Drahe spolumamy, poradte prosim trik ako naucim svoju 7m dcerku na flasku s um. Dudel od narodenia odmieta. Flasku s um zial tiez. Skusila som aj ine znacky a rozne cumliky ale bez uspechu. Prosim nezatracujte ma a nepiste, ze kojenie je top. Mam svoje dovody. Potrebujem poradit, nie odsudit 😊 DAKUJEM za kazdy tip a dobru radu 😊
Moja v tom obdobi nespracovavala laktozu
@kristinka.s skus cez hadicku.mozno tak ho okabatis ze bude akoze papat z cici.alebo mozno avent vlaska v tvare prsnika alebo lyzickou.
to uz je asi velke babo, ja som tiez potrebovala naucit, tiez som skusila vela dudlov, nakoniec chytila avent, ale mala len par tyzdnov, necele 2 mesiace... mozno skusit rozne druhy UM, asi len lyzickou, a ktore by si videla, ze chuti, tak zase skusit dat do flase... zevraj sunar je nasladly, my sme ho neskusali... pripadne este par tyzdnov sa potrapit a potom zaviest jogurty, syry, kase do mlieka a vykaslat sa na UM... viem, ze su deti, ktore parmesacne zacali odmietat mlieka, tak snad by to tak hrozne nebolo 😉
Mne tiež odmitala všetky fľaše cca 6-7 mesačná sa naučila z lyžičky a veľmi rýchlo potom z pohára.
a mliecko jej chuti? bo mne syn odmietal pit a po vymene sa to ustalilo
zacali sme davat mliecko po lyzickach a teraz sa amilkom ide zadusit. v kazdom pripade treba ked das flasku trochu nechat nech samo kvapka a ked preglgne tak si potiahne. aspon ja som to tak robila
A na čo potrebuje v 7.m.UM? Keď nechceš kojiť, Tvoja vec, ale UM už podľa mňa nepotrebuje, ak má vyváženú stravu, dokážeš mlieko nahradiť inými produktmi a navyše môžeš skúsiť dávať z pohárika hoci aj kravské, veď to UM je z neho ususene. Ja osobne pokracovacie mlieka považujem za marketing a piť sa nemusí za každú cenu z fľaše, či? Nič v zlom, len myslím, že sa zbytočne tým trápis, hľadáš a možno by ten hrnček bol jednoduchší....
AHoj, u nás to bolo podobne, tiež v 6-7mesiacoch, tiež som prestala kojiť a musela som to riešiť. Mne odmietal fľašku a aj rozne mliečka sme skúšali. Nakoniec som mu kúpila ten pohárik so sosačikom, ale ešte sme skúsili nejaké mliečko, ktoré nechcel, čiže aj to odmietal. Nakoniec sme našli amilk bifido, a to mu konečne zachutilo, vypil, ale iba z toho pohára. No u nás to bolo aj o cumlíku, aj o chuti mliečka. Trpezlivosť...
no ak uz nutne odstavit musis (alergia na jedlo nemusi byt dovod) a nechce flasu, jej veku by som skusila zacat davat z poharika.. ci z toho s cucakom, ci normalneho, to uz je na tvojej trpezlivosti 🙂
@kristinka.s tiez som mala oboch bezdudlovych a bezflaskovych.. UM nikdy nemali a nic im nechyba.. Bud magic cup alebo lyzickou.. Drzim palce 🙂
U nas to iste
No ja som zostala kojit.
Ale moje drobca nechcelo jedavat a uz moje mlieko nestacilo.
Kopec eur vyhodenych za rozne flasky a rozne cumle a UM tiez nechcela
Tak nastupila flasa so slamkou Avent a lyzicka so salkou. No a mlieko bezlakto kravske krabicove z obchodu