Aké máte skúsenosti s dojčením a zároveň prikrmovaním?

lenuschkav
8. apr 2011

ahojte, mate skusenost s dojcenim a zaroven prikrmovanim umelym mliekom? podarilo sa vam toho UM uplne zbavit?

usiko
8. apr 2011

no, mne sa zial 'podarilo'takto zbavit MM, takze nemam dobre skusenosti, ale inak sme nemohli, lebo mala odmietala prsnik...my sme odsavali a este prikrmovali......no a aj ked som vstavala aj v nnoci a odsavala si, aj tak sa mi mlieko prestalo do 2 tyzdnov tvorit..... ☹

ale sesternica takto dojcila a vecer len prikrmovala 6mesiacov,takze je to indi vindi, podla mna...drzim palce velmi 🙂

bubelko
8. apr 2011

@lenuschkav ahoj. ja som prikrmovala starsieho UM a kojila zaroven. postup bol u nas vzdy najskor nakojit, potom ak bolo treba dokrmit. dokrmovala som cca. 50-100ml podla potreby, vacsinou asi 4x do dna. po mesiaci sme UM vysadili a uz som len kojila. u nas nebol kvoli tomu nikdy problem. 😉

kvojtanikova
8. apr 2011

@lenuschkav hej, ja som tak fungovala pri synovi a kojila som ho do nastupu do jasli (17mes), popritom pil Nutrilon a ked bol vacsi samozrejme jedol vsetko co treba. Ale on mal reflux tak som to mala schvalene od doktorky. Teraz pri dcerke som uz tiez mala laktacnu krizu, par dni som dokrmovala a uz sme spat na MM, pomohli mi homeopatika a mlieka mam viac nez dost.

wladymyra
8. apr 2011

@lenuschkav my sme to robili presne ako pise @bubelko, najskor nakojit, potom dokrmit. jeden cas sa nam dokonca dojcenie podarilo rozbehnut tak, ze sme davali uz iba jednu flasku nutrilonu za 24hod. ale potom sa situacia zvrhla opacnym smerom, dcerka sa uz nechcela ani prisat, vrestala jak diva a stichla len ked dostala flasku. este chvilu som s nou bojovala, ale nakoniec sme ako trojmesacni dokojili. stale mi je z toho smutno :(

lenuschkav
autor
8. apr 2011

dakujem za skusenosti. my prikrmujeme uz 7 tyzdnov, v podstate zacali uz v porodnici. No a mala som isty cas uz viac mlieka, stacilo dokrmovat navecer, ale teraz znovu je ho menej a dokrmujeme uz pri kazdom kojeni, niekedy 30, niekedy 60, podla toho ako si drobec vypyta. Tak som zvedava, ze dokedy takto vydrzime a ci sa to zlepsi alebo uz vobec nie...

evkaco
10. apr 2011

ahojte, moja malá má 4 mesiace. Po prvom sme začali dokrmovať Nutrilonom večer - teraz pije 210ml. Už viac ako mesiac dávam príkrm aj cez deň - mrkvu, výživu, jogurt - activiu. Doteraz bolo všetko OK, ale začala trpieť zápchou, tak bojujeme, ale neúspešne:(

landrea
13. apr 2011

@lenuschkav ja som mala strsne pomaly rozbeh mliecka ( ani piaty den nebolo dost ) na treti den v porodke maleho dokrmili, potom sme doma tak pokracovali ,ze cca dva ,trikrat denne po kojeni plackal a vypil zo zaciatku 30ml, neskor az 90, asi takmer dvojmesacny. prsnik sal, trocha sa zo zaciatku vzdy pojedoval, ale sal. po dvoch mesiacoch, v piatok trinasteho 🙂 po kojeni nic nepytal, uzasny pocti.. odvtedy ol plne dojceny do 20 mes.
takze to urcite zatial nevzdavaj, ja uz som bola zufala, a povedala som si co uz tak asi skoncime na umelom, a vtedy konecne sa to zacalo rozbiehat.

mala som flasu s malilinkou dierkou, ktoru sme pouzivali dlhsie ako pisali ze sa ma, neskor sme dali dve male dierocky, myslim ze aj tri.. ale tieklo mu to malicko a vytrvalost mu teda zostala aj ku kojeniu

landrea
13. apr 2011

a feniklova silica , dve kvapky denne do medika si dat.. zvysuje tvorbu mliecka , vraj aj do 24 h, ja mam nachystane ak bude treba k druhom

briketa
14. apr 2011

*

lenuschkav
autor
15. apr 2011

@landrea no ja uz mam na male s tym vzdavanim, ale ked citam, co si napisala, tak to este vydrzime🙂 kde si zohnala tu feniklovu silicu? mne sa v lekarnach nejak nedari....

