Aké umelé mlieko?

cic33
3. mar 2024

Zdravím mamičky, pisem už s veľmi veľkou zúfalosťou. Viem že nie ste lekárky ale hľadám mamičku ktorá si možno prešla dačim podobným. Mám doma predcasniatko ktoré má už dva mesiace. Na začiatku pil PreBeba Discharge. Keď nás pustili domov, pokračovala som v režime ako v nemocnici a všetko bolo v poriadku, krásne prosperoval. 9.2 na rizikovej poradni mal váhu 3090g. Pár dni na to nám zacal grckat s každej dávky mlieka. Bol víkend tak sme utekali na pohotovosť. Na pohotovosti u nás mu urobili iba test moču a poslali nás domov že mu nič nie je. Hneď v pondelok som s ním letela ku našej detskej lekárke. U nej vážil 3190. Poslala nás do nemocnice s tým že máme reflux a že mu treba nasadiť Beba AR mlieko. V nemocnici nás odmietli že to mlieko mu môžem nasadiť doma a že tam majú plno chorých detičiek že ho nechcú ohroziť zbytočne, čo chápem. Nasadili sme teda Beba Ar mlieko. No on nám stále veľmi zvracia, nepriberá vôbec. Samozrejme stále to opakujem našej pediatricke, prosila som ju dokonca nech nám dá výmenný lístok na Gastro. Odbyla ma že on je na to ešte malý. Nasadila nám naspäť Beba Discharge aby priberal a že to mame striedať, no nič žiadne zmeny. Jedna pediatrička mi odporučila mu do Beby Discharge pridať ani nie lyžičku krupicovej kaše a prevariť to. No ani to nezaberá. Grcka nám už aj dve hodiny po vypití mlieka. Kúpili sme aj detskú váhu a tá nám dnes ukázala 3170. Ja som už zúfalá. Niektoré mamičky mi odporučili skúsiť mlieko na intoleranciu laktózy alebo na alergiu na kravskú bielkovinu.. Ale ja sa už bojím mu striedať mlieka a ani neviem ktoré by som radšej mala skúsiť. Naša pediatrička 0b, cez týždeň zavolám na Gastro aj alergológovi či by ho nevzali na vlastnú žiadosť ak to zaplatíme, no pondelok je ďaleko, termín bohvie kedy dajú a ja sa už nedokážem pozerať ako sa trápi

barbora0308
3. mar 2024

@cic33 Pisem ako mama tiez predcasniatka, i ked narodeneho bez vaznych komplikacii v 36tt. Syn mal velmi silny reflux, grcal prudom aj hodiny po jedle. Nas samozrejme hned po prvych extremnych grcaniach, ktore videl pediater aj na vlastne oci poslal okamzite na gastro na sono bruska, aby sa vylucila pylorostenoza, ta sa chvalabohu nepotvrdila, iba silny reflux. Robili tvojmu dietatku v nemocnici sono bruska? Ak ano, tak to bude naozaj "iba" refluxom. Kedze mlieko sa mi podarilo rozbehnut, tak mi navrhovali ostat pri MM, ktore som si mala odsavat a zahustovat Nutritonom. Lenze on stale grcal vela, aj ked som uz vsetky mozne navrhovane potraviny pomaly vylucila zo stravy, radila s laktacnymy poradkinami...priberat nepriberal poriadne. Ja som asi aj zo zufalstva prichadzala o mlieko, az som nakoniec uz skoro nic neodsala a tak sme nasadili UM. Najprv sme skusili AR mlieko, bez efektu. Nasledne bezlakotozove, ktore som zahustovala znova Nutritonom, tiez bez efektu. Rozhodla som sa uz fakt z posledneho zufalstva skusit nasadit UM z kozieho mlieko, kedze som nasla jednu zahranicnu studiu a aj mnoho kladnych recenzii pri podavani babatkam s problemovym travenim prave UM z kozieho mlieka, ktore je lahsie stravitelne. Overovala som si to aj na detskom gastre, cez znamu sestricku, ktora od lekara dostala zelenu, ze nech kludne skusime. No a kombinacia UM z kozieho mlieka, ktore som stale zahustovala Nutritonom sa konecne osvedcilo. Netvrdim, ze negrcal...samozrejme grcal stale, ale konecne to nebolo take neunosne a hlavne pekne prosperoval. Casom, ked sme uz zacali s prvymi prikrmamy, tak sa to zlepsilo este viacej a na odporucanie lekara na rizikovej poradni sme casom uz presli na UM z kravskeho mlieka, vtedy sme zvolili Hipp Combiotic, ktory sadol hned, uz sme ani nezahustovali. Reflux uplne presiel tak okolo 8 mesiaca, ale vyrazne sa to zlepsilo uz po pol roku. Drzim palce, je to na prasky...ale nic ine neostava iba skusat a najst tu spravnu kombinaciu pre to dietatko. Syn ma teraz 20 mesiacov a je to skvely jedak, ma uz 12 kg a furt by iba jedol 🤗.

lorin29
3. mar 2024

@cic33
Moja malá mala reflux od narodenia+hrozne koliky... Zvracala aj 2 hodiny po mlieku, skúšala pediatricka rôzne mlieka na nej... Až som si povedala dosť kúpila som Hipp bio combiotic nie je to AR mlieko podotknem nosila som ju dlhšie po papani aj pol hodinu, matrac som podkladala a postupne to prešlo ale až okolo 7meho 8 meho mesiaca... Podstatne je nedávať ľahnúť hneď po mlieku a "neprepchavat"
Ešte existuje nutriton na zahustenie mlieka ale to som jej nedavala🙂