ahojte chcela by som sa spitat do kolkych mesiecou alebo rokov pilo vase dita sunar mam kamosku ktorej dcerka ma 4,5 a este stale ho pije moj mali ma 22 mesiacov a zatial ho pije tiez.vdaka
nas drobec mal UM do 2r3m 🙂 jedneho dna som mu dala kravske mlieko, lebo som den pred tym zabudla kupit UM a vypil ho bez problemov, tak som uz umele ani nekupila 🙂 ja som uz pocula aj o tom, ze sa umele mlieko moze davat aj do 6 rokov, ale osobne v tom zmysel nevidim...
UM je fakt dobry biznis, ked matka koji dlhsie ako 1 rok, tak ju uz takmer kazdy odhovara, nech s tym prestane, ale UM davat do 3rokov to ano.... Prepac, nie je to odpoved na tvoju otazku 🙂 Podla mna nech pije mlieko ked mu chuti. Ale vo veku deti, ktore spominas, by uz mohli pit aj ine mliecka - kravske, ovcie, sojove...
Kazdy ma na to iny nazor. Moj syn pil Sunar od 4 do 8 mesiacov, potom uz kravske mlieko.
moja bude mat v sept. 4 a tiez pije UM..nie sunar, ale hami 😉 asi raz za mesiac vypije 1dc obyc. kravskeho. A ma rada aj pohankove. Sojove davam minimalne.
do 3 rokov.
môj malý nepije mlieko vôbec žiadne cca od 24mes., sú aj iné alternatívy a mlieko nie je nevyhnutné pre život ;)
dcéru som kojila 9 mes a teraz pije UM babylove, max 4deco na den.
moj maly pil umele mlieko do 5 mesiaca. potom ochutnal riedku krupicku s kravskym mliekom a umele mlieko mi uz nevipil. teraz meme 9 mesiacov, cez den sa prestravujeme polievocka ,jablcko, zem.kasa a pred spanim vypijeme riedku krupicu a v pohode mu toto staci. A je zdravucky ako buk, nic mu nechyba. Ale to je po uvazeni od mamicky.
Moja dcérka má 2,5 roka a tiež ešte pije sunar🙂
moj maly(4,5rocny) pije stale nutrilon 2xdenne, odmieta kravske mlieko dokonca aj UM inej znacky, od 2.rokoch mozes dat kravske ak ti vypije 🙂
my pijeme od 10 mesiacov kravské mlieko, jeden mesiac som to proste zrátala a malý vypil 6 krabíc nutrilonu teda 90 eur za mesiac za mlieko ... ďakujem ale tento biznis nebudem ďalej podporovať, kupovať prášok vyrobený z kravského mlieka a dať za neho toľko prachov
my pijeme tiež kravské mliečko, malý nemal ani rok, a vpohode, chutí mu a tieež som nebola ochotná platiť nehorázne prachy za UM. a reklamy toho typu, že kravské mlieko nemá to všetko potrebné ... je to reklama, na niečo, čo o pol roka zase nebude vhodné a nájde sa niečo vhodnejšie.
Mala ma 3 rôčky a stale rano pije Nutrilon 😉
od 1roku kludne moze kravske mlieko, aj moja tak pila a je ziva a zdrava 🙂 netreba prehanat s tym UM, je to predrazene a po roku uz fakt zbytocne...
moja malá pila sunar od 2 do 4 mesiaca a potom prešla na kravské 😉
Moja mala ma 2,5 roka a uz asi 2 mesiace odmieta akekolvek mlieko (rano a vecer), ale rano zje jogurt a vecer krupicovu kasu z normalneho mlieka. Je zdrava, takze nic neriesim...
nasa pila 3 a pol r. Bebu 🙂 🙂 🙂 🙂
Ahoj.Naša malá má 22 mesiacov a s jedením to moc nepreháňa (((Mäso iba zriedkavo aj to v tych najskrytejších podobach))) tak preto jej dávam BEBA, nakoľko si myslím m, že UM je zložením pre dieťa vhodnejšie a dopĺňame ním tie látky, ktkré v potrave odmieta.Máme aj kožné prejavy po bárz čom; tak to určite nebudem pokúšať, aj keď test na mlieko bol negat.Čakala som na dieťa 32 rokov, tak ho z fin.dôvodov určite nemienim a možno našťastie ani nemusím k niečomu takému nútiť.
