Aké mlieko pre štvortýždňovú dcérku?

renka40
7. jún 2014

Ahojte mamičky. Som v koncoch. Moje 4té dieťa a ja neviem čo s ňou ☹ . Od môjho mlieka vracala a pri pití sa veľmi zlostila, vrtela, ... usúdila som, ze je hladná. Keď som jej dala nutrilon, upokojila sa, ale bolo to len na jeden deň. Každý deň bojujeme s plačom, tak som si myslela, že to bude kolika, tak sme kúpili espumisan kvapky, pupík krém. Ten neutíchajúci plač každý deň je tak strašný !!! Aj dosť vracala... predvčerom ráno sme kupili sunar complex. Celý deň bola pokojná, ale večer zasa srdcervúci plač, nejako som ju upokojila napapala sa a spala v noci do 2:30,potm do rána 5:30. Dnes celý deň je nepokojná, nespí,akoby vypila kávu! Vracia hustejšiu kasicku a potom veľmi smrdí. Po nutrilone aj keď vyvracala, nesmrdela tak. Trápi ma ten jej plač, vracanie, akoby bola strašne hladná a pritom nechce piť.... skúsiť ešte iné mlieko? A aké? Som bezradná. Pomôžte prosím.

nunu2013
7. jún 2014

Ja by som v prvom rade isla za pediatrom lebo to vracanie vyzera na reflux a z toho je ten plac. A mliecko by som este skusila Hami citlive brusko su na specialnej baze.

lucinka4
7. jún 2014

@renka40 to mi pripomina moju mladsiu, rozdiel iba v tom, ze my sme nevracali /ale akonahle odgrgla tak place ako keby ju z koze drali) ale aj tak bola diagnoza reflux 😒 a nech som robila co som robila stale nebolo dobre, ja som dojcila a klud bol len ked bola na prsniku. A k tomu nezniesla ked som ja zjedla nieco mliecne. U nas pomohlo len vyrast ☹

pragmaticka
7. jún 2014

urcite by som nemenila UM tak casto..to nebude konkretnym UM, skor bude problem niekde inde..to ze smrdi je podla mna hrozne zvlastne..urcite by som isla ku doktorovi! drzim vam palceky nech sa malickej co najskor polepsi..

cerez
7. jún 2014

Mne to príde tiež ako reflux. Známej tiež dcérka bola veľmi hladná, mlieka mala veľa, priam jej z pŕs tieklo, ale malá nie a nie. Nakoniec jej zistili, že má v ústach žabku, ale vo vnútri hrdla. Nevravím, že to má tvoje dieťa, len som ti chcela napísať, že problém môže byť niekde inde.

svetlusska
7. jún 2014

@renka40 my osobne sme takyto problem nemali ale urcite by som to riesila s lekarkou, je to predsa len este male dieta aby si striedala tolko mliek...zrejme bude problem inde

lusi1309
7. jún 2014

Mne moj maly tiez odmietal vsetky mozne mlieka a teraz vypije iba babylove a tiez vsetky co mu nechutili a vypil ich len od hladu vyvracal.ale aj tak by som na tvojom mieste kontaktovala doktorku. Moze to byt hocico,aj uplna banalita,ale tak isto to moze byt aj vaznejsi problem

jana_eyre
8. jún 2014

ahoj, no ono to fakt vyzera na koliky spojene s refluxom.. mlieko by som jej nedavala vobec umele, ale iba materske, umele totiz moze potrapit brusko este viac a creva tiez.. ked sa zlosti a vrti, moze to byt tym, ze spracuvava vseky podnety a najlepsie sa jej spracuvavaju pri prsniku, vobec to nemusi byt hladom.. aj kolika je len nedovyvinuty nervovy system, nie vzdy za tym je bolest brucha..

isla by som dr. skrz ten zapach co vracia, ale je mozne, ze sa umele mlieka inak zrazaju v brusku a tak to zapacha..

prvy syn bol taketo babatko, vela plakal, grcal.. ten plac po tretom mesiaci presiel, grcanie nie..

pribinak
8. jún 2014

Zostala by som pri materskom mlieku, na recept od pediatricky by som vypytala svatojansku kasicku, to das babu pred a po piti mlieka, to vytvori taku zatku, aby dieta negrcalo
Zrejme ako pisu baby je to reflux, treba ju po najedeni nosit vo zvysenej polohe, alebo ju uloz do vajicka, alebo ju daj do postielky a podloz nohy postielky, tam kde ma hlavicku

