Aké mlieko dávate svojim 2,5 ročným deťom?

lulistek
16. okt 2015

Ahoj, viem asi, že napíšete kravské. Moja dcéra pije HAMI 4, ale chcem už prejsť na niečo iné, kravské som už skúšala obmeniť ale hneď mala hnačky. Pričom pridávam samozrejme do jedla, kedže je to čo my. Aj občas zje cereálie s kravským mliekom. Ale kedže UM pije aj na raňajky aj pred spaním asi je to veľa kravského naraz ( vypije cca 210ml x 2 )

Ďakujem 🙂

andrejka1974
16. okt 2015

moja pije len mlieko a nema ziadny problem a pije klasicke mlieko krabicove z tesca

siska53
16. okt 2015

@lulistek Ja som davala UM. Do 3r. Kravske len.obcas a u malej som obcas vyskusala spjove ci pohankove.

moni244
16. okt 2015

@lulistek moja od 14 mesiacov pije sem tam kravské mlieko

mimikas
16. okt 2015

Vyskusaj ovsene, ryzove, pohankove na vyber je vela. Ked mala uz papa vsetko UM uz nepotrebuje

jujala
16. okt 2015

ahoj, dcera 3r nikdy nemala v ustach kravske mlieko ani UM. Pije kozie, konopne mlieko, makove, mandlove /pouzivam aj na varenie/.
Syn 5r, kojeny do 2r, do 2.5roka UM. Od 2.5r pije kozie, a tie hore uvedene. Ziadne kravske.

mamulka211
16. okt 2015

moje 4 deti od 3 mesiacov piju kravske, kase robene len s kravskym mliekom, ziadne problemy, najstarsi dospely, takmer nikdy chory...nebudte hlupe baby, pre boha

marylis
16. okt 2015

Moj pije len kozie. Kravske nemal nikdy.

lulistek
autor
16. okt 2015

@mamulka211 nie sme hlupe 🙂 Len jej nechcem davat nieco, co uz viem, ze jej sposobilo hnacku. Kym pije na rano a na noc mliecko a da sa obmenit, chcem nejake co jej sadne ako UM. Nie je to o tom, ze teraz je "moderne" zdravo jest a bla, ale o to, kto ako sa riadi svojim rozumom a ked vidi ze nieco dietatu nesedi tak hlada alternativu. A zas mliecko jej len tak zobrat nechcem. A nehovorim o tom, ze kravske krabicove mlieko sa 5x prevara po uplynuti trvanlivosti na obale a da sa znova do obehu.

liebling98
16. okt 2015

@lulistek ja som pri starších synoch prechádzala na kravské postupne. Moji pili Nutrilon, kde sa na každých 30 ml vody dáva jedna odmerka UM. Začala som tak, že som dala o 30ml vody a jednu odmerku menej a doliala kravským. Po pár dňoch ďalších 30ml som nahradila kravskym atď. Proste si na to mlieko zvykali postupne. Skús, možno si len potrebuje postupne zvyknúť na to množstvo. Keďže ako píšeš, v strave a v malých množstvách toleruje kravské mlieko normálne.
Najmladší bude mať 2 roky, stále je na UM, na kravské plánujem prejsť ako u starších okolo 2,5 roka a tiež touto istou technikou.

michadel
16. okt 2015

@lulistek ked z kravskeho hnackuje, moze to byt aj intolerancia laktozy, tak potom mozno treba skusit bezlaktozove alebo sa poradit s pediatrom. Umele dojcenske mlieko, pre tak velke dieta mi uz pride zbytocne.

lulistek
autor
16. okt 2015

@michadel nehnackuje z kravskeho mlieka ako takeho ale ked ho vypije 420ml za den, to je dost aj pre dospelaka.

michadel
16. okt 2015

@lulistek ono je rozdiel ci je to alergia na mlieko alebo intolerancia. Pri intolerancii tusim male mnozstvo kravskeho mlieka orgamizmus v pohode znesie.

lulistek
autor
16. okt 2015

@michadel ale ved laktoza je aj v umelom mlieku, v mliecnym vyrobkoch a davam kravske aj do varenia aj obcasna krupicova kasa, mlieko s cerealiami.. to mi pride dostatocne mnozstvo ktore zvladne, skor si myslim ze to je len tym kravskym, ze je tazko stravitelne

mamulka211
16. okt 2015

@lulistek skusit mlieko priamo od kravy a zacat davat dietatu kravske mlieko ako pomaly troj rocnemu je neskoro, pamatajte si, ze cim skor zacnete davat detom tzv.alergeny, tym skor si na nich zvyknu, imunitny system sa vyvija najviac v prvom roku. Preto nase babicky davali malym detom skoro aj med aj kravske mlieko, moj najmladsi syn zjedol do roka asi liter medu :D a nema problem s nicim dodnes

mimikas
16. okt 2015

@mamulka211 nie sme hlupe ale su deti aj alergicke na mlieko tak hadam im ho nebudeme davat

mamulka211
16. okt 2015

@mimikas sak sa nedivim ze su na vsetko alergicke, ked im do troch rokov nic nedate

lulistek
autor
16. okt 2015

@mamulka211 nevravim ze som jej kravske mlieko nikdy nedala

mamulka211
16. okt 2015

@lulistek ale ja sa ani nebudem k tomu vyjadrovat, to su uplne sproste keci, sorry

ada274
16. okt 2015

@mamulka211 velmi primitivna reakcia. Radsej nereaguj ked neznesies iny nazor.

