Aké mlieko mám dávať dvojmesačnej dcérke?

sonickat
24. mar 2013

☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ Ahojte babenky.. Prosím Vás zúfalo o radu ... Ja viem že už tu bolo vela takých tem aj som si dačo prečítala , ale radšej takto a nanovo...
Vie mi niekt poradit??? ake mliečko mam davat??? Mam dvoj mesacnu dcerku a vlastne skoro celu dobu máme problemi papame nutrilon HA doktorka si ho chvali ale malinka sa mi nevie vykakat mava krce musim jej pomahat s rektalnimi tycinkami, ak ma nakoniec stolicu tak zelenu ..... A doktorka mi vzdy povie ze pokial pribera to nemusime riesit...
Neviem na ake mliecko prejsť ci sunar alebo babylov.. co by ste vy odporucili ake mate skusenosti s babylove mlieckom..???,

marusik
24. mar 2013

mliečkom len dokrmuješ, alebo už nekojíš vôbec?

anjelicek26
24. mar 2013

@sonickat - babylove je kvalitou na urovni hipp a nutrilonu. Plus j to bio mliecko, malo deti s nim ma problemy, a je v priatelnej cene. Ono ano, v jednom ma lekarka pravdu, prve tri mesiace deti maju koliky a je jedno, ci pije materske, umele mlieko... travenie si musi zvyknut. Plus zelena stolica je normalna - ked je dieta na umelom mlieku - je to zo zeleza, ktore tam primiesavaju.

Neviem co poradit, zmenenim nic nepokazis. Lekarka vzdy bude odporucat to umele mlieko, kde jej najviac sypu do vrecka. Ale nemen prilis casto, ak prejdete na babylove, urcite na nom aspon dva tyzdne ostante, nech vidis skutocne zmenu.

lubkam
24. mar 2013

@sonickat niekde som čítala, vraj si dieťatko zvyká na um až 3 týždne. neviem, syna som musela dokrmovať ihneď, bol to hladoš, dávali sme nutrilon. dcerka bola kojená, tá um odmietala akékoľvek v čase, ked si zaumienila že už sa nechce kojiť.
v mojom okolí odporúčali asi najviac francúzske mlieko a nutrilon 😉

katren
24. mar 2013

@sonickat https://www.modrykonik.sk/forum/umele-mliecko/poradte-umele-mliecka/
tu uz debatujes......
treba dalsiu diskusiu????
my mame Hipp Combiotic....mam vyskusane aj Nutrilon, Humana, Hami, ale najlepsie podla mna je Hipp.....
a ked chces, vyskusaj aj babylove, ved my nemozeme vediet dopredu, aku reakciu bude mat tvoja mala na to...

awalancha3
24. mar 2013

........chcelo sa mi napisat niečo zostra o duplicitnych temach, ale... uvedomila som si, ze si vystrasena a nestastna a ide ti o dieta, takže......moja odpoved bude solidna a seriozna: mlieko zmen urcite, skus davat nestle bebu, 2-3 tyzdne, ak sa stolica neupravi, prejdi na ine, napr. Sunar. Ake mate problemy, ked musite HA mlieko? A este ti navrhnem uplne nieco "kacirske", skus davat kozie surove mlieko raz-dva krát do tyzdna alebo krabicove alpske plnotucne bio /z billy/, resp krabicove tatranske plnotucne.............Tvoje dieta zije len z mlieka..... len z tekutin a ked ma problemy s vyprazdnovanim, tak je to naozaj na pováženie....Isteze si doktorka chvali Nutrilon, ved ti ho iste sama odporucila, ale ona sa nezvija v krcoch a nedava si rektalnu tycinku.........Urcite to nie je v poriadku, a je dobre ze to riesiš. Lebo sporadicke koliky a zacpy su este ako tak ok, ale trvale problemy s vyprazdnovanim uz OK nie su

sonickat
autor
24. mar 2013

@marusik nekojim vobec po tretom týždni som nemala uz ani kvapku ale mne malinku dokrmovali uz aj v nemocnici lebo sa narodila s malou vahou

katren
24. mar 2013

@awalancha3 ale ona uz jednu diskusiu ma a v nej debatuje....tato je zalozena polhodku po tej....
preto som tu dala link 😉 je to link na jej vlastnu diskusiu

sonickat
autor
24. mar 2013

@katren prepac ze som skocila sem do diskusie len az potom som si vsimla ze je tu aj odsek umele mliecka ja som tu uz velmi dlhu dobu nebola ... ja viem ze vy nemozete vediet aku bude mat moja mala reakciu na ostatne mliecka len som sa chcela s dakym otom poradit a ked tak prijat daake tie rady a skusenosti

katren
24. mar 2013

@sonickat no Nutrilon urcite zmen..a za ake.....to sa musis ty rozhodnut....

