Prosím poraďte ako davkovať umelé mlieko 7 tyzdnovemu dieťaťu. Mali sme nutrilon, davkovali podla krabice a dr. nás sprdla, ze ho extremne prekrmujeme. Teraz mame Hipp a na krabici je ešte vyššia dávka ako na Nutrilone. Koľko má teda syn vypiť? Na poslednej poradni mal váhu 5.500 g (narodil sa väčší).
mala si sa pytat na davkovanie lekarky 😕 a vobec sa mi nezda zeby si maleho prekrmovala-nas maly ma 5,5kg a je akuratny-porodna vaha 3,6kg.daj babu tolko kolko chce 😉
podla mna treba davkovat presne podla krabice , navodu. samouzrejme ze z UM dieta viac pribera ako ked je kojene.ale zas dlhsie vydrzi a nemusi papat kazdu hodinku -dve...moja si pytala niekedy az po 4 hodinach..vedela som podla plaču
dieťa nevieš prekrmiť, keby si dával vela tak by ti to vracalo, bábätko zje vždy tolko kolko potrebuje. nečítaj krabice ale daj malému tolko mlieka kolko vypije, ked chce 100 ml tak tolko, ked chce 150ml tak tolko, samozrejme koľkokrát chce 5-6-7, predsa ho nenecháš hladného ? len nikdy nedávaj viac prášku len kolko je na krabici, vždy na 30 ml vody 1 odmerka prášku.
ja davkujem podla krabice, jedine, na co ma dr. upozornila je min. pauza medzi jedenim 3hod., lebo tolko casu vraj UM potrebuje na stravenie, tak aby ho nebolelo brusko, ono to potom tak aj vychadza cc, nechapem ako si vobec nejak dr. moze dovolit zvysovat alebo znizovat davku uvedenu vyrobcom a kontrolovanu normami, este ze ni nepovedala, ze ho mas robit riedsie 😠 😠 😠 😠
moja, my mame 5 tyzdnov a musim dokrmovat, lebo mam redsie mlieko, malemu nestaci...a to taha kazdu hodku...mame zatial nutrilon, kolko si zo mna vytiahne, tolko vytiahne (cca 90-120 ml) ale potom este tak 60 nutrilonu...kazdu hodku...vecer naposledy medzi 22.00-24.00 a spi do cca 5.00-6.00 (ako ho neprebudi plna plienocka...pri porode mal 3720gr, teraz ma 5560gr. Je baculatejsi, ale vobec nam doktorka nepovedala, ze prekrmujeme...prave naopak...ze ten organizmus dietatka potrebuje, kolko si pyta a treba mu dat. I ked pocula som uz aj nazor inej doktorky, ze "tak mu nedavajte a nebude si tolko pytat"...to sa mi zda drasticke voci tomu drobcekovi. Niekedy je dobre aj tie "rady" doktoriek brat "jednym uchom dnu a druhym von"...
