Ako často a v akom množstve dávkovať Bebu trojtýždňovému bábätku?

1anna19
27. jan 2017

Ahojte mamičky :( potrebovala by som strašne surne poradiť..mam 3 tyždnove babetko..stratila som pred tyždnom mlieko...
Doktor nam odporučil bebu lenže povedal nam že mu mam davkovať každe 3 hodiny 60 ml..lenže jemu to nestači a ked to vypije tak hned si pyta znovu papať..celunoc preplače...takže neviem či ten doktor je čudny alebo moje babo..
prosim poradte už som zufala :( :( :( :(

sykorkauhliarka
27. jan 2017

ja na tvojom mieste by som skusila dat o trosku viac ze co babo spravi ...mozno ten plac vobec nieje o mlieku

slniecko35
27. jan 2017

@1anna19 skus jej dat viac, moja v tom veku vypila okolo 100ml

1anna19
autor
27. jan 2017

ked mu dam viac tak je kludny ale po chvilke sa pogrcka..netrebalo by zmeniť mlieko ?

1anna19
autor
27. jan 2017

@slniecko35 ked mu dam viac tak je kludny ale po chvilke sa pogrcka..netrebalo by zmeniť mlieko ?

sykorkauhliarka
27. jan 2017

mozes aj zmenit mlieko ale na krabici mas odporucanie ako casto je vhodne menit mlieko...grcka lebo ma v brusku asi vela mliecka ..dudel pouzivate?

3petka
27. jan 2017

Ak je ale spokojne aj ked sa pogrcka tak by som to neriesila a dala kolko chce. To grckanie casom prejde. Na krabici je sice odporucanie ze kolko a kedy ale kazde dieta je ine. Alebo daj tych 60 ale kazde dve hodky. Treba len vyskusat.

sykorkauhliarka
27. jan 2017

a este ak grcka prudom to je vacsi problem ako ked sa mu vgrcne trosku..to sa bezne stava

erikavesela
27. jan 2017

Ja som davala sice starsiemu, ale presne podla navodu..ked das vela vygrcka, ked malo bude hladny..mali sme presne bebu ha1....pisu tam 5 krmeni po 120ml...a 4 lyzicky...pozri ci nemas velku dierku na cumliku a este som do mlieka davala sab simplex.. su to kvapky, ktore sposobuju rozpad peny, ktora brani vstrebavaniu plynov v zaludku a crevach..teda plyny odchadzaju prirodzenou cestou..nezabudni ho dat riadne odgrgnut...drzim palce🙂

1anna19
autor
27. jan 2017

@sykorkauhliarka ano ale ten vypluva

1anna19
autor
27. jan 2017

@erikavesela skusim a uvidim 🙂 dakujem velmi pekne

janickacrazy
27. jan 2017

@1anna19 To grckanie je normálne pri takom malom bábatku, pokiaľ teda vygrcne len trochu mlieka a nie všetko, čo vypije, tak je to ok. Moj malý to tiež robil. Časom sa to upravilo. Treba ho dať odgrgnúť po papaní.

maria584
27. jan 2017

@1anna19 ahoj, ja som tiež dávala malej Bebu HA1, najprv 60ml,ale ona bola maličká, viac ani nevypila. Teraz papá už 120ml, podľa krabice by mala papať 5x denne, ale ona jedáva 6x,niekedy sa stane, že jej stačí a 5x,záleží od toho ako spí. Tiež bývala mrzuta a uplakana, dokázala celý deň preplakat, prišli sme na to, že po papani grcka, čiže má reflux, odkedy jej mlieko zahustujem, tak je kľudná. Lepšie spáva a hlavne nereve celý deň.

1anna19
autor
27. jan 2017

@maria584 možem sa spytať aky čas by mal byť medzi tym krmenim? a ako sa to mlieko zahustuje..mam 19 rokov takže nemam stym niake skusenosti

maria584
27. jan 2017

No moja bude mať už 2 mesiace, papá každé 4 hodiny, niekedy 5. Záleží od toho ako sa zobudí. Ohľadne toho zahusťovania, to som najprv konzultovala s doktorkou. Zahustujem tak, že som kúpila NUTRITON, a do každého mlieka jej dávam predpísanú dávku toho zahusťovadla. Má to jedinú nevýhodou, že sa musí čakať 7minut, až potom dat jest. Ale opýtaj sa doktorky najprv.

