Ahojte mamicky....Potrebujem poradit.... chcem zacat malemu pomalicky davat UM aspon na noc lebo uz nezvadam cele noci kojit.... Ale Simonko ma dilataciu lavej oblicky 1,stupna do 0,8mm takze by som chcela nejake UM ktore co najmenej zatazi oblicky....Viete niektora poradit???? Dakujem
@nika1987 - to sa spytaj lekara, pokial mate nejaku diagnozu, nie? Neviem, kto ti tu takto poradi... Su tu temy o umelych mliekach, vela, staci si to vyhladat. Nemyslim, ze by ti to tu niekto nanovo rozpisoval, ked v inych temach su tisice stran. Kazdemu dietatu aj tak sadne ine mlieko, inemu sa pri dobrom mlieku zasa nepozdava cena, to si kazdy musi urovnat sam zo sebou. Ja by som sa pri 5 mesacnom dietati asi najprv poradila s laktacnou, co s tym, ale kojit po nociach je uplne normalne... Hlavne ak mas chore dietatko chce to vydrzat...
No ak mate tento problem a kojis nic by som nemenila, kedze MM je prirodne a tym padom najlepsie spracovatelne pre oblicky, UM je stale len umele, takze kazde jedno bude zatazovat jeho oblicky a ak teda nechces dalej tolko kojit, co sa teda rozhodne vydrzat da, urcite sa porad s Dr.
Lekarka mi vravela ze je to na mne sa rozhodnut,,, Vraj ten problem s oblickou sa do roka zvykne upravit a ze zlozenim su pokracovacie mlieka podobne....No normalne to mozno je ale maly mi je vkuse hladny a mlieko sa nestiha tvorit,,,,skusala som aj odsavat ale nepomohlo ani to,,,,a nemyslim si ze sa nieco stane ked mu dam raz za den UM....chcela som poradit len nejake lahsie stravitelne
@nika1987 tvorba mlieka funguje na principe dopyt-ponuka, kolko vypije, tolko sa dorobi, takze rozhodne tvoje mliecko stacit musi, tvoj problem, ze stale kojis sa upravi medzi 7-8 mes. kedy sa vsetko ustali, tento vek co ma tvoj maly prichadza rastovy spurt a preto vyzaduje neustale kojenie, toto obdobie sa da naozaj prezit a na tvojom mieste by som vydrzala, tvoja Dr. ti nemoze prikazat co mas a co nemas robit, ale je jasne ze najlepsie co mozes pre svoje dieta urobit je kojit. Ak mas pocit ze je furt hladny radsej zarad prve prikrmy /zeleninkove/ aspon to nie je umelina ako UM a doda mu pocit sytosti a aj vitaminky 😉
@nika1987 - kolko prikrmujete? Ak je takto hladny, kludne mozete prejst aj na dva prikrmy denne... nevadi, ze je kojeny, to mu neublizi. Potom uz nebude tolko hladosit. Urcite je lepsia alternativa prikrm, ako umele mlieko.
Tak este len pred par dnami sme zacali mrkvickou ale vobec ju nechce,,,,tak skusim dnes zemiacik....dufam ze bude viac chutit
@nika1987 suhlasim s babami, zacni pomalicky so zeleninkou atd., postupne bude dostavat viac kalorii cez den a v noci nebude tak hladny... cas a trpezlivost 🙂
a este "k veci" (pises, ze sa nic nestane, ak mu raz denne das UM) - nepoznam ziadnu mamicku, ktora dlhodobo dokazala kombinovat kojenie aj UM -> vacsinou to znamenalo, ze do mesiaca kojenie skoncilo ( z roznych dovodov). Takze ak chces nadalej kojit, s UM by som vobec nezacinala 🙂
dakujem...presvedcili ste ma🙂
Ziadna neporadi????????