Dobry den chcela by som sa spytat ako dlho pilo vase dieta sunar,alebo hoci ake um.Moj mali ide v septembri do skolky bude mat 2 roky a vraveli mi aby som mu ho kludne davala dalej.Ze aj pri vstupe do kolektivu mu moze pomoct v tom ze nebude casto chori tak neviem,tiez pravda ze zatial sme boli chori jeden jedinky raz.dakujem
nemas sa kam ponahlat, ked drobcovi chuti, kludne mu ho davaj...ja som zacala malemu davat kravske minuly tyzden ma 2r a 4m 🙂
ahoj, my mame 2 roky a 9 mesiacov a stale sme na sunare. mala je nejedacka, nechce ani ovocie ani varenu stravu, tak aspon nech ma vitaminy v tom mliecku. kravske nechce, tak kym jej sunar chuti tak budem davat.
ahoj, moja dcerka ma 2 roky a 4 mes. a stale fici na Sunare, rano a vecer po 200 ml. Nechce nic ine ranajkovat, uz som jej aj skusala dat rano napr. prazenicku, rozok so syrom, rybyckovu natierku .....niekedy to aj spapa a potom povie- mliecko. A vecer pred spanim to patri k ritualu. Tiez si myslim, ze ak to dietatu chuti, nech to pije. Mne tiez Sunar chuti, ked skusam, ci nie je horuci, tak si poviem, ze mnam. A robim jej do toho aj kasu, ale ked robim starsim detom krupicovu kasu, varim z klasickeho mlieka, to mi mala zje len 2-3 lyzicky.
do 1r a 4m
do 18m, potom sme mu zacali davat kravske prevarene, ale nie krabicove, ale take riadne z druzstva.. v pohode ho zacal pit a pije stale, rano, vecer a este aj v noci, konecne sa zacal pytat na nocnik a kvoli mlieku mame v noci plienku, lebo on vypije od vecera do rana skoro liter mlieka.. ja som rada, keby mu nechutilo kravske tak mu davam dalej UM ktore mal od narodenia.. ked dietatku chuti, tak preco nie.. este dodam ze maly ma 2,5 roka.. inak vobec nechce krupicu a kakao sme este nemali, naco mu davat sladke zbrndy, ked vypije ciste mlieko.. z nasho maleho budu mat v skolke asi hlavu v smutku, on ani palacinky nechce ani zemlovku :D
@julka1979
Neviem, ako suvisi imunita s umelym mliekom. Obsahuje sice nejake vitaminy, ale nie o moc, ako obycajne kravske mlieko. Ale umele mlieko neobsahuje ziadne protilatky, ani imunomodulacne faktory, na rozdiel od materskeho. Je to len potravina. Nema to nic spolocne s tym, ze tvoje dieta je malo chore. Tes sa, ze ma jednoducho dobru imunitu, alebo zile v prostredi, kde jednoducho nestretava tolko mikrobov.. Jeho imunita este ale nie je zrela, takze po nastupe do skolky mozes cakat vselico.
Moje deti sice nepili umele mlieko, ale ak tvojmu chuti, tak ho kludne mozes davat do troch rokov (aj dlhsie), nic tym nepokazis. Je to tiez kravske mlieko, len upravene, a je sladsie, preto detom chuti.
Moje deti napriklad stale ficia na detskych instantnych kasiach (Hami, Babylove 🙂 ), mlecnych, ktore obsahuju umele mlieko. A to maju deti 4 a 9 rokov 😀 😀 😀 Chuti im, a je to taka rychlovka na ranajky, ke dsa ponahlame 🙂
Ale ako som uz vyssie, s imunitou ma umele mlieko ( na rozdiel od MM) malo spolocne (nech si reklamy tvrdia co chcu). Obsahuje len to, co najdes aj v inej strave - vitaminy, bielkoviny, brebiotika a probiotika. Cize ak by papalo dieta zive jogurtiky, zdravu stravu roznorodu...
..moje deti pili sunar snad do 1,5 roka(max 2 rokov) a potom sme presli na polotucne mlieko.. 🙂 nemali s tym problem ..ja nie som zastankynou toho,ze musia pit umele susene mlieka.. 😉 😉 a co sa tyka imunity a suseneho mlieka,tak tomu moc neverim..moje deti nie su nejako chore a piju normalne mlieko..imunita sa pestuje inac.. 😉
moja sice pije nutrilon ale o mesiac bude mat 3 roky a ine nechce ked jej dam kakao povie fuj lebo sa jej nezda farba a normalne nevypije a musim povedat ze uz chodi pol roka do skolky a od kedy je na svete este antibiotika nikdy nebrala...takze mozno ho bude pit az do puberty uvidime 😀
ahoj, my tiež máme sunar, máme 26 mesiacov a iné mlieko do neho nedostanem ☹ Ved sa vraví/píše že UM sú do 3 rokov veku dieťaťa, tak dúfam že nástupom do škôlky sa to potom zmení, ked uvidí iné detičky piť, s normálnym mliekom v jedle, kašičke, problém nemá, ale ak mu ho dám do flašky hoci aj s kakavkom, tak mi to po dvoch hltoch vráti že INE ! 🙂