Ahojte. Syn mi pred cca 3 mesiacmi presiel z UM na kravske mlieko, rano a vecer (bude mat 3 roky). Teraz asi z tych horucav, je jeho stolica hnackovita (inak mava skor zapchu) a rozmyslam, cim mu nahradit mlieko. Viem ze idealne by bolo uplne vypustit, ale on celkovo dost slabo je a mlieko je asi jedine co vzdy chce a hlavne pred spanim to ma ako ritual. Kym bol na UM, tak som pri hnacke (nikdy nemal castejsie ako 4x do dna) mu davala bezlaktozove do ryzoveho odvaru. Vzdy sa mu stolica upravila. Teraz rozmyslam, ci mu zas na par dni dat toto UM? No a potom mi napadlo riadne kravske mlieko ale bezlaktozove. Myslite ze taketo mlieko by mohlo mat tiez pozitivny vplyv na upravu stolice? Len teda toto do ryzoveho odvaru nezarobim.
@anavixy len on mi ryzu ani ryzovu kasu nezje, max dve lyzicky. Tasectan som mu uz dala vecer, dnes vecer som mu nedala mlieko, zjedol len ohriankovany rozok s maslom a odvtedy stolicu nemal, len sa obavam, ze ked mu dam rano mlieko, ze ho zas prezenie, preto rozmhslam, ze ako to potom spravit s tym mliekom.
@anavixy ten enterol mam doma len akurat sme na tyzden prec, tak budem musiet nove kupit
Aha, chapem, mame to podobne s tym jedenim… A ako casto ma stolicu? Vodnatu ci kasovitu? Ja by som to s tym mliekom az tak nehrotila. Naozaj, odporucania su take, ze rutinne vysadzanie mlieka pri kazdej viroze nie je potrebne. Pokial by hnacka trvala dlho alebo by slo o to co som pisala vyssie, tak ano. Ale kludne davaj to bezlaktozove, tam v tom mlieku problem robi laktoza, takze nie je preco sa obavat dat bezlaktozove. Probiotika urcite kup a hned nasad. 🙂
@anavixy dakujem za pomoc
Bezlaktozove určite
Nemusis mu davat ryzovy odvar. Mozes mu davat normalne ryzu, ryzovu kasu. Ani mlieko mu nemusis davat bezlaktozove, pokial nema nejaku infekciu ako napr salmoneloza, camoylobacter, zapal criev.. ale mozes, a ano, normalne bezlaktozove mlieko je uplne ok. V prvom rade mu ale davaj probiotika Probiofix inum, Enterol alebo Nekadex, tie obsahuju kmene s preukazatelnym ucinkom pri hnacke. Ak potrebujes stolicu zahustit, davaj aj Tasectan alebo Smectu. A este teda z horucav hnacku nema, musi mat nejaku virozu.