Maminky prosím o pomoc :( môj 2 mesačný drobec rázne (po mojej hospitalizácii) ostal na UM po návrate domov som z toho v strese. Viete mi prosím pomôcť ako sa nastaviť na UM? Dali sme Nutrilon znáša ho dobre len neviem či sa mám riadiť podľa tabuľky vzadu mal by papať 5xd 150ml ale on toľko nevypije papá častejšie a max 120ml. A ako je to s vodou prevárate či len ohrievate? Mám kanvicu s nastaviteľnou teplotou stačí keď ju len ohrejem? (Lucka a Rajec to uvádzajú, že netreba ... ALE?) A ako to zvládate v noci respektíve keď niekam idete? Prosím dajte mi nejaké Vaše rady za každú budem vďačná
@miroslalala41 Ahoj ja osobne poznám prípad keď mamka po pôrode skončila na jiske. Dieťa na UM a dospeli postupne k plnému dojčeniu. Ako ona vravela fľaštičke kývali na poličke. Pokiaľ je to zdravotne možné a hlavne ak už úspešné dojčenie bolo- odporúčala by som kontaktovať poradkyňu dojčenia a skúsiť opäť dojčiť. Tá mamka to zvládla aj sama, ale dieťatko bolo kľudné a dobre spolupracovalo. Na fľaške boli určite okolo mesiaca. Ak sa dojčiť nedá kľudne sa aj pediatričky popýtaj a budeš spokojnejšia hlavne čo sa prevárania týka.
a preco nemozes odstavat svoje mlieko a davat mu ho vo flasi? ja som tak robila, striedala UM a moje vo flasi.
Moje dvojičky papaju nutrilon ha, obcas držia tabuľkové hodnoty každé tri hod, niekedy tu svoju dávku nedopapaju, tak sivypytaju o pol hodku skôr, kamoskine dvojky papaju zasekazde dve hodky a menšie množstvo. Treba sa len akosi intuitívne prispôsobiť potrebám. Len je fajn min tie dve, dve a pol hod, nech sa mlieko stihne stravit, aby potom zbytočne bruško nestrajkovalo. Vodu neprevaram, teda už nie, prvý mesiac áno. Teraz majú dva. Keď niekam ideme,mám v suchých vysteriliuovanych flaškách už dávky mliečka a v termoske vodu a presne ako mamka hore písala, zarobím kdekoľvek🙂
ahoj my sme na umelom.od zaciatku : aj pri prvej aj pri druhej ,ja mam drobceka : prevarim a dam do termosky aby som mala horucua potom.mam neprevarenu vo flaske a ked potrebujem len zmiesam na taku teplotu aby to mal drobec akurat ,moja spapa terqz 90ml takze 3 odmerky /tiez mame nutrilon len my mame HA / Ked niekam idem tak.termoska s vrelpu vodou ,mala flaska so studenou vodou ,v malej flaske mam aj nasypany nutrilon s odmerkou,a vzdy flasku ,uz som si na to tak zvyjla ako.ked.si beries telefon a kluce ked ides z domu 🙂 a hovikde jej namiesam za 2 minutky mliecko ...