Ona place zrejme preto, lebo jej to mlieko chodi hore-dole a to ju drazdi

andreamolnarova
8. jún 2014

Nam toto robila malicka tiez - ani za svet papat a strasne smradlave grckala. Mala aj poriadne nafuknute brusko. Dr. nam naordinovala coliprev a espumisan kv. a hned sa to zlepsilo. Nemenili sme znacku mlieka, mali sme sunar uz dlhsiu dobu, tieto problemy prisli z nicoho nic a po kvapkach zmizli. Velmi drzim palce, nech sa vam ulavi, viem, aky hrozny je ten plac....

standu
8. jún 2014

Dojcit, skusit coliprev ak ma intoleranciu laktozy- dat vysetrit a nosit zvislo v ergo nosici alebo satke.

alenka777
8. jún 2014

@renka40
ak dieťa dosť zvracia, má prípadne úbytok na váhe, treba zvážiť reflux, prípadne pylorostenózu, tam môže dôjsť k dehydratácii....

renka40
autor
8. jún 2014

Ďakujem vám za rady. Určite to prediskujem s Dr. Ale na žiadne gastro sa mi nechce s ňou ísť....

Ešte ma napadlo ohladne tých UM - všetky sú vyvinuté na základe materského mlieka. Takže keď sa tak zamýšľam, aj keď sa zmení mlieko, vlastne by to nemalo vadiť ( nehovorím, že meniťkaždý deň ) Ale keď je problém v mlieku a dá sa tomu pomôcť zmenou ? Alebo je lepšie nechať dieťa trpieť, lebo netreba meniť mlieko?
Veď aj materské mlieko má tiež stále iné zloženie, lebo každý deň niečo iné jeme a tým sa naše mlieko mení a inak chutí podľa toho čo skonzumujeme.... či?

adka455
10. jún 2014
Používateľ adka455 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od adka455.

ja by som ti poradila navstivit pediatricku. vyzera to ako reflux ale moze to byt aj kolika.. alebo podrazdene crievka..alebo... variant je vela takze odbornik ti urcite najlepsie poradi.. moja dcerka mala podobne priznaky. nevracali sme az tak vela. ale teda ten plac..my sme mali take tie tipycke kolikovske prejavy.. kamaratka mi poradila vyborne kvapky Coliprev sa volaju.. dost som o nich citala a viem ze vela mamiciek ich pouziva a su s nimi spokojne.. a co sa tyka toho refluxu a vracania. my doma ficime na probiotikach Actibax.. nie je to priamo na reflex. ale mala ak ma problemy s mlieckom.. a bolesti bruska.. tak jej pomozu troska napravit crevnu mikrofloru a su vyborne aj na imunitu..hlavne teraz v tomto obdobi. lebo neviem ako tvoja.. ale moja mala hrozne zle znasa zmeny pocasia.. aj ked je 30 stupnov.. ona vie prechladnut.. teraz je to uz troska lepsie ako sa "dotujeme" actibaxkami.. skus sa poradit s lekarkou.. a drzim palceky aby sa drobcekovi co najrychlejsie ulavilo...

kikuleenka
10. jún 2014

U nas bola dovodom kolik a teda aj neustaleho placu intolerancia laktozy, bolo to vsak bez grckania, nasa hnackovala z toho. Pomohlo bezlaktozove mlieko. Resp. pri dojceni davat dietatu ColiPrev, co je vlastne chybajuci enzym laktaza na stiepenie laktozy. U vas to skor vyzera na reflux. Urcite by nebolo na skodu, keby ste sa dali vysetrit v gastroenterologickej amb. - vysetruju aj pritomnost refluxu. Tiez by sa mohlo jednat o alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka. Tieto 3 veci byvaju najcastejsimi povodcami detskych kolik, kriku.

veronikak55
18. jún 2014

nam na koliky a brusko pomohli kvapky Coliprev..maly mal problem sa popasovat s mlieckom.. pediatricka nam odporucila prave tieto kvapky kvoli enzynu laktaza ktore obsahuju a pomahaju popasovat sa drobcekom s mlieckom a curkom v nom..a musim si zaklopat.. ale kolika ako prisla.. tak aj odisla 🙂

tamaram283
29. jún 2014
Používateľ tamaram283 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od tamaram283.

