Ako odnaučiť 14 mesačného syna od nočného mlieka?

dominika168
17. feb 2022

Ahojte mamicky,

syn (14m) od narodenia na UM, este oije 2x za noc mlieko. Nepride mi to ako z hladu, lebo aj pri mensej porcii mlieka sa zobudi tak isto, rano potom odmieta ranajky, neviete mi poradit, ako ho to odnaucit ?

od 2 mesiacom do cca 7 mesiaca prepal celu noc a potom zacal pytat 2x-3x

babulkomale
17. feb 2022

@dominika168 podla mna je to skoro odnaucat, moji su obaja zavislaci mliekovi, keby som im v noci nedala, cirkus na cely dom.
Ale uz ked boli starsi som oducila tak, ze ked pytal v noci tak som ho hladkala a potichu hovorila, ze uz mliecko mal a nech spinka a za par dni sa oducil.

tehotna40
17. feb 2022

Ahoj, teraz sme si tým prešli, mala ma tiež 14mes. Dala som jej mliecko večer pred spaním a v noci keď sa zobudila dala som vodu alebo čajík. Cirkus nerobila, porušila som to za týždeň 1x ze som jej dala v noci mlieko ale to mala teplotu zo zubov a bola taka mrzuta. Inak som neustupila a uz teraz je týždeň ze spi v kuse, možno 1x sa zobudí dám vodičku ,cumlík a spi (klop klop). Ale niektoré detičky to fakt ze vyžadujú ako sa píše vyššie ze sa to proste nedá. Držím palce

zuzzinkaa
17. feb 2022

@dominika168 Moja má 2,5 roku (dobre čítate 😂) a odúčanie som už vzdala. Mlieko pije dvakrát v noci. Skúšala som všetko, ale ak nechcem aby má susedia upálili tak ju nemôžem v noci nechať ziapať. A svokra mi povedala ze tiež skúšala všetko ale môj muž pil mlieko až do 4!! rokov a potom už konečne spal… Asi som na najlepšej ceste to robiť rovnako dlho.

patka06
17. feb 2022

snažila by som sa čo najrýchlejšie odnaučiť, v tomto veku už nočné mlieko viac škodí ako prospieva
Miesto mlieka v noci ponúkni trošku vody s vysvetlením, že mliečko sa pije len cez deň.
Postupne sa odnaučí, chce to len trpezlivosť

guiseppinka
17. feb 2022

@dominika168 nijako, jednoducho som nedala a hotovo... Mladsiu som sice kojila, ale ked uz bola nacucnuta neunosne velakrat, tak som ju stopla, nedala, revala asi 15 min, zaspala a od dalsej noci spala celu noc... Nastastie rev si mozeme relativne dovolit... Cakam kedy vyjdu prckovi prve stolicky a bude tiez rev par noci...

nikpa
17. feb 2022

@dominika168 keď nie je hladný tak mu skús dať vodu cucnut keď sa zobudí. Ročné dieťa už v noci nemusí jesť. To že ráno potom nechce raňajky, to len potvrdzuje. Ja som malého od roka odstavila od nočného jedenia takto vďaka vode.

lilyianka
17. feb 2022

@dominika168 náš ešte v roku a pol pil tuším každú hodinu a pol mlieko.. cez deň a pred spaním nehrozilo, proste mlieko nezniesol, ale v noci áno. Odnaucil sa sám chvíľu na to,keď mu išli zuby a všetko odmietal. Odvtedy pekne spí celú noc,sem tam sa napije vody

annm81
17. feb 2022

Možno by som skúsila každú noc čoraz redšie mlieko, až to skončí pri vode a súčasne skúsiť ponúkať pohár namiesto fľaše.

ceresnicka111
17. feb 2022

@dominika168 naša malá ma o chvíľku 2 roky a len nedávno sme prešli na jedno kŕmenie, doteraz stále potrebovala 2 dávky mlieka, kým som jej nedala, nezaspala. Ako sme prešli na jednu dávku mlieka už ho vypije len trosku a zaspí tak už to nevidím na dlho a o chvíľu ani to nebude potrebovať

nerya
17. feb 2022

@zuzzinkaa aj náš trojročný ešte dvakrát, skúšali sme vodu, čaj, nedať nič.... Nedá sa, ide má uhladkat a vzdychá až kým nedostane, prinajhorsom sa zobudí, niekedy dokonca až hystericky plače kým nedostane. Nuž čo, raz ho to hádam prejde

zuzzinkaa
17. feb 2022

@nerya presne. Hneď to spozná že to nie je mlieko 😅 nedá sa oklamať aj keď som sa toľkokrát snažila. Nuž nič, do maturity to isto trvať nebude, tak vydržíme 😇

andreatytler
18. feb 2022

@dominika168 Co vsetko ste uz skusali? Skusali ste znizovat mnozstvo mliecka? Alebo naopak dat mu velku prvu porciu a mozno sa potom nezobudi na tu druhu? Skusali ste tu vodu co poradili? Nam to poradili ucitelky v jasliach, ale zatial davame mliecko. Uz ma 2 roky. On sm postupne presiel z 2 flasiek na jednu a stane sa ze ani na tu jednu sa uz nezobudi.