Ako nakŕmiť dieťa, ktoré vytrvalo odmieta fľašu?

katka123456
22. dec 2013

Prosim vas o radu. Nemozem maleho kojit (prosim neradte ako kojit, naozaj to nie je mozne), no neviem ako ho nakrmit, kedze vytrvalo odmieta flasu. Mame uz doma vsetky druhy cumlov a flias. Mliekom to nie je, on ma vseobecne problem chytit flasu. Trva to uz dva tyzdne. Vypije z nej 40 ml, aby prezil, aj to s velkymi problemami a viac nie. Ked ho chcem nakrmit, vypada to ako keby som ho mucila. Som uz zufala.

sense
22. dec 2013

skus striekackou al po lyzickac, ako vies ze to mliekom nie je?

alena0305
22. dec 2013

@katka123456 Keď ináč nepôjde - tak kvapkadlom. Dobré veľké je od kvapiek na bruško - babycalm. Ja som malú dlho kojila a keď som potrebovala v začiatkoch dostať do nej vitamíny+trošku vody - tak fľaška tiež nehrozila žiadna - tak jedine tým kvapkadlom. A neskôr zobrala na milosť len obyčajný kaučukový guľatý cumeľ s najmenšou dierkou - ináč sa dusila. Alebo sú aj fľašky na ktoré sa šróbuje lyžička - len či by malý trošku spolupracoval.

ajca123
22. dec 2013

@katka123456 presne ako píše
@sense ma pravdu...

anjelicek26
22. dec 2013

@katka123456 - do cumliku urob 9-12 mensich dier okolo tej zakladnej a uvidis, ze to pojde. Takto totiz strieka mlieko z prsnika a preto je mu cudna flasa. Takto male babo sa preuci rychlo.