Aké mlieko pre 6 týždňového syna, ktorý má koliky?

lusinda69
28. jún 2012

Ahojte,potrebovala by som poradit.mam maleho hladosa,kroreho uz v nemocnici nastavili na Nutrilon HA.Mame koliky,cele dni a noci nespi je nervozny,stale by jedol.doktorka ma do...rbala ze za 3 tyzdne vela peibral 1200g no jedava kazde 2-3 hodiny.Zvyja sa od krcov aj v spanku a vseobecne je stale nekludny,stolicu ma 1x denne.dnes ma 6 tyzdnov a skusame Nutrilon anti-colik ale je husty,nerozpusta sa a neprejde cez cumle.tak zvazujem nove mlieko a rada by som pocula nazoey mamiciek,co maju nejaku tu skusenost,lebo uz som skusila nemozne ako kvapky,maste,cvicenia,antikolikove flase a nejak sa to nelepsi a podla doktoeky z toho musi vyrast.no uz mi ho je luto.dakujem

hajanka
28. jún 2012

@lusinda69 ahoj, obzrejmi prosim co znamena "maleho v nemocnici nastavili na Nutrilon HA" nedojcila si vobec a podavali mu UM?
priberanie a vahu by som vobec neriesila, ponukala by som tolko kolko chce, co sa tyka mlieka, ostala by som pri tom, ktore papal prve, ziadne zmeny, dalsie a dalsie zmeny mozu este viac rozhadzat nezrely traviaci trakt. Plus zacala by som podavat probiotika (biogaia), inak plati po vyluceni vsetkych zdr. pricin, ze dietatko musi z toho naozaj vyrast. Nema totizto vyzretu CNS, takze zaistit mu pokojne protredie, nepresilit ho vnemami, radsej klud, pokoj...

keira
28. jún 2012

@lusinda69 a kolko ml pil v prvych dvoch tyzdnoch?

lusinda69
autor
28. jún 2012

Nestacilo mu,zo mna potiahol sotva 30 lebo som viac nemala a umeleho pil v nemocnici 100.terqz zje bezproblemov 150 ale snazim sa ho drzat na 120,lebo vraj mu moze byt zle z toho,ze vela papa.

andrejka1974
28. jún 2012

ahoj mi mame anticolics a som s nim spokojna mame ho uz od 3 tyzdnov teraz mala ma 2 a pol mesiaca a papa kazde 3 hodiny v noci kazde 4 a vypije 12o +4 odmerky tak je to tych 130 ml ale ked bolo teplo tak pila kazde 3 hodiny 90 ml mliecka a medzitym vypila aj 50 ml cistej vody a chlapci casto trpia kolkikami mliecko urcite nemen treba vydrzat 🙂 🙂

bosorka3113
28. jún 2012

@lusinda69 skus mu davat fenyklovy cajik nam pomaha, prdka stale ale tiez nas bolelo brusko jeden den lebo mam tvrdu stolicu a nevedel ju vykakat a jak ju vykakal tak bolo dobre, mozno ani tvoj nema koliku len tvrdu stolicu, skus mu davat ten cajik . A aku ma on stolicu? aj my kakame raz denne a niekedy ani to a jedol by stale, kazde 2 hodiny co je vela, lemo nadmerne mnozstvo UM zapeka ☹ kolko ml mliecka mu davas?

katren
28. jún 2012

@lusinda69 my sme presli pri Miskovi na Hipp a odvtedy sme nemali s nicim problem.... 😉
a popri UM este probiotika......a kvapky na brusko Espumisan, BabyCalm, SabSimplex.....kazdemu sadne nieco ine.... 😉

luciferkax
28. jún 2012

@lusinda69 môj prvé dni jedol po 10 -30 ml, poustili nás na štvrtý den s podmiekou, že zje 50 ml :D zjedol, mohli sme ísť.. prvé dni je normálne, že papá po menej a častejšie...
Pri staršom synovi som prešla na Nutrilon Comfort, a ten nás zachránil

lusinda69
autor
28. jún 2012

Fenikel mi nevypije ani keby co bolo,ani kminovy.v horucavach sotva cucne prevarenu vodu.On prdka a pekne nahlas a casto,aj ta stolica je a pekna preto som uz na hlavu a neviem ako mu pomoct.Maly by dal kazde dve hodku po 150 bez problemu.mna serka to,ze stale pyta,zaspi az ked je upl.e vyrevany .davam mu cumel nech ukojim saci reflex ale odmieta akykolvek a to som skusila vsetky dostupne dudliky.

mobilo
28. jún 2012

@lusinda69 mne to tiež urobili v nemocke ono mlieko sa roztečie ale určite nie,keď mu budeš dávať UM. skús ho len kojiť a často a veľa , veľa pi . Mne pomohol čaj teekane pre kojacie ženy z toho si maly poprdkal ! Ja som staršieho tiež prikrmovala lebo doktorka kázala ale potom som sa naštvala a dávala len moje a kojili sme rok a pol s druhým som vobec neprikrmovala a do roka nič iné nechcel. Tak ja by som na tvojom mieste skúsila rozpumpovať to tvoje uvidíš určite ti to pojde..a je to najlepšie a najlacnejšie 😉 😉 😉 😉 držím palce

mobilo
28. jún 2012

@lusinda69 kolika nemusí byť len že má zastavené vetry...bábetko si musí zvyknúť na svet. ja som mala oboch veľmi uplakaných ale pri prvom nič nepomohlo ani Um . niekedy to ešte zhorší

kucminka
28. jún 2012

@lusinda69 my sme mali do pol roka antikolikový Nutrilon,a ozaj mu zabral,je určite iný ako obyčajný,ale zvykol si a musíš mu spraviť väčšiu dierku alebo kúp cumlík s väčšou dierkou a pojde to lepšie.Dávala som aj kvapky Sab simplex,tiež dosť dlho a do každej fľaše.Ešte ohladne toho mliečka,nestriedaj mu veľa mliek naraz,aby z toho nemal miš guláš.

maslenka47
28. jún 2012

Nas maly maval tiez tvdrsiu stolicu s obtiaznym vyprazdnovanim, kakal obcas len 2x za tyzden + mal mierny reflux. Papa obycajny nutrilon. Je nejaky dovod preco tvoj pije HA? Podla rady dr. sme skusili nutrilon comfort ale akurat ho z toho tak zapieklo, ze si natrhol ritku.
Pomohli probiotika a anizovy caj (http://2fwww.partner.sk/index.php?page=produkt&...)
Probiotika sme mali najskor kvapky BioGaja, potom v prasku Infants Dophilu. Praskove sa mi osvedcili lepsie nakolko sa to da pridat do nutrilonu a nemusim saskovat s kvapkanim a lyzickou. A caj mi tiez nechcel pit sam, tak som mu nutrilon zarabala do slabeho caju.
Normalne kakat mi zacal az po zavedeni prikrmov, teraz (8m) uz toho nutrilonu vypije predsa len o kus menej.

keira
30. jún 2012

a neviete, co sa stane, ak som omylom namiesala UM o pol odmerky viac?

katren
30. jún 2012

@keira nic

nili
9. aug 2012

Skus flasu od MAM, vyslovene anticolic.

janika80
24. sep 2012

Skús nutrilon anticolics alebo confort to sú práve pr
e kolikove detičky,my máme s nimi dobrú skúsenosť.