Ako odnaučiť 20 mesačného jedáka v noci od mlieka?

katkasofi
3. nov 2014

Babenky prosím poraďte mi ako odnaučiť synčeka v noci od mlieka... Vypije za noc 3 x 300ml... Cez deň papá všetko, je jedák ako sa patrí, ale tie nočné sú hrúza. Dudlík odmieta, čaj prípadne vodu - nedá sa oklamať. Proste až vreskotom sa dožaduje mliečka. Čakám tretie bábo a tak by sme ho chceli po novom roku presťahovať do vlastnej izbičky, ale vstávať k dvom deťom si neviem predstaviť.. Ako ho odnaučiť? Večeria o 19.00 alebo 19.30, potom kúpanie, rozprávka a cca 20.15 ide do postieľky. Skúšala som už aj posunúť večeru, no nepomohlo. Díky za rady..

marylis
3. nov 2014

@katkasofi no urcite odnaucit. Je to len zvyk. Moj ma tiez 20m a teda poslednykrat papa o 17:00. Spavat chodi o 18:30 a spi celu noc a rano ked vstane o 7:00 dostane 3dcl mliecka. Podla mna ho treba oducit aj kvoli zubkom, aby sa mu z tolkeho mlieka nepokazili. A aj zaludok potrebuje oddych. 🙂

lucy125
3. nov 2014

Fuha,no to papa veru dost.my mliecko v noci nepojeme asi od 11.mes.len vodicku,cajik,dzusik.mliecko pije rano okolo 5-7h a vecer pred spanim okolo 20h.skusila by som do flasky davat menej a menej mliecka,aby to mal casom skoro ako vodu.aj moj sa v noci zobudi par krat,bude mat 2,5 r ale napije sa,par glgov a spi dalej.musi sa to od ucit,alebo pred spanim nieco sytejsie na veceru,napr.kasu cez flasku.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bella77
3. nov 2014

viem presne ako sa cítite..my máme 25 mesačnu slečnu a donedávna to bolo to isté...každú chvílki v noci hore a mliečko...nemalo to konca kraja...až som si povedala dosť...takže moja rada...."zahodťe" flašku z ktorej pije mliečko a už nikdy sa k nej nevráťte...je to len zlozvyk..a nie je to o mlieku, ale o tej flaške a dudlaní...naša sa tak nejako ukludnovala na nej..aj na nej zaspávala...prvé noci budu s plačom ale po cca týždni si na nu ani nespomenie...verte mi, prešli sme si tým...takže večer ked pojdete buvať, ponuknuť mliečko v kuchyni z pohárika napr..slamkou..ak ešte nevie z pohára..dá si pár glgov a šup šup spať...a dookolaaaaaaa opakovať...mliečko si už pil v kuchyni..teraz už buvkáme...flašku sme zahodili pre iné bábatko...ty si už velký chlapec...čo pije z pohára... a v noci sa buvká...nepapá....dokookollllaaaaaa zahovarať ...pravdaže bude plakať...ale ak sa chcete vyspať obaja tak jediny zahodiť flašu...a doležité je aby ste vydržalii a nepolavili...u nás to trvalo pár dní a od vtedy spí malá celu noc..dokonca tuhšie...nezobudí sa na každý šum...a sme spokojní všetci...dufam som poradila... 🙂 držím place...pár dní ten plač vydržte...ak polavíte...bude vidieť že tak či tak dostane svoje a bude o kolotoč...deti maju rozum na to čo chcu 🙂)))

katarinamarkova
3. nov 2014

@katkasofi je to len zlozvyk.
skutocne 3x300ml?
moja 17 mes. v noci po veceri tesne pred spanim 200 a potom az rano.
ked pije 3x300 asi to nepojde hned na prvy sup, lebo to je skutocne veeeela 🙂
jednoducho to sprav tak, ze prvy tyzden mu budes davat napr. len 2x150...alebo len raz po 200....nech si trosinku poplace, potom o par t. ked budes vidiet ze sa to spanie lepsi tak skus vylucit pitie v noci uplne, resp. skutocne len trosku mliecka raz.
alebo to mozes spravit, tak ako pisala @fidka79, ze to nechas na neho, nech si pije kolko chce....len si viem zivo potom predstavit ako vstavas 3x k tomuto a 10x v uplne inom case k miminku co sa vam narodi a v noci budes spat hodinu?...pri troch detoch pochybujem, ze si najdes cas pospat si cez den.
prajem vela uspechov 🙂
deticky su velmi mudre, a velmi rychlo sa naucia na dobre veci...tak ako aj na tie zle....ved aj mne keby niekto kazde rano nosil ranajky do postele,po par dnoch by ma ani nehlo ist tie ranajky spravit, cakala by som ich automaticky.
tak je to aj s detickami, ako si ich naucime, tak mame....
zmenit sa to da! len treba vediet ci si myslis ze pre tvoje dieta je spravne a dobre pit v noci 3x300 ml a upevnovat v nom ten zlozvyk stale viac....alebo ho mozno nechat par dni trosku poplakat, pohnevat sa a po par tyzdnoch mat spokojne dietatko, co bude celu noc krasne spinkat.

zuzickaaak
3. nov 2014

Nasa ma 19m a je tiez velky jedak,naveceria sa okolo 19trj,potom kupanie atd..o 20:30 v posteli vypije 270ml mlieka a potom okolo 5hod. druhu 270 ml.flasu. Niekedy nechce polievku a aj na obed pred spanim ma flasu. Je mozne,ze je to aj zvyk u teba..asi ti nic ine nezostane,len to vydrzat..

