Aké umelé mlieko pre 1,5 ročnú dcéru po odstavení?

zara13
2. dec 2014

Ahojte,

mam 1,5 rocnu dceru, ktoru stale kojim, ale chcela by som kojenie ukoncit. viem ze to nebude jednoduche, a chcem to skusit ponuknutim nahradneho mliecka.
Preto by ma zaujimalo, ake umele mlieko sa vam overilo? a suvisiaci problem ktory mam. Mala nikdy nemala klasicku flasu s dudlom, kedze bola plne kojena. prvu flasku dostala az na vodicku, ked mala asi pol roka. samozrejeme teraz mam flasu na vodu, pije uz aj z hrnceka sama. A tak teraz neviem, - do akej flasky jej to mlieko dat?
dakujem za rady.
Z/

darina1952
2. dec 2014

@zara13 Ahoj, výber UM je plne na tebe. Ja som druhého syna dojčila 11 mesiacov a potom som prešla na Nutrilon 2 či 3 (s číslom podľa veku dieťaťa na krabici), lebo som s Nutrilonom mala dobré skúsenosti z kŕmenia staršieho syna.
Pokiaľ sa bojíš jedenia cez cumeľ, tak jej skús urobiť UM do fľaše s cumľom s plynulým priechodom mlieka - na Avent fľaše sa dá kúpiť cumeľ s otvorom písmena Y (predtým vyrábali cumeľ s otvorom I a ten sa otáčaním prispôsobil toku mlieka na pomalý až rýchly prietok - tie mám doma 🙂 ) alebo keď ti už pije pekne z pohárika, tak priprav vo fľaši mlieko a potom ho prelej a daj jej ho vypiť z pohárika 😉

lucifera
2. dec 2014

Ako píšeš, že vie pi´t z pohára, tak by som jej nechala len pohár, poprípade slamku.Ak chceš UM, tak je dobré Hami aj s príchuťami...ale 1,5r.dieťa môže v pohode plnotučné mlieko🙂Vyskúšaj, čo by jej viac chutilo.Synovi dávam od 10.m.plnotučné mlieko a bez problémov prosperuje, UM mu už nechutilo 🙂

didi51100
2. dec 2014

@zara13 Ahoj, suhlasim s @lucifera podla mna mozes dcerke uz ponukat plnotucne mlieko a UM celkom vynechat. Moj maly ma 17 mesiacov a kravske mlieko mu davam asi od 14 mesiacov. Pomaly sa chystam na odstavenie a UM vobec neplanujem.

sisaka
3. dec 2014

@zara13 suhlasim s babami predomnou, po 12 mesiacoch mozes v pohode prejst na plnotucne kravske mlieko (tu v Kanade je to normalne odporucane lekarmi, pokracovacie mlieka su len reklamne tahy) a treba davat do hrnceka, naco ucit take velke dieta na flasu?

zara13
autor
7. dec 2014

Ahojte kocky, dakujem za rady. To kravske mlieko ma trochu prekvapilo, zda sa mi ze doktrorka nam vravela ze odporuca az po 2 rokoch. ale tak skusime, uvidme. Drzte mi palce. Mala sa asi bude dost branit. Skusime to postupne a uvidime ako to pojde.

1katkas
7. dec 2014

aj ja pouzivam kravske mlieko 1,5% ..dcerka mala 13mesiacov ked som prestala kojit

senta_sofia
7. dec 2014

@zara13 uz by som na umele neprechadzala, radsej normalne kravske, prip. ak ma rada jogurty, postacia aj tie a tekutiny jej budes doplnat vodou/cajom, flasku by som tiez neriesila, je uz dost velka na to, aby zvladla poharik 😉

henikav
7. dec 2014

Nasa ma 20 mesiacov a pije nutrilon z avent flase, ale syn pil od 13 mesiacov kravske 🙂 a tiez nikdy nebol problem