petula8 tak tomuto hovorim absoultna lahostajnost a nezodpovednost.je smutne,ze niektore matky aj ked mozu neinvestuju ani do mlieka pre svoje babatka.neviem,ako si situovana ale teda na co ti bolo dieta?ak od dvoch mesiacov si davala sunar predpokladam ,ze len 2 mesiace si kojila,ci ani to nie? Nekojene dieta by malo dostavat susene mlieko minimalne jeden cely rok a to hovorim minimalne.!moja dcera ma za tyzden 2 roky a pije sunar.do 18m pila bebu.este jedno ti poviem:teraz si nadsena,lebo si usetrila a mala je ok ale to sa prejavi bud si ista.chudiatko mala,nedala si jej ziadny zaklad plnohodnotnej vyzivy.s pozdravom Livia
pozri, v UM mas obsah vitaminov, mineralov, mastnych kyselin atd. prisposobeny dietatu. V kravskom mlieku je niecoho prilis vela, niecoho prilis malo, nieco chyba a tak. Odporuca sa pit UM do troch rokov dietata a ja si myslim, ze to ma opodstatnenie. Ak to nevzladas financne, tak do roka urcite a potom davat co najbohatsiu stravu, kyslomliecne produkty, a tak. Take, ze do 4. mesiaca, ako tu niekto spominal, tak to je cista katastrofa! Nemusis kupovat zrovna drahy Nutrilon, kup pri detskej akcii na zlavy a kupony Babylove v Dmke, nevyjde ta az tak vela.
moj maly pije sunar 2 krat denne, pred poobednym a vecernym spankom, a planujem mu ho davat do 3 rokov. raz som mu skusila dat kravske, ale ochutnal, kukol na mna ze co mu to davam, a odsunul flasu prec :D
dcerka bude mat uz 3 roky, a UM jej stale davam, a planujem aj po 3 rokoch, ked nastupi do skolky, nepijem, nefajcim, odopierame si veci ale dcerke na mlieko dam, pretoze je pravda, ze je to biznis, ale su tam aj vyvazene latky, ktore v kravskom, alebo inom mlieku nie su, je pravda, ze nas to mesacne nieco stoji, ale jej mliecko velmi chuti... 🙂
všetky čo sa tu vytešujete, ako veľmi ste ušetrili, keď ste začali od malička dávať kravské mlieko - ja len dúfam, že vaše deti na tú vašu "sporovlivosť" nedoplatia zdravotnými problémami 😝 iste, že je to drahá záležitosť, ale ušetriť sa dá aj inde, nie akurát na zdraví dieťaťa.... okrem iného, v tej bielej vode z obchodu, ktorá sa tvári ako mlieko, nič výživné ozaj nenájdete.... To už radšej zaraďte do jedálnička kvalitné mliečne výrobky (či aj tie sú drahé...??? 🙄)
ale teda odpoveď na otázku - môj malý má 2r. 4m. a pije sunar večer pred spaním a ráno.... do 3 rokov to ani nemienim riešiť, potom to možno začnem trochu obmedzovať, lebo myslím, že po 3.roku života to už z výživového hľadiska nebude preňho veľa znamenať.... 😉
Moja Bábika bude mať dva roky bud.mesiac a pije Bebu. Skusala som davat kravské mlieko na noc, ale to bola katastrofa, brusko ju bolelo, spala nekludne, zapekalo jej. Tak som sa vratila k UM. Spinka pokojne, aj ju zasýti a aj uhasi smäd. Aj ja som rozhodnuta jej ho davat, co najdlhšie. Ma rada jogurty, syry, obyc.maslo atd.. takze nie je to len o UM.
môj malý má vyše dvoch rokov a stále pije mliečko amilk bifido. Pije ho ráno a aj večer. Kravské som skúšala po dvoch rokoch, ale vôbec mu nechutí. Ja mu ho budem zatiaľ v pohode dávať.
Moj syn ma 2,5 roka a stale pije nutrilon,skusala som mu dat aj kravske,vypil ho sice ale asi po mesiaci zacali u neho traviace tazkosti,hnacky takze sne sa vratili k nutrilonu,mladsi ma 16 mes a stale pije nutrilon ale bola by som rada ak by maly pil UM tak max do 3 rokov,snad uz kravske bude potom lepsie znasat. Ale piju ho obaja 2x denne cca 500 ml za den vypiju.
moja ma 2 roky a pije ho stale, este aj bude, tusim do 3 rokov je vhodny.