dobry den som tu nova zaujimalo by ma ko dlho pili vase deticky um a ake.Kazdy mi vravi nieco ine poradte mi dakujem
do roka a pol, Beba
my sme prešli v 11.mes. z France Lait na kravské polotučné krabicové mlieko.
starsi pil nutrilon do 2,5 roka. Mladsi ma 19 mesiacov a este pije Hami.
Ja som v roku presla pri vsetky z France Lait na plnotucne prevarene krabicove mlieko
od narodenia Nutrilon a druhe dieta Beba.... pili od 15 mesiacov..... odvtedy piju trvanlive plnotucne mlieko.... (pol litra denne)
maly ma 13 mesiacv a este pije nutrilon, chcem mu ho davat do 2 rokov, z kravskeho mlieka plnotucneho mu robim kase
Krabicove mlieko netreba prevarat, je pasterizovane alebo UHT(ultra vysoko zohriate)
syn pil Nutrilon do 21 mesiaca, potom sám od seba, zo dňa na deň už nechcel/odmietal ho (kravské nepil dovtedy vôbec, nechcel ho, ale kaše som mu robila z kravského, to mu chutilo) ... dcérka má 20 mesiacov a papá HIPP, a tiež jej ho budem dávať do vtedy, do kedy bude chcieť, maximálne však do 3.rokov (kravské mi nechce, ani kašu z kravského)
Moj syncek ma uz viac ako 3 a stale ine ako um nechce...
moj ma 15 mesiacov a chcem tiez davat do 2 rokov Hipp. ale polievky alebo zemiakovu kasu papa ako my, z kravskeho.
Moja dcérka pije umelé mlieko Hami 1krát denne - na noc, počas dňa pije kravské mlieko plnotučné, neprevarené-krabicové.
Sandrika1986-deti by vraj nemali pit, ani jest polotucne vyrobky, ale iba
plnotucne. Kvoli zivinam a tukom.
syn pil UM skoro do 3 rokov, ako prvorodička som sa vačšinou riadila podla tabuliek, dcéra - teraz 15m pije krabicové od roka, dala by som aj skôr, len som bola pohodlna ho prevárat
ja dom dávala sunar a sunar nutradefense do 7 mesiacov a potom sme prešli na krabicové plnotučné mlieko 🙂
Ako vidis, kazdy to robi inak. Takze sa @simonka2011 budes aj tak musiet zariadit po svojom. Pred rokom by som kravske nedavala, vysoky obsah soli a bielkovin skodi oblickam, kedze dieta v tom veku toho mlieka este fakt popije hodne. A nikdy by som nedavala nizkotucne mlieko, polotucne tiez nie. Tuky su dolezite pre dieta. Zvysok do kedy UM je na tebe. Pri vyvazenej strave je to totiz asi fakt len marketingovy tah. Takze ak ti dieta papa vsetko do radu, daj kludne po roku kravske. Ak ti je ako vrabcek, tak UM. Na vyber mas este alternativne kozie mlieko (lahsie stravitelne), sojove, ryzove, mandlove, ovsene mlieko - ktore mozes davat uz od 9 mesiacov... vyber je obrovsky.
Moj krpaty bol hlados a aj je 🙂
Umele mlieko som mu davala do 6 mesiacov France Lait . A po 6 mesiacov pije kravske 🙂 ale aj to iba vecer pred spanim, inak uz papa uplne vsetko ;)
my pijeme ešte teraz ale už obyčajné mliečko
ja som dceru (14 mesiacov) doteraz kojila, ale som tehu (30tt) tak už sa nedalo inak, len odstavit, nakolko po tendeme som netužila 🙂 a od roka pije sunar večer a ráno... ak prejdeme na ine, tak to bude zrejme kozie (máme kozičku) ale ak nebude chutit, budem jej davat sunar dokedy bude chciet...
Moja do 5 rokov,az teraz sme prestali 😅 ine nechcela, hipp,bebevita mlieko od 2 rokov
my sme dcerke davali do 14mesiacov Sunar.Potom sme prešli na plnotučné ale papala všteko tučnučká bola krásne🙂A mliečko lubi a pije doteraz kakavko,a ako kedy raz máme kupene polotučné raz plnotučné
UM - Nutrilon sme pili do 18 mesiacov, potom uz vobec, ja nepijem mlieko vobec tiez.
do 3 rokov babylove
ja ešte malej dávam nutrilon, obyčajné nechce, ale rada by som už prešla na lacnejšiu formulu 😀
moja sa sama "odstavila" ked mala asi 18 mes., 3 mesiace nechcela pit ziadne ale ziadne mlieko - vyskusali sme vsetky UM aj kravske, sojove...... az nakoniec objavila Acidko a to pije kazdy den 🙂
moja dcerka pije od 15 mesiacov kravske mlieko do vtedy bola kojena.pri mlieku nie su dvolezite tuky ale bielkoviny,ktore mlieko a mliecne vyrobky obsahuju.
Ja som UM davala od 6 mesiaca do 8 mesiaca.Kojila som ju od 1,5 mesiaca do 6 mesaica cize od narodenia bola na UM,alebo ked som odsala mliecko kedze sa mi nechcela chytit na prsnik....Dlha historia :D ..... Mozno ma budete odsudzovat,ale ked som davala UM tak mi dcerka poriadne nekakala,proste sme mali problem a odkedy sme presli na plnotucne 3,5 % mala bola v pohode ma 1 rocik a 2 mesiace a vecer vypije flasu mlieka a spinka mi do 9,00 - 11,15 hod. / to bol rekerd / a potom poobede mi zas spinka od 13,00 a potiahne aj do 17,00/ to jej dam polievocku spapat a sup do postielky este ma vyprevadi ja jej poviem dobru nocku a zatvorim dvere :D / je to mali spachtos a myslim si,ze jej nic nechyba :D :D :D
Náš bol na UM od 3 mesiacov do roka...hneď, ako mi Dr. povedala, že môže trvanlivé kravské, tak sme presedlali a zbožňuje ho dodnes 😀
Po porade s lekarmi pijeme UM dodnes /dcerka ma 3r/ a chystam sa min. do 6 rokov, kravske sa jej v ziadnom pripade nechystam dat, lebo to dnes uz nie je mlieko s vitaminmi, ktore by malo mat..
Moja dcéra pila do 2 rokov "Nutrilon" potom som mesiac vyskúšala kravské mlieko, ale keďže ju veľmi zapekalo, a boli sme na WC vždy s plačom, tak sme sa znovu vrátili k "Nutrilonu", ale teraz koncom augusta, keď má 2,5 roka som znovu vyskúšala dať kravské mlieko, alebo mlieko z obchodu a už v pohode. Možno sa to upravilo aj stravou, lebo teraz viacej papkáme ovocie a zeleninku, ...🙂). Mlieka vypijeme veľa aj veľa popapáme, ale na postave to nevidieť, lebo to vybehá...🙂) Teraz sa jej dokonca menia aj chute, lebo pred tým nemala rada zemiaky a teraz ich spapká aj iné veci A s množstvom??? Doobeda papá všetko (mlieko aj inú stravu omnoho viacej ako poobede, poobede po spánku chce iba mlieko, a potom až pred spaním sa riadne napapká. 😉
priblizne okolo 12 mesiacov sme presli z nutrilonu na kravske plnotucne, prevarene