Aké mlieko ste dávali keď ste začali prikrmovať?

trudy123
11. jún 2018

Ahojte,zaujímal by ma názor všetkých mám,ktoré začali prikrmovať -aké najlepšie umelé mlieka sú,či ste skúšali rastlinné mlieka alebo kozie mlieko? Malý má 7mesiacov stále ho kojím len na noc a občas cez deň mu dávam Sunar-problém nemá absolútne žiaden a celkom zvažujem o pár mesiacov nad kozím mliekom. Alebo či ste dávali/dávate sójové mliečka?Nejaké cenné rady,skúsenosi? Ďakujem

renatka100
11. jún 2018

@trudy123 kozie by som uz len kvoli moznej konatamicnacii kliestovou encefalitidou nedavala, clovek nikdy nevie, sojove vobec nie - su tam zenske estrogeny, nic pre dieta. A co tak po roku kravske v bio kvalite, jogurty a kyslomliecne vyrobky. Ja davam teraz mlieko topfer bio ( maly ma 6 mesiacov, plus kojim) a som spokojna a malemu chuti. Nie su tam ziadne chemikalie ako sojovy lecitin a pod.

silvia610
11. jún 2018

Stale som kojila maly umele mliko ako napr. sunar či nutrilon nepozná cca okolo roku som začala dávať kravske 3,5%. Kojiť som prestala keď mal rok aj triďtvrte. Doteraz ho pyta pred spanim či už čiste alebo kakauko buďe mať 3r

prevenar
11. jún 2018

@renatka100 ..len pre upresnenie v soji su FYTO-estrogeny , ktore ludske telo neregistruje ako relane estrogeny ..lebo su z rastliny. ..ale zato estrogeny a rastove hormony zo zivocisnych materkych mliekach , ako kravkske , kozie ..ovcie a pod ano. su v nich realne zivocisne hormony cicavcov, ktore nase telo registruje, ako realne hormony .

prevenar
11. jún 2018

@trudy123 ..uvazuj radsej nad mandlovym, ryzovym, makovym , ovsenym ci sojovym ..vela zdravsich moznosti pre dieta, ako zvieracie materske mlieka.

lubik87
12. jún 2018

@trudy123 u nás do 2 rokov Nutrilon od 2 rastlinné mlieka ..kokos , mandla , chia , vlašský orech , lieskovce, ..papa a pije len kyslomliecne....mlieko samo o sebe ho velmi zahlienovalo...pre mňa dojčiť a nevymýšľaj s um alebo živočíšnym mliekom....

hettinka
12. jún 2018

@trudy123 prečo zvažuješ kadejaké mlieka, ked mu chutí Sunar?
U nás staršia do roka na UM, od roka na prevarenom čerstvom kravskom plnotučnom
mladší tak isto, akurát že KM netoleroval, tak do 6 rokov výlučne UM (Nutrilon, neskôr kvôli cene Hami a také poľské mliečko) a KM len vo veľmi obmedzenom množstve do varenia

Soja je dosť často alergén, dosť jej ludia pojedia vo vešetkých možných výrobkoch, sojovému by som sa určite vyhla.

Dobrou alternatívou sú pre dieťa pravé biele jogurty (ideálne doma vyrobené) z KM a kvalitné syry.

renatka100
12. jún 2018

@prevenar akym sposobom sa vyrabaju rastlinne mlieka? Soja je geneticky modifikovana, mandle su osetrene chemikaliou priti plesni ktora je vysoko rakovinotvorna atd atd,

prevenar
12. jún 2018

@renatka100 soja nemusi byt geneticky modifikovana ,,,treba kupovat BIO soju.

vyrabaju sa tak, ako si ich sama vyrobis ..nie si odkazana na velkovyrobu.

ved kazdy nech si robi co chce , mne je to viac menej jedno, chcel som sa podelit o nazor 🙂 vsetko dobre 🙂

siska53
12. jún 2018

@trudy123 maly pil od 11.m.Bebu do 3r. mala do 2r.moje mlieko,potom jej zachutilo Hami.

Ak mas svoje,tak ho dojci radsej a ked uz,tak mu ponechaj ten Sunar,ked je nan zvyknuty. Napr.nasej som.skusala davat len kravske po 2r.,ale byvala zrazu castejsie soplava,vratili sme sa k Hami a bolo omnoho lepsie. Po 3.r.uz mlieka az tak vela nepytala a nastupila do skolky,tam uz sme uM nekupovali.

Mala bola i je mliekova,ta po 3.roku presla na kravske,ale syn po 3.r.mlieko ako take odmietal,vypil len obcas v skolke a v skole. Pre mna mlieko nie je take nutne,nepovazujem za dolezite pit ho... Su ine potraviny obsahujuce vapnik ci bielkoviny.

renatka100
12. jún 2018

@prevenar 🙂

michaelasofia
12. jún 2018

Ja som kojiť nemohla tak sme odsávali do cca 3/5 mesiaca a potom dávali Sunar a okolo roku prešli na kravské, to som vždy prevárala. Naša lekárka mi potom poradila že keď už kravské tak acidko, že je to najlepšie čo na trhu máme (z dostupných možnosti). Tak sme riedili acidko s kravským 2:1. Ale je to vec názoru, každý ti poradí inak. Spoľahni sa na vlastný, zdravý úsudok 🙂 Ja osobne sóje neverím...

hettinka
12. jún 2018

@prevenar aj si tie mandle sám vypestujes? Alebo ako? Ja nápisu BIO neverím, bohvie, či v tom je. Um je aspoň robené pre deti pod prísnou kontrolou.

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz