Ahojte, zaujimalo by ma kolko a ako casto papaju vase 11 tyzdnove deticky? A kolko vazia? Viem ze je to individualne a kazde babo je ine a inak papa, ale len tak pre zaujimavost. Davali ste umele mliecko aj castejsie ako 3 hodiny? Niekedy mi mala vydrzi ledva tie tri hodiny ale niekedy nepomaha ani zabavanie. Sme na Nutrilone. Dakujem 🙂
Moj ma teraz 11tyzdnov,niekedy je uz po dvoch hodinach hladny tak mu dam,ale zvycajne vydrzi 4hodiny a v noci 5-9hodin ako kedy...pije 130ml,a ked spi 5a viec hodin tak vypije 160ml,vazi 5530g a meria 62cm
Keby som kojila tak jasne, dam aj kazdu hodinu 🙂 len viem ze to umele je tazsie stravitelne a nechcem aby mala dake problemy s bruskom... Ona papa max 120 , niekedy vypije vsetko, inokedy 100, potom pyta castejsie. Skusala som jej zarabat 150 ale aj tak sa zastavila pri 120, 150 vypije iba ak si pobede dlhsie pospi.. No a podla tej krabici by mala papat 150 pomaly uz 180 5x denne :D 5 hodin nepapat mi vydrzi iba ak ma dlhsi pobedny spanok :D keby kojim neriesim, ako ani teraz sa s tym moc nezatazujem, ale tak som len chcela vedet ako tak papaju babatka v takom veku, tyzdni 🙂 ale dakujem ti 🙂
@petulda333 dakujem 🙂 nasa ma tiez vyse 5,5kg ale teda 4 hodiny mi nevydrzi :D tak to mas krasnu noc ked vydrzI 5-9 hodin prespat bez papania 🙂
@nikusa25 neriad sa tabulkami,ved ona vie kedy je hladna,len fakt treba ten cas natiahnut aby to bolo co najviac,moj je spachtos ale mame noci kedy nespi vobec,nastastie ich je malo..ja malemu davam kazdy den biogaia-probiotika,pediatricka mi ich odporucila kvoli um aby ho nebolelo brusko,lahsie stravil mliecko..len su dost drahe
@petulda333 ja sa tabulkami neriadim. Aj keby mi pila viac jak by mala tak by mi to nevadilo a neriesila by som to, ide len o to ze nie vzdy mi vydrzi nepapat 3 hodiny
@nikusa25 mne na jis ked sme lezali maly tiez nie vzdy vydrzal,fakt po 2hod vrieskal ze chce oapat tak mi jedna dr povedala ze nech mu dam cucnut aby sme oklamali brusko a aby vydrzal,tak to skus takto a vodu pije?moj pred papanim vypije 20-30ml aj to ho ,,zasyti,,
@petulda333 neda sa oklamat, nehce ani vodu ani caj, vypluva mi to
@nikusa25 ale ved to je normalne ze ti nevydrží 3 hodiny nejest - ani dospelý človke pomaly nevydrží a nieto ešte take dieťa!
Načo držať dieťa ,,umelo,, o hlade...kedze ti v noci spí a cez den cca tie 4 hodky...tak si tie ,,davky,, musi niekde nahradiť cez den. Ja davam Nutrilon ,,na pozadanie,, kedy je hladna a vidim ze nespokojna tak zarobim mlieko...niekedy je to 2 hod...niekedy 3 ...150 mi cez den nikdy nevypije. Pije malo ale častejšie. Ak nie je prekrmne - čo by zhodnotila aj doktorka na poradni tak nevidim dovod umelo držať dieťa v časových intervaloch len preto lebo je na UM. Krabicu ja už nečítam...davam jest vtedy ked pyta a nevidim dovod umelo naťahovať čas ak vidim ze dieťa je nervozne a potrebuje sa napiť.
