Aké umelé mliečko pre 16 mesačné dieťa?

julka1979
2. dec 2012

ahojte.chcem sa spitat mali mi do 4 mesiacov pil nutrilon vydrzal sotva 2hodiny,presli sme na sunar pil ho doteraz lenze zacal tazko kakat rozmyslala som ci sa vratit na nutrilon ale skusili sme hami.Ale nevravim ze je zle len ho volajako nechce ciste vobec a bananove trocha sunar mi pil 3krat denne..co pije vase dieta.vdaka

fedorkaa
2. dec 2012

Ahoj, ja som dceru do roka kojila a aj dokrmovala UM sunar a potom sme presli na obyčajné krabičkové mlieko. Syna som kojila do 18 mesiacov a potom som tiez prešla na obyčajné mlieko. Ak mu nebude nič z obyčajného mliečka tak možeš mu davať aj to, ale ak chceš UM tak ja som bola so sunarom spokojná. Pri dcére som vyskušala aj nutrilon, beba ale nakoniec pila sunar.

dukokatka
2. dec 2012

Ja svojej dcerke davam od 15 mesiacov kravske mlieko z krabicky.nic jej nie je a ma ho rada.Podla mna je umele mliecko iba pre deti do 1 roka a deti co maju alergiu.Moja dcerka je vela jogurtov a kremikov tak ma dost vitaminov.Nech mi niekto povie co susene je lepsie ako cerstve?

erika26
2. dec 2012

ahoj, my sme vyskúšali pri dcére sunar, bebu aj nutrilon a nič nechutilo jej, a nakoniec začala piť france lait3, to jediné jej chutilo.

lady511
2. dec 2012

Presne suhlasím s dukokatka..ak by papkal krabicove načo umele,.,zase všetkeho vela škodí papat aj take mliečko aj jogurty a normálnu stravu,,,už yb to bolo prekombinovane 😒 ...mi pijeme od 11m kravske 3,5 prevaram,,pekne večer krupičku taku redšiu,,,pili sme donedávna aj babylove.,.ale am každy dn jogurty,,syry jej velmi chutia,,plus spapa všetko ovocie čo jej dam,,teda bananik jablčko ma rada všetku zeleninku..predsta aj sušene sa robí z kravskeho aleto malokto vie 😉

tinka9000
2. dec 2012

aj podľa mňa skús kravské, je to určite hodnotnejšie a prirodzenejšie ako sušené, ak nie ste v rodine nejakí alergici tak úplne bez obáv. Ja síce ešte kojím, ale od roka ideme tiež na kravské mlieko, jednoznačne.

gabuska36
2. dec 2012

odbornička z gastra nam vravela,že kravske mlieko iba zahlieňuje organizmus.....deti nemusia vôbec kravske iba vyrobky....syry, jogurty, tvaroh...atď...mam ročnu dcerku a určite do dvoch rokov jej budem davať sušene-davame sunar....

moka066
3. dec 2012

my tiez papakame kravske mliecko cez den pred spinkanim mu uvarim riedku krupicu lebo bez flase nezaspinka a to iste aj vecer ale v noci sa mi budil ze si potreboval odgrgnut tak skusam predspanim a aj v noci umele..nemyslite ze 13mescne by mohlo uz celu noc vydrzat bez papania? 🙂

zmrzlinkams
3. dec 2012

v nemke nám davali nutrilon ale ten je velmi drahy tak sme skusili kupiť doma sunar ten nám nerobil dobre a stolica bola zhrčkavela, taka skysnuta a malu bolelo bruško a potom sme prešli na hami čo je v cene rovnake a to nam padlo ako uliate a pili sme do 9 mesiaca hami, lenže mala ta je mliečkovy ta si aj počas dna mliekčo vypyta aj ked len trošku na hlt ona mi stiahne 1,5l za den uplne v pohode a tak sme museli riešiť ináč kedže finančne to bolo nakladove a tak pijeme kravske mliečko - mala som ešte dvre krabice hami kupene čo bola raz akcia tie mala potom pomalyčky dopila hlavne po nociach a od 11-12mesiaca sme len na kravskom mlieku a mala krásne pribera, krásne sa gulati a je čiperna, zdrava a nič jej neni, dokonca tento tyž. jedla už aj mesiačiky pomaranča a mandarinky čo jej susedka dala.
ja si neviem predstaviť pri tom čo ona vypije mliečka aby som do 3 rokov kupovala UM však by nás to zrujnovalo a to čo jej možno, ale možno bude chybať z toho UM na ma predsa v jedla velmi lubi papať zeleninu najviac, aj teraz dojedame brokolicovu polievočku na mliečko urobenu mala ju vyslovene hlta ako jej chuti, takže ostatne zdrave látky dostane z jedla je to uplne ine keby bola len na mliečku a nič inom to by som ešte ostala na UM. ale takto a je mi už všetko a nevarim už zvlasť, naučila som sa menej dochucovať korenim a solou však na tanieri si každy dochuti a mala je to čo mi.nap. plnenu papriku s knedlou tu jedla akoby som jej nedavala jesť dva tyž. 😀
od 1 roku robime už krupične kašičky, kakavko 🙂
ale tiež sa mi stane že sa mi občas mala zobudi hlavne nad ranou že by chcela mliečko tak jej dam pocucka a spinka dalej a budieva sa vždy v podobnu hod. tak ako sa budila aj ked bola malinka asi jej ten rituál kedy chce pred svitanim mliečko ostalo 🙂)

stanislavao
3. dec 2012

Sunar zapeka. Nutrilon je najlepsi. Objednate si Bebilon, stoji cca 11e za 800g a je to nas Nutrilon.

nili
3. dec 2012

Dcera dodnes pije BEBU, ma 33 mesiacov, teraz uz mame to pokracovacie mlieko Junior 2 +. Ja Bebu mozem iba chvalit, este sme nikdy nebrali antibiotika, krasne rastie. 🙂