aj my mame vyborne skusenosti s kvapkami Coliprev. malej pomohli sa popasovat s curkom v mliecku.. po par dnoch bola ako vymenena 🙂

betka999
30. jún 2014

my sme kolikovali tak 4 mesiace dozadu. asi po 2 tyzdnoch nam pediatricka odporucila prave kvapky Coliprev.. predtym sme skusali aj cvicit.. aj masaze. a stale to bolo rovnako.. po kvapkach sa nam po par dnoch ulavilo. a potom kolika ako prisla aj odisla 🙂 neviem si ich vynachvalit

amandas
6. júl 2014

jeej baby. aj my sme pouzivali kvapky COliprev.. najprv som to hrdinsky chcela zvladnut ze budeme cvicit a masirovat.. ale nakoniec uz mi malej bolo tak luto.. ze som skusila aj lieky.. pediatricka mi prave poradila kvapky Coliprev kvoli enzynu laktazy ktore obsahuju..a vela som o nich citala..vela mamiciek pise ze ma s nimi vela dobrych skusenosti.a teda som rada ze sa mozem pridat k nim..🙂

zuzkazuzicka
8. júl 2014

@renka40 Ahoj, osobne by som vyskúšala Sunar, ja som mala s dcérou podobné problémy a pediatrička mi odporučila Sunar, vraj je to mlieko ktoré je najbližšie materskému mlieku, A musím povedať, že aj chutí perfektne:o))) raz darmo stará dobrá klasika je na nezaplatenie.

renka40
autor
9. júl 2014

@zuzkazuzicka už sa netrapim, dávam malej babylove a som veľmi spokojná. Dnes som bola v poradni a za 3 týždne pribrala 640g. Detská lekárka je z nej nadšená. Nie je ani tučná ... včera mala 2mesiace a váži 6240g a meria 62cm

veriiii
9. júl 2014

@renka40 a ako to nakoniec uzavrela dr, boli to "len " koliky?

renka40
autor
9. júl 2014

Ona ich má asi aj teraz, len viem ako nato🙂 ... Dr. vie, že aká som a vôbec neprotestovala proti mojim praktikám 🙂 posilnila ma tym, že babylove je nemecké mlieko a oni majú kvalitné výrobky, že nemá nič proti tomu, aby som jej ho dávala... tak som vyskúšala. Osvedčilo sa... ako som písala, bola nadšená, že aká je krásna 🙂 akú ma krásnu pokožku, čistú pusu aj držanie tela, hlavičky... ( medzi nami: zvracia, ale nič strašné, nesmrdí ako po sunari a kaka každý deň okolo 10tej doobeda 🙂 )

renka40
autor
9. júl 2014

@veriiii na koliky idem takto : najprv pupik krém na bruško v smere hod.ručičiek, a potom rektalna rurka, pekne to uvoľní... dávala som do každej fľaše asi po 10- 15 kvapiek espumisanL( ale to bolo ešte pred mesiacom) ...potom už len 3 krát denne 25 kv. A teraz asi 2 týždne dávam len raz denne poobede 25kvapiek, ako prevencia, lebo ku večeru sme mali strašný plač. Teraz máme pokoj. Ale je to asi odvtedy, odkedy mi jedna známa odporučila INFANTS Dophilus . Je to úžasné 🙂 stojí sice 12,08 € ale nie je na predpis a jej to odporučila na gastre lekárka .
Dufam,že ťa neotravila moja dlhá odpoveď 🙂

michaelamilan
9. júl 2014

Aj mne malý zvracal, najprv sme mali sunar complex, potom na základe atop. ekzému sme museli prejsť na HA čkové mlieko -Nutrilon. To bolo celééééé zle. Tak som pátrala či je aj Sunar HA keď mu sedel dobre, našli sme a mali sme ho cca 4 mesiace. Potom sme prešli na Sunar, nie HA, ale NUTRA SENSE : http://www.pilulka.sk/sunar-nutradefense-2-800g (má v sebe aj probiotiká) a tento bol super!!!!!!! Možno máte reflux, možno len nesedí mliečko......každopádne by som sa poradila aj s dr.
Vyskúšaj ten Sunar.

julia283
13. júl 2014
Používateľ julia283 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od julia283.

ja nedam dopustit na kvapky Coliprev s enzynom laktaza.. pri prvom dietati sme sa strasne natrapili zopar mesiacov. pri tom druhom mi pediatricka odporucila prave tieto kvapky.. (chvalabohu) kolika trvala chvilko a viac menej ako prisla.. tak aj odisla 🙂

lauricita7
31. aug 2014

nam jedine co na koliky a brusko zabralo u oboch deti boli kvapky Coliprev.. plus masirovanie..skakanie a cvicenie..