Ja som dojcila a veru boli dni ( vela dni) kedy som furt lezala a mala papala a papala, radsej by som babatku dala najest mensie davky a castejsie
@sardinka335 to si sa asi pomylila, mne v noci nespi :D petulda napisala ze jej prespi 5-9 hodin a cez vydzri aj 4 hodiny ;) moja nie, moja sa budi papat 🙂 a ani 4 hodiny cez den nevydrzi 🙂 ale jasne, ked vidim ze je hladna dam jej, len nechcem aby ju potom bolelo brusko to je cele 🙂
@nikusa25
@petulda333 Vodu niekoľkotýždňové detičky nemajú čo piť. V Nutrilone je vody až až... Zbytočne sa zaťažujú obličky. Vodičku až s prvými príkrmami.
@nikusa25 bruško ju moze bolet z kde čoho...zial...tieto deti maju ešte tu ,,stopku,, (zvyčajne.) jednoducho ked nechce tak odtiahne hlavu a nepije...a mozem nukat kolko chcem. Chápem ze detská kolika je strašiak a revajuce dieťa na nalade nepridá. Ale tu moze mat aj ked vypije len stovku.
@lorela no mne pediatricka povedala nieco ine,do 7tyzdna som mu vodu nedavala tiez som si myslela ze netreba,potom sme sli na odber a mal velmi hustu krv a dr sa hned spytala ci pije vodu ja ze nie,a ona ze musi lebo um nieje ako materske...tak davam
Kazda pediatricka povie nieco ine :D mne zas povedala ze nepotrebuje ziadne ine tekutiny lebo ze su neni horucavy, no ja som sem tam ponukla, som myslela ze ked je na umelom ze trochu vody hadam moze, zo zaciatku si trochu cucla, ale uz teraz mi to odmieta a nasilu jej to davat nebudem. Keby chcela dam, ale nechce
@nikusa25 tak to ano a potom si vyber co je spravne,moj pije,nenutim ho ale davam nech si zvyka...zatial mu chuti 😀
Ahojte mamicky chcela by som sa Vas spytat na radu , mam 2 tyzdnovu dcerku , mliecko davam Hipp Ha 1 combiotik a aj materske , rano je dcerka nepokojna , a niekedy ma zelenu stolicu . Za den ma , ale tych 5 plienok niekedy aj viac . niekedy je hore od rana od stvrtej a nevie sa ulozit placka , papat nechce .
@pavliinaars ahoj, aj ja som malickej zo zaciatku davala na striedacku umele a moje, ked som este mala a stihlo sa mi dotvorit, potom sa mi strailo tak sme uz len na umelom. Aj moja mala niekedy zelenu, niekde som pocula ze ked je zelena stolica tak je dietatko hladne, ale podla mna to ma z toho umeleho mliecka, nic si z toho nerob. Nema tvoja malinka koliku? Moze ju bolet brusko, male babatka to mavaju. Moja je tiez niekdy uz od tretej rana hore, niekedy ma zachvat placu a musim ju mat potom uz len na rukach len tak si pospi. Je to dost vycerpajuce ale tak nech je aspon ona vyspata :D
presne , ked ju polozim zacne plakat , ak ju mam na rukach nespinka , ale ako tak zdriemne aj ked len na 15 minut a potom sa zasa preberie .a o je dobre okrem masaze bruska a cvicenia s nozickami ? asi to budeme musiet vydrzat :D a s tou stolicou ano preto sa pytam , ale tak myslim , ze ked sa sama odtahuje od prsnika , alebo nevypije s flasky tolko kolko by mala , snad nemoze byt hladna . , lebo vzdy , ked zacne plackat skusam si ju prikladat a ak je aj potom este uplakana dam jej 30 ml UM .. a vypije pr . len 10 Ml
Ja som dojcila, takze netusim kolko vypil, dojcila som na poziadanie-ako pytal, nekrmila som podla hodin a pravidelne
Ked pytal, dala som, spociatku boli dni, kedy papal aj kazdu hodinu a mala som dojem, ze cely den vlastne robim dojku ;))
Ak je to velke babatko, tak jej bud daj castejsie, alebo spravit vacsiu davku
Ved ked vidis, ze pyta uz po 2,5 hod, tak ju zbytocne netrap a daj jej papat