dávkovanie UM je presne stanovené výrobcom a je potrebné sa ním riadiť,nejde o to,koľko má 1 odmerka gr,ide o to,že pri dodržiavaní dávkovania výrobca garantuje nutričné hodnoty podávané v mliečku 🙂 ,výroky lekárok typu nejaké je prekrmené,alebo že je tučné a pod.sú úplné bludy 😝 , aj na krabici máš vek dieťaťa a koľko priemerne má vypiť v jednej dávke 😉 ,je to síce orientačné,ale uvidíš koľko mu zachutí,určite ho neprekrmiš,pretože bábo vypije len toľko koľko mu žalúdok zvládne 😉 a keď ti plačká hodinku po papaní,môže byť aj smädnučké,nielen hladné,detičky na UM potrebujú piťaj vodu 🙂
Já nikdy nedávala podle krabice (jen na začátku), protože mládě někdy vypilo víc, někdy méně tak jsem to uzpůsobovala a cca za 24 hodin vypil tu doporučenou denní dávku... A u Hippu jsem to dělala na množství cca stejně jako toho nurilonu, jen Hipp se (pokud si dobře pamatuji) dělá jiný poměr vody a toho mléka, ale doporučené denní množství by mělo být velmi podobné jako u toho nutrilonu 😉 Jináč já věděla že ráno vypije nejvíc, tak jsem to po pár denním pozorování dělala tak že ráno měl více, pak zas méně po odpoledním spánku zas více... Musíš vypozorovat, dítě není Brazilská fila, aby se ujedlo k smrti, když má dost tak to poznáš a když málo tak taky... 😉 Jen je fakt dobré mezi jídly dělat minimálně 2,5 hodiny přestávku, protože pak to mléko dělá paseku v břiše a může ho bolet, nebo může zvracet atp. 🙂
najlepšie je kojiť ,,,tu padla poznámka...mamička asi nekojí,ked sa pýta na umelé mliečko...tak to kojace matky rešpektujte a ked chcete radiť tak k téme.
cecil 36,,,my s dvojičkami sme sa radili návodom na krabici,ak ti to bábätko vypije tak asi je hladné a chce ho.treba to odpozorovať...ani nám nie vždy rovnako chutí
Dávkovať UM je potrebné podľa návodu na krabici. Ak dávkovanie prekročíme, tak dieťa naozaj dostáva vyššiu energetickú hodnotu ako je potrebné. Ak dávkovanie poddimenzujeme, tak dieťa nedostane dostatočné množstvo výživných látok. Takže nech si pani doktorka prečíta návod na UM.
rainbow0508 - redsie mlieko neexistuje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pre pána Jána, baby, to odkiaľ máte teórie o riedkom mlieku? Koľko máte rokov? 100??? Čo čakáte, že vám potečie tvaroh? Mlieko sa tvorí podľa potrieb dieťaťa. Teda koľko si vytiahne, toľko sa utvorí. Mňa osobne ide poraziť z takýchto teórií! Ja nemám nič proti umelej výžive. Keď to nejde, tak to nejde. Ale tieto názory o riedkom mlieku ma dostávajú do vývrtky. Akonáhle začnem dieťa prikrmovať, tak dávka mlieka, ktorú by si vytiahlo z prsníka, spapá z fľaše a tým dá môjmu telu signál, že vlastne nepotrebuje toľko mlieka a teda nebude sa tvoriť.
moja dcera sa narodila a mala 4250g,ked som ju kojila bola hladna tak som jej musela po mesiaci dat umele,rozrabala som jej podla navodu na krabici a papala a niekedy si dokonca pytala aj kazdu hodinu a pol asi po mesiaci sa to upravilo a pila 5x denne podla navodu a teraz ma 8 mesiacikov a 8,90kg.Tak co uz ked si dieta pyta?Ale tiez som davala nutrilon a z toho bola tiez hladna tak som kupila hustejsie HAMI a to pije doteraz.
mi sme davali tiez podla krabice...
narodil sa s 4.8 kg... kazde 3 hodiny ... sme ho krmily zobudila sa vymenili plienky a papal a spinkal dalej......
to co pise vyrobca tak by som urcite nemenila...... ako velmi ti pribera??
nas spapkal 80-120 ml a nepriberal extremne.... vsetko bolo ok v poradni... vzdy.....
a sorry ale kojit nie vzdy to ide... a nekritizujte mamicku co potrebuje radu ani ona vas nekritizuje......
ja davkujem podla krabice a ked vidim, ze mu staci, tak nenutim ho nasilu... teraz ma vypit podla krabice 120 ml a vypije niekedy len 90 ml.... ostatne bohuzial potom vylievam... ale robim pre istotu 120 ml, lebo obcas sa stane, ze to zje... davkuj podla krabice, ublizit nemozes a ked je taka norma, tak urcite je to odskusane...