Ahojte žienky. Dcérka ma pomaly 16mes, bola kojená len 2mes, od 3mes sme na nutrilone. Asi od 8mes som jej ho dávala už len pred spaním a ráno, nebol problém. Posledné dva mes ho odmieta, už nevypije ani 30ml. Ako to bolo u vás? ďakujem
Ahoj , moja dcera bola na Nutrilone od narodenia a zhruba od 8 mesiaca tiez pije plnotucne mlieko. Uplne bez problemov.
Ahoj,moj syn bol kojeny dva mesiace.cca do roka bol na UM,potom som presla na kravske mlieko
ahoj, moja dcéra papala od narodenia UM. teraz má 11 mesiacov a UM pije iba v noci ked sa zobudi. Vypije tak okolo 400 ml. Cez deň mlieko odmieta
Ahoj, môj syn bol kojený 3 mesiace, potom len UM a teraz má rok, UM pije večer a ráno ale viac ako 150ml nevypije. Cez deň mlieko ani neponúkam.
ahoj moja mala nebola kojena vobec a pila nutrilon do jedneho roka. no mala presne 12mesiacov a jeden tyzden a vtedy mi rano povedala ked som je robila a priniesla ze ,,na,, som ho mala asi sama vypit 😀 a odvtedy pije polotucne mlieko od raja a super.
Nutrilon cca do roka, potom som jej davala aj ine napr. Hipp. Aj ochuteny nutrilon... Do cca 1,5-2 rokov sme ho mali. Popri koziemlieko pila, mliecne veci... Ale v podstate od prikmov to bol len doplnok, ziadne pitie ku kazdemu jedlu ;))) to znamena rano/vecer. Ak mala vecer napr kasu, nemala mlieko a pod. 🙂))
Neviem ako tetaz ale pred par rokmi chutil nutrilon hnusne cize sa ani necudujem ze popri fajnotach ho uz nechcu deti 🙂
je to rozne, moj prostredny syn bol n umelom mlieku od 1 mesiaca az do 1 roka a mladsie deti do 3 rokov
ďakujem žienky, vraveli mi, že musí piť mlieko ďalej aspoň do dvoch rokov ale vidím, že iné deti ho aj kratšie pili tak potom ok 😀 tak namiesto nutrilonu máme každý večer grízku čo je skvele lebo si môžem dať aj ja 😝
Ahoj, moja dcerka bola kojena 19 mesiacov a teraz ma 2 1/2 roka a je na umelom mlieku (Hame, Nutrilon). UM jej chcem davat do 3 rokov a potom uvidim. Radila som sa s pediatrickou (60-rocna) a povedala mi, ze to, ze jej davam UM je najlepsia volba. Ja nie som nejako zastanca pitia kravského lieka u malickych deti. Mozno preto, ze sama ho nepijem. Samozrejme, kazda ma inu skusenost a musis prist na to sama, co je pre tvoje dietatko najlepsie.
ked odmieta UM, tak nenut. Ja osobne by som nahradila prijem vyrobkami z kravskeho mlieka, ale nie mliekom samotnym, to je tazsie stravitelne. Takze radsej vela jogurtov, kyslomliecnych vyrobkov, tvrdych syrov,...
@kuceravasue12 Moze sa kludne stat, ako sa to stalo kamaratke, ze jej rocny syn odmietol akekolvek mlieko, tak je bez mlieka. Dava mu vela bielkovin, strukoviny a je.... Kazde dietatko je ine.
@kuceravasue12 Ahoj, obe moje deti boli kojené do 10.mesiaca, syn bol prikrmovaný UM cca od 4.mesiaca (ale len každý druhý deň večer cca 100ml), dcérka bola prikrmovaná UM od narodenia. No a od roka obaja pijú kravské plnotučné mlieko.