dahra
16. okt 2015

@lulistek - presne to iste aj moja, Hami4, kravske jej nechuti 😒 Skusala som granko doň dať, kdeže. Iba UM dokonca ani Hami4vanilkove nechce. Rozmyslala som, ze jej kupim vanilkove, nauci sa,prejdeme postupne cez vanilkovu prichut na kravske. Zatial bezuspesne. Tiez pije 150ml na ranajky a vecer pred spanim jej staci 60ml, medzitym pije vodu alebo caje, zriedkavo nejake ovocne stavy.

moni244
16. okt 2015

ja len, že načo dávate skoro 3 ročným deťom 400ml mlieka denne, veď majú aj inú stravu, nie?

liebling98
16. okt 2015

@lulistek ak by mala Tvoja malá alergiu na BKM alebo intoleranciu laktózy, tak by netolerovala ani klasické UM, potrebovala by špeciálne upravené. Tie hnačky budú zrejme tak, ako myslíš, zo zvýšenej dávky KM naraz. Skús ísť na to postupne, ako som písala vyššie. Moji mali prvé dni pri postupnom pridávaní tiež redšiu stolicu (nie hnačky), po pár dňoch sa to vždy samé upravilo.
Držím palce!

lulistek
autor
16. okt 2015

@moni244 moja dcera je tak zvyknuta si dat mliecko na ranajky a pred spanim. Niekedy nevypije 400 ja to neratam , zarobim jej 7 odmeriek a kolko vypije tolko vypije. len pre info som si teraz pozrela kolko by malo vypit mliecka za den take dieta a celkom je to ok.cize aj keby vypila viac, je to v norme
Deti vo veku 2 -3 rokov majú prijať približne 400 ml mlieka alebo mliečnych výrobkov za deň, rozdelených do 4-5 porcií.

michadel
16. okt 2015

@lulistek ja som dceru do dvoch rokov kojila a od 18 mesiacov som jej ponukala aj kravske, to vzdy len ovonala a nechala tak. Asi po dvoch mesiacoch ponukania z neho vypila deci, druhy den, deci a pol a teraz ma 2 roky a 4 mesiace a na ranajky supne pol litra kravskeho a este chce dalsie. Nikdy nemala hnacku. Ja som si len spomenula na moju kolegynu, ktorej intoleranciu diagnostikovali pomaly az v dospelom veku a dovtedy len trpela hnackami a bolestami brucha. A asi to mala uz od detstva kedze je to vo vacsine pripadov vrodene ochorenie. Ale nie som odbornik, nebudem tu mudrovat. Uprimne dufam, ze je tvoja dcerka 100% zdrava.

lulistek
autor
16. okt 2015

@liebling98 dakujem za tvoje prispevky, mas nazor ako ja, ano je mozne ze som prirovnala redsie stolice k hnacke, mozno je to len tym prechodom a po par dnoch sa to upravi - dakujem

dahra
16. okt 2015

@mamulka211 - ved to, že priamo od kravy. Ale kde zohnať tú kravu? U našich na dedine kupujeme mlieko od chovateľa. To je uplne iná chuť ako krabicové, husté, po dni je na nom par cm hustej smotany, pouzivame ju na varenie a mlieko prevárame. No a co v meste - mlieko z obchodu je skor biela voda, snazim sa plnotucne kupovat, kedze ja mlieko milujem a ako rodina spotrebujeme 2-3l denne. Plus ak si spominam, tak kupenske mlieko, na kt. som vyrastla sa muselo do 3 dni spotrebovat, inak sa kazilo, dnes ma vsetko dlhsiu trvanlivost a este to trvanlive mlieko v hlinikovych obaloch s niekolko mesacnou zarukou je chutovo ozaj bombasticke a stopercetne rovnako zdrave a uzitocne na denno-denne pitie.

jarmillka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jarmillka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simonka77
17. okt 2015

@mamulka211 a ja sa divim, ako je niektorym mamam jedno, aky sajrajt dokazu supnut do vlastneho dietata.
je ine davat dietatku kravske mlieko v klasickej varenej domacej strave a ine naliat denne do neho takmer pol litra mlieka.

osobne si myslim, ze je na kazdej mame, ako sa s tymto popasuje, ale pokial moje dieta z akejkolvek potraviny hnackuje, resp. ma stolicu prilis casto, tak tuto potravinu (logicky) v jedalnicku eliminujem.
moj teraz takmer 2rocny syn z kravskeho mlieka vracal a hnackoval tak, ze som nestihala ho ani prezliekat. je stale na Sunare, vobec neriesim, kolko ma ten Sunar stoji mesacne - ani to riesit nebudem, radsej "uberiem" na sebe a muzovi, ale dieta dostane, co potrebuje, a do varenia pouzivam len bezlaktozove mlieko, smotanu, prip. sojovu a ovsenu smotanu. mladsi je v pohodicke, starsi s muzom nebehaju na zachod ako na klavir. treba hladat alternativy.
a vety typu "nech si dieta zvyka" alebo "UM stoji kopec penazi" neznasam. kazdy mame na vyber, zalezi len ako sa kto k veci postavi.

lulistek
autor
17. okt 2015

@jarmillka ja nehovorim ze jej kravske nerobilo dobre tyzdne a bolelo ju brusko,pisala som len ze mala redsiu stolicu. Ale ak si to tak pochopila.budis. hlavne s tym alkpholom a cigaretami to si trafila. Porovnavas nieco neporovnatelne. Ale uz som si tu na mk zvykla.