katkasofi
autor
3. nov 2014

@marylis tak to ti fajn spinká, také ja nepoznám 🙂

katkasofi
autor
3. nov 2014

@katarinamarkova ďakujem za radu. Skúsim dnes jedno kŕmenie zarobiť menej a odstopovať o aký cas sa zobudí na ďalšiu fľašu... 🙂

katarinamarkova
3. nov 2014

@bella77 presne tak ma vysledok vyzerat v praxi 🙂 spokojne dietatko, spokojni rodicia 🙂
@katkasofi

katkasofi
autor
3. nov 2014

@bella77 ďakujem. Vyskúšam ;)

marylis
3. nov 2014

@fidka79 ved jasneee 🙂 zavisi aj od toho, kedy idu spat. Moj chodi skoro 🙂

bella77
3. nov 2014

@katkasofi podla mna s tým treba seknuť uplne...to nie je o mliečku ale o flaške..skus dať mliečko do inej, čo ho bude chcieť 🙂)) nie nebude...trošku sa napije a bum...a ked ráno vstanete,tiež si može dať mliečko,abo kakavko..aby to mliečko nevynechal...ale skušať postupne,,,??? bude revať o to dlhšie...takto to je o pár dnoch.. 🙂

bambinecko
3. nov 2014

alebo zarob 3 fľaše, ale do každej menej mlieka a postupne každý deň znižuj dávku. aj žalúdok si takto postupne zvykne @katkasofi

bronia13
3. nov 2014

no ja som myslim urcite do 3 alebo aj 3,5 davala mlieko mozno nie 3x ale sem tam aj 2 krat, vstala som dala do flase a hotovo - akurat mali obaja obdobie ze nechceli zohriate len priamo z chladnicky - neriesila som to, ked chcu studene maju studene ani raz neboli chory....pred tym mali obdobie ze zohriat, potom studene asi tak rok- rok a pol a potom presli znovu na teple, mali nieco vyse 3 rokov ked obaja prestali v noci papat mlieko drobec mozno 4.... ale kazde dieta je individulane, niektore cez den nespia od jedneho roka mne spal drobec do 5 rokov....neporovnavam, su aky su a hlavne su ZDRAVY!!!!!! ja som inac ku dvom vstavala v noci lebo su len 16m rozidiel a to som robila hm asi tak 2 - 2,5 roka, bola som s nimi doma spali sme vzdy dlhsie a ked som bola unavena tak sme si schrupli vsetci 3 po obede, navarne bolo vzdy a bordel??????? prisiel mm a upratovala a ja som nieco robila s detmi alebo opacne ved MD nie je ta prava materska DOVOLENKA ci hej, oh a este cez tyzden sem tam vstal aj mm ku nim ale zec vikend pravidelne on ja som spinkala 😀

marissenka
3. nov 2014

@katkasofi v takom veku uz nepotrebuje v noci mlieko.tolko mlieka zatazi aj zāļudok aj ladviny. Treba s tym seknut. Pekne mu vysvetlit, ze uz je velky a flasu s cumlom date napr.drūhemu miminku.. .Viac ako tyzden plakāts nebūde, viem vlastnej skusenosti..len treba tych par dni vydrzat a neustupit. Ked tak v noci vodicku na lyzicke. .. 😉

katkasofi
autor
3. nov 2014

@bella77 skúsim aventovu fľašu, tu neznáša 🙂

bella77
3. nov 2014

@katkasofi neboj zvládnete to obaja..su aj horšie veci...len sa netreba vzdať...a povoliť...ano možeš vstávať aj ku 4 ročnému v noci,ale načo,ked nemusiš ?? 🙂 ja sama vidím na malej, že spí teraz ovela lepšie...20 mesačné dieťa nie je v noci hladné 🙂)) ja som inak strašný citivák..pri každom mrnknutí, som jej tu fašu pred tým dávala..sama som si ju tak naučila...nikto mi neveril, že vydržím jej nočný plač...ale vedela som, že je to pre dobro oboch...a u nás to nebolo také strašné...plakala len prvu noc chvilku..potom už len o mliečko hovorila 🙂)ale nepakala...a nakoniec si sama odpovedala...že babätká piju méčko...🙂))

maslenka47
3. nov 2014

@katkasofi liter mlieka za noc? To myslis vazne? Mlieko nie je napoj, je to jedlo. Si si ista, ze to dieta nie je objektivne hladne?

katkasofi
autor
3. nov 2014

@maslenka47 no neviem či je hladný. Cca hodinku pred buvanim sa navečeria aj si odgrgne...:(

maaaria3
3. nov 2014

Je to návyk, droga... treba mu to bohužiaľ vziať, i keď to bude ťažké... skrátka sa na to naučil, hladný isto nie je... sestrine deti toto robili tiež, potom prešli na liter čaju, to nie je cesta.... bude isto plač, aj týždeň možno, ale keď vydržíte, zvykne si.... už nie je bábatko, večera mu stačí... droga nie

maaaria3
3. nov 2014

@maaaria3 A naozaj, niekedy stačí jedna noc plaču a dieťa pochopí... tiež sme tie najdoležitejšie posuny v spaní robili cez trošku plaču, inak to asi nejde

skoricaopica30
10. mar 2024

@katkasofi ahoj prosim ako ste potom ukoncili nocne pitie mlieka? Kedy prestal pytat a prespal celu noc?

katkasofi
autor
11. mar 2024

@skoricaopica30 ahoj. Išlo to postupne samé… ale bol to des

skoricaopica30
11. mar 2024

@katkasofi fuha to vazne? Nasa ma 20mes a stale 1-2x v noci mlieko, uz som jej ho znizila na 90ml ale sak aj tak to ze clovek musi vstat a spravit bo onak vykrikuje do nekonecna.. kedy to u vas uplne prestalo?