Ahojte, chcem sa poradiť ohľadne mliečka Kendamil 1. Aké s ním máte skúsenosti? Po prípade skúšali ste niektorá Kendamil Organic 1? Je síce organické, ale nie sú tam žiadne pridané zložky čo by sa snažili napodobniť materské mlieko. Ďakujem
@albertka1980 ano, ale toto nema vsetky tie nukleotidy a prebiotika. Aj ked uprimne mozno je menej chemie niekedy viac. Lekarka nas totizto od neho odhovarala, ze to je len susene kravske mlieko, preto sa pytam na skusenosti
@miruskakos lekari ho nepoznaju a su plateni od firiem, ktore vyrabaju nutrilon, sunar, bebu a podobne, aby ich ponukali. Ani nasa ho nepoznala a pozerala na mna ako na mimozemstana, ked som povedala, ze mame kendamil. Ona mi nebude nic vnucovat a vsade v ambulancii vsetko od nutrilonu, ale ved ten je rokmi uz overeny. Ale my sme s kendamilom spokojni, my sme velmi dlho vyberali a porovnavali, pozerali diskusie, ved chceme pre babo to najlepsie.
Ja len pisem, ze sme velmi spokojni, uz viac ako 7 mesiacov. Zial nemohla som kojit, takze mala ho pije prakticky od narodenia.
@miruskakos ahoj aj naša je na kendamil organic 1, budeme prechádzať už na 2. Nemali sme s ním žiadny problém čo sa refluxu týka ani kakania. Starší bol na HiPP combiotik a tiež bez problémov. Ja som sa po pravde veľmi nezamýšľala nad tým že či má nejaké lepšie nukleotidy s probiotiká oproti nutrilonu. Pozdávalo sa mi že nemá plamovy olej, naša pediatricka sa opýtala čo pije a ďalej nekomentovala. U malej sme na kendamil prešli lebo od hippu mala tvrdšiu stolicu napriek tomu že starší ho znasal dobre.
@albertka1980 presne to som robila aj ja nakolko sme ma nutrilon ha a bolo to peklo. Dnes sme presli na kendamil organic 1 tak uvidime ci sa brusko zlepsi. Chcela som co najmenej chemie nakolko nejake mliecko este mam a verim ze vsetky pridavne latky dostane odo mna
naše dvojičky sú na Kendamile cca od 2 a pol mesiaca. Mali sme predtým BEBA optipro HA a ľutujem, že sme na Kendamil neprešli skôr. Zázračne im obom sadol. Prestali bolesti bruška, ugrckavanie a koliky, doslova zo dňa na deň. Ani naša pediatrička o nom nepočula...
Kendamil vrelo odporúčam, prešli sme naň z Nutrilonu Ha a anticolics (ani jeden malému nesadol) a sme max. spokojní. a rovnako majú aj skvele kasicky pre prvé prikrmy. dr ho nepredpisuje presne pre ten dovod pre ktorý tu bolo spomínané ale stále je cenovo výhodnejšie ako nutrilon za bežnú cenu a len o malinko drahší ako ked ti ho predpise dr. a o zložení sa nemusíme ani baviť to je topka medzi mliekami (na krabici v lavej casti mas popis co to vsetko NEobsahuje)
Moja je na Kendamil Organic 1, kaka pekne niekolkokrat za den, pediatricka nic k tomu nepovedala, teda len, ze nemenit, pokial sedi. Inak keby chcem skusit nejaky nutrilon, tak asi skusim nutrilon profutura, tiez neobsahuje palmovy olej
@miruskakos mne moja pediatricka povedala, nikdy never lekarom a tomu co ti oni poradia. Opytala som sa jej len na nazor kendamilu. Povedala mi tak, treba aj citat zlozenia a potvrdila mi len to ze niekedy menej je viac . Dovody preco kendamil nedava probiotika su jasne. Maju urcitu zivotnost...a preto ich tam necpu, je lepsie och tam kvapnut cerstve. Po niekolko mesacnom studovani etikiet som dospela k jedinemu zaveru. Lepsie mlieko na trhu som nenasla a potvrdila mi to nepriamo aj moja pedi... takze tak 🙂 netreba sa bat
@adel88 a mate obyc kendamil ci organic?