sonickat
autor
24. mar 2013

@awalancha3 uz som sa ospravedlnila zato ze som preskocila s temou sem ... no ja som alergicka a aj prva dcerka chytila po mne alergiu ale len malinku tak mi doktorka zacala predpisovat HA nutrilon.. ved toto ako lekarka mi povedala ze pokial mala pribera tak je to v poriadku... ako cez noc prespi ma aj horsie noci ale cez den sa to neda place place zvija sa a ked sa jej dakto chyti bruska strasne... a kolko krat mi pride aj hladna lebo pýta aj po hodine.. tak ju trapim s cajikom potom

awalancha3
24. mar 2013

@katren , ano pochopila som to............asi je zufala, nemam rada notoricke zakladatelky tem, a samoucelne pisatelky, ale tak nejako citim, ze naozaj chce pomoct. Mozno sa sama z tejto diskusie stiahne a bude sa venovat tej skor zalozenej. 😉

meryr
24. mar 2013

@sonickat skus nutrilon AR alebo tak nejako..u nas bol oproti HA o to lepsi,ze sa od neho ovela lepsie kakalo aj ked bol paradoxne hustejsi..treba skusat. vela zdaru. 😉

katren
24. mar 2013

@meryr AR nie, ved je husty, to bude este viac zapekat.....teda podla mna... 😅

sonickat
autor
24. mar 2013

@katren v podstate preto som napisala ze kto ma ake skusenosti .. lebo tých mliecok je ozaj tolko ze mam stoho riadny gulimatias

sonickat
autor
24. mar 2013

@meryr AR som pouzivala pri prvej dcerke ked mala reflux

katren
24. mar 2013

@sonickat dr. povedz jednoznacne ze chces zmenit a ked nebude chciet, tak kup na vlastnu past.....
a teda ked si alergicka, tak HA urcite 😉 aj Hipp ma HA

meryr
24. mar 2013

@katren no pisala som ze paradoxne, mysleli sme si to aj my a cuduj sa svete vyvolalo to opacny efekt ako by si clovek pomyslel.aj v popise tam bolo o tom nieco asi napisane..ale tak to uz je tomu par rokov takze nie som v obraze ako je to teraz. za vyskusanie to stoji urcite za to..a myslim ze spokojnost sa dostavi.

meryr
24. mar 2013

@sonickat no my pri prvom presne tiez kvoli refluxu..a s nasadenim ARka nam zacal ovela lepsie kakat. sup kup ARko! 🙂

katren
24. mar 2013

@meryr len vies, ked toto co ma, ma na predpis, ma ho lacnejsie ako ked ho ma kupit sama....a teda Nutrilon nepatri medzi tie lacnejsie.....

sonickat
autor
24. mar 2013

@katren uz som aj nad tým rozmyslala ze si jednoducho kupim bez nej a potom jej to len oznamim.. len to ze tých mliecok je tak velmi vela a mam stoho spanielsku dedinu vela bab pouziva to z dmky , len ono ozaj ani nieje normalne ze mala sa mi uz dva mesiace nevie poriadne vykakat musim jej stale pomahat kolko krat zacne velmi bolestne plakat a nikto sa jej nemoze dotknut bruska aj ta stolica je stale zelena a to jej davam aj espumisan , aj probiotika mi odporucila dr bio gaia . a nic ..

meryr
24. mar 2013

aha,tak potom uz neviem

katren
24. mar 2013

@sonickat kup a dalej neries dr.......
vyskusaj z DM, pomer cena-kvalita podla toho co pisu je super 😉 a staznosti nan som este asi necitala...jedine to, ze nebolo dostupne....ale aj to sa upravilo

sonickat
autor
24. mar 2013

@katren tak to mas pravdu na predpis stoji 6,5€ 4OOg ... ja neviem ci ozaj stale odporucaju nutrilon len preto ze stoho daco maju alebo ja neviem

sonickat
autor
24. mar 2013

@katren a nevies nahodou ci aj tých je viacej druhov???

katren
24. mar 2013

@sonickat no ja nemam na predpis, kupujem Hipp Combiotic, tiez 400g necelych 7€.....vzdy nakupim vo velkom ked je akcia a povacsine vydrzime do dalsej 😉

sonickat
autor
24. mar 2013

@anjelicek26 ja som este nemenila mliecko mame ho od narodenia .. cele dva mesiace

nikoletka_h
24. mar 2013

zelena stolica je uplne v poriadku..my sme zo zaciatku pouzivali nutrilon..potom sme museli prejst na bebu HA kvoli atopickému ekzému..na obale je napisane ze HA mlieka s neštiepenou kravskou bielkovinou môžu spôsobiť zelené sfarbenie stolice, čo je prirodzené

katren
24. mar 2013

@sonickat DM-ka???? neviem, nekupujem ich....skus sa spytat v diskusii Babylove

katren
24. mar 2013

@nikoletka_h ale tu nejde o stolicu, ale o to, ze sa malej bruska nemozu ani chytit......

sissika
24. mar 2013

@sonickat my sme kvôli stolici začali dávať Humanu HA a upravilo sa to