1anna19
autor
27. jan 2017

@maria584 ked skusim všetko a stale to bude horšie a nubude sa to zlepšovať asi bude najvhodnejšie zmeniť mlieko však ?

terezka1947
27. jan 2017

@1anna19 nemusi byt mlieko vobec problem....on asi potrebuje aj sat-ked saje,upokojuje sa...keby grcal prudom,to by bol problem,pokial len vypluva troska,to nemusi byt zle...moj syn mal podobne...
hlados bol,ale aj rad bol prisaty
ja som zo zaciatku viac bola na UM,neskor som zase viac kojila...
a je dost mozne,ze by pomohol aj cumlik-pretoze deti sa zvyknu aj tym cmulanim,cuckanim upokojovat...a on si nie len cmula,ale aj papa...
nemen hned mlieko...
a este mi napadlo....mozno nepotrebuje ani tych trebars 100 stale...ked dlhsie spinka,je hladnejsi...viac spapa....to uz si odsledujes
len treba trosku zvyk,cvik,atd....neboj,bude dobre

ukulela
27. jan 2017

@1anna19 nedavaj 60, daj viac, ale nie o vela ... skus ponuknut 90 max. alebo krm kazde 2 a pol hod .... okrem toho skus pridavat probiotika.
a akopisu baby, pokial len vygrcne, je to OK. to len ide von, co ma navyse ... problem moze byt aj ked pije hltavo ... zmenu mlieka zvazuj, len ak bude problem so stolicou, bolenim bruska, grcanie prudom, babo nebude priberat ... mlieko sa odporuca aspon 2 tyzdne skusat a az potom menit.
a teda urcite zarad tie probiotika.
tvoje mlieko je uz nenavratne prec? ani nic neodsajes? mozno by sa este dalo nastartovat, skusas este prikladat?

janapalko
27. jan 2017

@1anna19 ...moja mala tiez pije bebu..a ako 3tyz.papala90ml,ja vy som nemenila mliecko,podla mna ta beba je jedna z naj...nije dobre menit mliecko,maly si zvykne😊

anahi
27. jan 2017

Ahoj, mliecko este nemen a ani nezahustuj, lebo podla mna reflux vy nemate. To by ti dietatko grckalo aj po 60ml. My sme to mali podobne, az sme zistili, ze nas maly len potrebuje veeela poodgrgavat. Niekedy sme grgali aj 4-5x a trvalo to aj 20 min. Skus po chvilke dietatko znova zodvihnut a chvilku skuste este cakat ci negrgne. A este je mozne, ze len potrebuje davku nieco medzi 60 a 90ml. 60 je malo-place a 90 je uz vela-grcka. To,ze je odmerka mlieka vzdy na 30ml vody neznamena, ze vsetky deticky maju potrebnu davku vzdy len nasobok 30. Tak ti potom to,co je naviac vygrcne. Drzime palce, neboj, bude dobre.
A tie probiotika (za nas najlepsie BioGaia) davajte tiez. Ak chces, porad sa s pediatrom, ale z nasho okolia pomohli vsetkym detickam s travenim, aj na koliky.

terezka1947
28. jan 2017

inak,aj ja sa pridam k BEBE,podla mna tiez jedno s naj UM...a mozno by si este mohla vyskusat davat po troske vodicku prevarenu-pomedzi UM,staci a jedno,dva cucnutia
vies,to naozaj musis sama vyskusat
a nechcem ta do kojenia nutit-ja som si toho s kojenim odzila vela,sice som kojila nakoniec,ale voooobec sa necudujem zenam,ked to vzdaju....vobec
takze....aaak sa na to este citis-lebo mlieko sa stratit neda....skus mu po napapani prilozit prsnik,nech si este potaha trosku-aj ked mu toho vela nepojde,tebe sa prsia stimuluju...a ked budes kojit len jednu davku v noci-bude to tiez super
voooobec sa nicoho neboj...zaciatky su tazke...nie kazda to mame lahke