Dobrý večer, kojím... No kojila som, ale malej to uz nestačí... Aj prsia sa už nenalievaju, ani z nich netečie... Poviem vám pravdu, nechcem prestať ale tak musím jej niečo dať piť, ked chce ❤️. Prosím vás poraďte, aké kúpiť aspoň na jedenkrát cez deň... Kojila som každé 2h... V noci do 1.oo tiež a potom od 4.oo zas každé 2h...
My sme vyskúšali viacero no u nás Topka bola Hipp
Ak zaznes davat UM, tak je s kojenim velmi rychlo koniec...moja rada je, zacni radsej s tuhou stravou, postupne nahradzaj mliecne davky, zacni napr. So zelenin.prikrmom na obed, potom ak si dobre zvykne, nahrad ranajky kasou a tak postupne...to ze je hladna, neznamena ze mas malo mlieka, ale ze treba zacat prikrmovat tuhou stravou..aj alergeny ako lepok, treba pridavat este pocas kojenia, vtedy to lepsie deti znasaju..neprestavaj kojit, kludne koj, ale stale menej casto..do roka by malo babo ochutnat vsetko, sa hovori..postupne budes kojit iba pred spanim, prip.rano, naco by si davala UM..ked mas svoje a kojenie ma aj psychologicky vyznam..aj do 2 rokov..nielen vyzivovy
My od začiatku Kendamil
V šiestich mesiacoch sa už prsia nezvyknú nalievať, z čoho usudzujes že bábätku nestačí?
Ale veď 6 mesačnému môžete už dávať prikrmy, načo teraz už začínať s umelým mliekom? A ako viete, že jej už nestačí vaše mlieko?
Tiež mám 6mesačnú kojenú a pred 3 týždňami sme začali s príkrmami (trosku skôr, ale už bývala fakt stále hladná a išla nám zjesť lyžicu očami, keď sme jedli 😂). Musím sa priznať, že UM mi ani nenapadlo…už sú v takom veku, že im prirodzene len mliečko nestačí podľa mňa.
No len tak chcem kúpiť a skúsiť, ze aké to je... A ona uz ochutnava jedlo skoro 3 týždne, uz sme mali všetku základnú zeleninu, ale ona len pár lyžičky mi zje.... Celý deň je zlá, v podstate od kedy sme začali s ochutnávkami, tak sa zlosti na cicku, malo pije cez den strašne... A pri papani, len cajik chce... Tak ako keď úplne prestanem kojiť, tak chcela by som aby ešte pila mlieko.... Ja osobne pijem mlieko každý deň od narodenia 🤣🤣🤣.
A čo jej mam napr o mesiac supnut jej kravské mlieko? To isto nie... Svagrina z manželovej strany, ta od 5m davala deťom svojim 1.5 % trvanlivé krabickove z tesca 🤦♀️🤦♀️🤦♀️. Dnes sú obaja silní, hokejisti.
To urcite nie kravske mlieko..dcerka si musi na stravu zvyknut...niektore deti si tazsie zvykaju na zmeny v stravovani...podla mna je to uplne normalne, co popisujes, ze sa zlosti, moze byt aj z inej priciny...nepripisuj to kojeniu...najlepsie je pre nu urcite tvoje mliecko a nestresuj sa, nech pije ako.chce, pokial pribera a prospieva, nie je ziadny problem..nehladaj ho tam , kde nie je..
@lacibo Ja som od zaciatku prikrmovala UM, po sekcii, po mesiaci som zacala kojit, najskor s dokrmovanim a po cca dalsom mesiaci som uz len vylucne kojila do 18m syna. Takze to nie je vzdy pravda, ze s UM je zaroven koniec kojenia, ja som s UM zacala a kojenie potom rozbehla
Ja som dávala Hami.. Kukala som rôzne recenzie a toto mliečko vyhralo 1.miesto v D testoch kde testovali rôzne značky umelých mliek..
Ja tiež dokrmujem sunarom complex už len v noci kojim cez deň aj prikrmy dávam 🙂
@zuzuliennka1 ano, po sekcii to ide tazsie, ale super, ze si zacala kojit..klobuk dole..myslim to uprimne..spravila si to najlepsie pre svoje dieta..ale musis uznat, ze si skor vynimka ako pravidlo..vacsina sa vzda..zial
@lacibo to je veru pravda, sesterka rodila rok po mne, prirodzene, cize kojenie pekne rozbehla, no prisiel strajk (taky isty ako aj u mna, po 3tyzdnoch myslim, ten prvy vacsi) a vzdala to, ja som si to vybojovala, a to som bola po sekcii
@lacibo ved viem, že isto nie kravské.... Ale proste som len chcela skúsiť, či jej nezachuti,, či možno nevydrží dlhšie jak 2h...treba mi ist povybavovať aj dajake veci, aj do lekároch pochodit a za 2h to nestihnem isto.... Tak aspoň nech ma manžel doma, zeby som zvládla neskôr aj taky deň jeden pre veci co suria vybaviť...
Prepac ale to sa mi nezda ako padny dovod na zavadzanie UM, ze chces ist von na par hodin..mas 6 mesacnu, tak manzel jej moze dat uz aj prikrm, resp. cajik po lyzickach, neskor z poharika..naco by si si komplikovala sebe aj malej zivot s UM, ktoru navyse treba aj zaplatit..to ja som nerobila..tes sa ze mas zdrave dieta a koj ju co najdlhsie, je to pre jej buducnost, nieco, co mozes iba ty ovplyvnit, vysada mamy..
@zuzuliennka1 to len potvrdzuje moj nazot, ze ked chce mama kojit, tak koji...neexistuju prekazky...ked nechce, a moze to byt aj podvedome, tak hlada dovody, ako sa to neda...tym nechcem povedat, ze nema pravo sa rozhodnut ako ona chce..
A keď máš teda mliečko co tak si odsat a to nech dá manžel?
my davame mliecko s colostrom od Colvia
@innaa tak naco su?..no popravde myslim si, ze to je iba vydobytok modernej doby..kedysi sa iba kojilo..bud matka alebo dojka..prip.sa dalo kravske..ja som reagovala na autorku, ze kludne moze dalej kojit, ak sama chce a prikrmovat tuhou stravou..ja na jej mieste by som nekupovala UM..skoda penazi
@lacibo co sa kravského mieka tyka nieje to vobec prospesne pre dieta.aj moji bratranci to dostavali ako decka a obaja maju zdravotne problémy krce aj alergia sa vytvorila na mlieko.jasne ze ked koji nech koji dalej.tu je rec o tom ze dieta do roka ma hlavne jedlo mlieko nie prikrmy.prikrmy su vedľajšie inak.hlavny zdroj do roka ma byt mliecko a vedla toho plus prikrmy. Ked je dieta na UM ma sa davat teda pokracovacie. Ak koji dalej kojit
Mne Dr. odporucila Sunar ze ma taku mliecnu chut tak som skusila a zachutil jej tak som uz nespekulovala s inymi mliekami. Davam jej Sunar Complex a od odstavenia v 9m jej ho davam doteraz (15m)