@miruskakos iba obycajny . Ale organic je isto kusok lepsi. Zlozenie je podobne len je viac bio. 🙂
Malá mala Kendamil Organic aj klasický a z oboch začala po troch týždňoch kakať aj 3x za deň iba vodu tak sme museli vymeniť...dala som jej Nutrilon Profutura a super
Ahojte...aj ja som malemu zmenila na Kendamil, lebo mal tvrdu stolicu ... papa ho druhy den dnes aj kakusal..sice redsie ale fest zelene...mpze to byt zmenou mlieka?
@sandris22 moze byt ze sa cisti od starej stolice, preto zelené. Takisto zelene byva aj od zeleza. Ak by to trvalo dlhsie, alebo mal bolesti porad sa s pediatrom
Ahojte maminky. Môjmu synčekovi som zmenila mliečko z nutrilon na kendamil organic. Najprv sme vypili 2 jednu krabicku v pohode. Teraz som mu kúpila 3 už a vypil z toho pomalí už dve krabičky a dneska mal takú tvrdú stolicu že až krv mu išiel môže byť aj od toho mlieka.?
@szilvike ale je stare dieta? Papa prikrmy? To hra významnú rolu
@miruskakos rok mal v nedeľu a už papa aj iné prikrmy
@szilvike moze to byt aj z ineho jedla. To mlieko by nemalo robit takyto problem
@miruskakos mali sme.. Chut perfektna akurat dost penilo a skoda ze sme pri nom dostali alergiu na bkm a museli sme prejsť na nutrilon allergy syneo.. Inak by sme ho davali doteraz
@miruskakos v torte co mal na národky mal banán, tvaroh, mascarpone. Jedol aj buchty párenie to slivkovym lekvárom ale bez granka a mal aj ryžu s prírodnym maskom kuracím.
Ahojte.... Môžem sa spýtať? Naša malá ma mesiac a pol. O mliečko som prišla hneď na 5 deň v nemocke. Dávala som malej Babylove, ako pri prvom. Ale nemohla sa vykakat a keď, tak plakala a strašne, strašne tlačila. Tak sme prešli na Nutrilon. No a až to začali bolesti. Vôbec nemôže kakat. Musíme dávať trubicku. Stále plače, nespi, jeduje sa pri papani..... Neviem ako ďalej. Doktorka len aby sme vydržali na Nutrilone. Dnes mi segranka spomenula mlieko kendamil a tak rozmýšľam nad ním. Len sa bojím, už 3tie mlieko meniť?
@lucyluv Pekné ráno my sme mali Nutrilon Profutura a bola to čistá katastrofa :( malého z neho bolelo bruško a strasne mi z neho grckal,skúsili sme Bebu tá ho zapekala :( Kendamil sme neskúšali ale teraz máme Hipp Combiotik 1 a som veľmi spokojná 🙂
@miruskakos toto mi tvrdila pediatricka pred dvoma mesiacmi a aj dnes 🤦🏼♀️. Porovnavali sme s manzelom zlozenia beba a jendamil a teda velky rozdiel tam nebol a v nutricnych hodnotach ziadny 🤦🏼♀️. Teraz pozeram zlozenie suseneho mlieka a nechapem ako moze pediater povedat taku hlupost 🤦🏼♀️ . Ocividne nema nastudovany kendamil a ani ho nevidela🤦🏼♀️
Ahojte, nemali ste daktora problem u babatka so zelenym hovienkom z tohto mlieka? Pred 2 dnami sme z hipp presli na kendamil organic, dcera je aj dojcena aj dokrmovana, no a dnes rano kakala na zeleno sice riedke, no z hippu mala zlte. Moze to prejst? Dakujem za info...davam aj probiotika
Ja davam malej Kendamil Organic 2, ale mala som 1 a som s nim velmi spokojna. Malej chuti, nema bolenie bruska, ani reflux a pravidelne kaka. Ziadne umele mlieko nie je ako materske. Ked si porovnas zlozenia UM, tak skoro vsetky obsahuju palmovy olej, kendamil vsak nie.