Mám 10mes dievčatko ktoré je plne dojčené samozrejme že sme začali dávnejšie aj s príkrmami s ktorými nemáme problémy.Problém je že nechce piť ani moje odsaté mlieko ani umelé z fľašky pritom vodičku pije už aj z poháriku aj z fľašky.Skúšali sme dať mlieko z rôznych fľašiek aj tie s tvarom prsníka.Mlieko podával aj ocinko aj maminka ako náhle zistí že to je mlieko začne rev až nevie dýchať chúďa.Je mi malej hrozne ľúto.Ale stále sa mi v noci budí každé dve hodiny a cez deň pospí max hod a pol a to len max dvakrát raz doobeda a raz poobede.Cez deň to nevadí ale v noci by už mohla viac pospať nenahnevala by som sa 🙂 tak som chcela skúsiť umelé mlieko.Ale ideálne by bolo ju naučiť iba piť moje ale z fľašky.Vie mi prosím niekto niečo poradiť???Ďakujem za všetky rady!
mne sa moja akukolvek tekutinu naucila pit z flasky az v roku (ale zas ona sa budila mzximalne raz). A syn zas od 4.m.vedel striedat flasu s prsnikom.. Flasu ale mal len vynimocne.
Podla na je jednoduchsie jej dat v noci prsnik..mas ju vedlz seba a pomaly ani nevies,ze dojcis..teda aspon moja skusenost ked mala bola po ockovani ci bola prechladnuta,jedine vtedy sa viac budila,ale to som ju dojcila vvpolospanku,takze ani neviem pomaly,ze pila.
v noci uz nepotrebuje pit.....a ankolko uz je vacsinou na prikrmoch, UM je uplne zbytocne, ani to nepomoze, aby ti lepsie spala.....to ma o zvyku....zrusit nocne dojcenie.....to nie je o hlade, ani o mlieku.....a na flasku ju uz duplom neuc....pockala by som este tak do roka....a potom zrusila nocne dojcenie......(inak nechem ti brat iluzie..ale cez den spi uplne normalne ako vacsina deti a cez noc...ako dojcena podobne....)
To ma vela deti ze si spaja mlieko s mamou a z ineho zdroja nechcu. Ked ju nechces v noci kojit tak jej daj z tej flase vodu alebo ju ponos na uspanie. Uprimne ale nechapem ako ti ma pomoct to ze jej budes davat tvoje mlieko z flase namiesto prsnika k tomu aby lepsie spala. Pravdepodobne sa vobec nebudi na hlad ale potrebuje tvoju blizkost. Ak by sa aj budila na hlad nechapem preco by mala spat po vypiti mlieka z flase dlhsie ako pri vypiti toho isteho mlieka z prsnika
a kašu si na večeru neskušala? Inak uplny suhlas s cecil...dcera ma nespravne spankové asociácie...v noci nepotrebuje takmer ročná nič jest, piť max. vodu...ved ten žaludok si nikdy neoddychne, furt sa tam ,,niečo,, leje. Ten rev a ,,scény,, - deti sa nedaju len tak lahko oklamať...proste to treba chvilu vydržať, nie nechať ju samu v postielke vyrevavať, ale chytiť za ručku, pohladkať a uistiť o svojej blizkosti pokojným hlasom ale to mlieko proste nedať....
Inak možno dva spanky su vela...možno treba zredukovať na jeden 2 hodinový - to neviem takto posudiť. Odporučam knihu - ,,Každé dieťa sa vie naučiť spať,, funguje to.
Suhlas so sandrikou. Pokial jej nejdu zuby, netreba jej didinu ani na ukludnenie a daj jej kasu pred spanim 🙂 a potom ked sa zobudi, tak len vodu z flasky 🙂
...a teraz ta ukamenuju, ze si nemala mat deti, ked sa nedokazes obetovat 😝 Ale vazne, 10mesacne dieta nepotrebuje v noci kazde dve hodiny pit z prsnika ani z flasky, V noci daj len cistu vodicku.