobudila a už by nezaspala, tak som to vyriešila tak,že jej na noc dávam plienku o číslo väčšiu ako nosí cez deň…
Ja som raz čítala postup - dávate napr 120ml, tak dávku znizite na 90ml. Toľko budete dávať napr týždeň, potom znova znizite dávku na 60ml, znova týždeňx Ptoom 30ml...moznonto bude trvat týždeň, možno tri dni, možno dva týždne. Je to len zvyk, nepiju od hladu.
Neviem poradiť, moja dcéra má rok a trištvrte a tiež sa budí na mlieko 2x, výnimočne len raz. Dávam jej 180ml a za čas kým pije ju vždy prebalím, lebo to by tá plienka nedala. Buď sa po dopití prevalí na druhý bok alebo chce na ruky, 3 minúty ju hojdám a pýta sa spať. Ale takto to máme zaužívané už dlho, čiže s dlhým uspávaním nie je problém. Vadí mi ale to budenie sa na mlieko v tak vysokom veku, no môže to byť spôsobené aj hladom, keďže odmieta sa poriadne najesť. Držím palce a keď nájdeš riešenie ako odnaučiť od nočného mlieka, sem s ním 🙂
Moja sa budila na mlieko dosť dlho bud ju nieco zobudillo alebo smäd ale cim bola staršia tak menej teraz ma.6.5r a obcas sa zobudi na vodu.....skusit ponuknut vodu caj....ak nie tak mlieko menšej dávke;)
@tess123
@janka1798
@lucia13022023
@lilope
@zuzkaa1991
On ešte neprespal celú noc, ale pred mesiacom sa budil na mlieko len raz, maximálne dva krát. Neviem čo sa stalo, že teraz zrazu potrebuje toľko krát. Ale trvá to už hádam aj mesiac. Nevadí mi v noci vstávať, celú noc som neprespala už dávno pred jeho narodením. Ale som na nervy z toho každodenného prania celej postieľky. Toľko oblečenia ten chlapec ani nemá, koľko on minie len na spanie.
Skúšala som mu už dávať aj väčšiu plienku, a nepomohlo to. Dokonca som ho skúsila pár krát aj skôr zobudiť ráno, no to mi potom dal pekne vyžrať, celý deň bol nervózny a uplakaný. 😂
Tiež si myslím, že je to len zvyk. Hladný byť nemôže, cez deň zje toľko, že to by stačilo aj dvom dospelým chlapom.
Skúšala som ho už niekoľko krát v noci prebaliť, no tadiaľ cesta nevedie. Skúsila som mu na noc dať len tričko a plienku, aby som ho nemusela vyberať z postieľky na prebaľovanie a nech to ide hopšup. No hneď ako otvorím plienku, on oči ako sova a už je zle.
Ak mu namiesto mlieka dám čaj alebo vodu, tak je oheň na streche. Začne plakať a to ho už môžem kľudne aj prebaliť, lebo spať už nebude.
Tak som dúfala, že tu mi poradíte niečo účinné 😂🥹 ale asi to treba len prežiť čo. 🥲🥲😂😂
@autorka v postieľke si ho neskúšala prebaľovať? Ja prebaľujem tak počas pitia mlieka a nevadí jej to. Skús ešte dať na jednorazovú plienku dalšiu, látkovú. Dúfam, že máš nepremokavé plachty v postieľke, daj tam dve a ráno len tú pocikanú strhneš. Môžeš dať pod ňu ešte nepremokavé podložky, aj keď nič z toho nepomôže na to, aby sa neprecikal, len tak hádžem čo mi napadlo.
Neboj sa, moja sa vyspala v jednom kuse len jedenkrát ešte ako bábätko, ale stále funguje takto a to bude mať v marci dva roky. Dávaš mu pyžamo alebo body na spanie a akú plienku? Ja dávam prienkové nohavičky, niekedy sa jej v pyžame klasická odlepila a tiež bola mokrá napriek nočnému prebaleniu. Nočné plienky by vraj mali vydržať celú noc, tak neviem ako je možné, že nevydržia.
@lilope skúšala som. Už som mu dala na noc len tričko a plienku aby som ho nemusela vyzliekať a tým ho prebudiť. Znie to super, veď len otvorím-zatvorím plienku a je to. No hneď ako otvorím plienku on je hore a už je zle.
On miluje spať a na spánok potrebuje svoj kľud. Keď sa to akokoľvek naruší, protestuje.
Nepremokavú plachtu má, takže aspoň matrac ostane suchý. Ale okrem toho je všetko mokré, poduška, paplón, návliečky, plyšák, on.
Plienky má pampers premium care 4. Sú 9-14kg, on má 10kg, takže ak mu dám väčšiu tak to precika kvôli tomu. Plienkové nohavičky sme tiež skúšali, bez úspechu. Nočnú plienku sme neskúšali, ale kamarátka tvrdí, že to sú zbytočne vyhodené peniaze, lebo zo skúseností vie, že preciká aj to.
Ja už som aj nadtym rozmýšľala, či nemôže mať nebodaj nejaký zdravotný problém. Lebo naozaj veľmi veľa ciká v noci. Ale cez deň toľko neciká, aspoň sa mi to tak nezdá, lebo to nejde všetko do jednej plienky. Teraz v noci vstal len dva krát, a precikaný je ajtak. 🙄
@autorka tak to ma veľmi mrzí, že napriek všetkému, čo si uz vyskúšala, nič nepomáha a je precikané všetko. Neviem si to predstaviť malú v noci neprebaliť, prebalím ju aj keď je minimálne pocikaná, lebo sa mi stalo, že potom pustila moč z oboch mliek čo predým pila, naraz a precikala sa. Moja spí vo vaku, vankúš ani paplón nemá, takže ak sa už aj občas preciká, nie je to také zlé a v podstate to skončí max. na vaku zvnútra a plachta je suchá. Ozaj neviem ti viac poradiť. Dať dve plienky naraz, menšiu a o číslo väčšiu je asi blbosť.
Ahoj a pomohlo by mu dat do vacsej plienky latkovu plienku alebo bavlnenu vkladacku?
No to aj mňa zaujíma ..riešim to isté s dcérkou 14 mes v noci aj 4 krát mlieko a ak neprebalim ráno celá postieľka na pranie ak prebalim máme budíček a už nespinka . Trvá to cca dva týždne pred tým sme spali celú noc . Večer tiež pekne papa tak nechápem