lenuschkav
autor
15. apr 2011

@briketa mne tu nejak nezobrazuje to, co si pisala...posles, pls do IP? dikes;)

landrea
15. apr 2011

@lenuschkav aj ja som nezohnala, malo to a si mamicky pytaju :O)
ja som si ju objednala z hanus.sk... ale v leharni kde drzia hanus silice mi boli ochotny aj objednat. ze ten diler chodi l raz za tyzden tak to bolo v celku rychlo . ale ja osobne ju zatial odskusanu nemam , mam ju nachystanu len teraz. ale pohcvaluju si na mliecko aj more milk plus, , ze tiez do 24h by malo byt lepsie , http://www.bioshop.sk/obchod/tehotenstvo-porod-...
je to dost drahe, ale zas umele dlhodobo kupovat tiez ziaden spas. urcite nevzdavaj, uz to ze ezte stale ta az tak neodmieta, ze saje je super.

landrea
15. apr 2011

dnes som dala kvapku silice s medikom aj 4 roznemu synovi, je to na s suhcy kasel, a potom som oblizla, je to vynikajuce , ako haslerka 😀

lenuschkav
autor
15. apr 2011

@landrea dikes za tipy, ja som vyskusala toho uz tooolko, ze jedna dvacka navyse ma asi nerozhodi, v podstate to je tak na UM na dva tyzdne u nas... 🙂 tak uvidime🙂

briketa
16. apr 2011

@lenuschkav v podstate som sa chcela povedat, ze
Velmi dobre poznam situaciu v ktorej si, lebo mne sa teraz narodil syn, zase drobnejsi ako priemer a robili v porodnici to iste, mala som ho este dokrmit UM, ale ja som to robila len 24 hod, hned ako som isla domov som prestala. Aj v nemocnici som este robila nasledovne: nakojit, potom este doodsavat do poslednej kvapky, aj ked to bude malo, to je jedno a dala som UM len ten zbytok mililitrov co chybal do 30ml.
Po 24 hod ako som uz nebola v nemocke som uplne prestala a len prikladala, velmi casto. Prisne dodrzujem pitny rezim (cista voda, nic ine netreba). V podstate budes mat pocit, ze vkuse dojcis - kym som odsala , dokrmila uz som musela znova zacat. Ale po par dnoch sa to upravi na normalny rezim.
Vies ono v prvych tyznoch je uplne prirodzene a normalne, ze babatko chce raz jest kazdych 45min a inokedy vydrzi a spinka aj tri hodinky. To neznamena, ze Ty mas malo mlieka a potom uz viac. To skratka sa malicke tak najedlo a raz chce castejsie inokedy nie.
Nos ho uviazane na sebe, nech ste stale v kontakte a hormony pracuju, to vsetko podporuje tvorbu mlieka.
Ak budes takto postupovat, mas vysoke sance zbavit sa UM uplne.
Cim je dieta starsie, tym viac sa mu bude zdat pohodlnejsie pit z flase, lebo je to mensia namaha a tam sa potom vacsinou postupne odstavi.

A este jednu vec - neber to cele negativne. Robis co robis, snazis sa o to najlepsie. Ak sa ti podari prejst ciste na materske mlieko, super. ALe ak budes musiet stale dokrmovat, alebo sa ti malicke uplne odstavi, no nic sa nestane, bude na UM. Hlavne nech je zdrave a dobre prospieva. To je uz jedno akou cestou.
Drz sa kocka!

krivka5
26. máj 2011

ahojte maminy 🙂
mam taky problem s dojcenim a potrebujem radu. moj 8 mesacny syncek uz dva dni nechce mliecko ☹ ani s cicika a ani ked mu to odstriekam do flasky. v com moze byt problem? uz som z toho nestastna,bo mliecka mam este vela ☹ je to kvoli tym teplotam vonku,ze pije len cajik? alebo preto ze mu uz zacali liezt prve zubky? poradi mi niekto?

zivika
26. máj 2011

@krivka5 ahoj, skus sa asi obratit na baby v teme Vsetko o dojceni, urcite ti tam baby poradia 😉

krivka5
26. máj 2011

@zivika dakujem,idem skusit 🙂

lucia_ma
29. máj 2015

@lenuschkav ahoj mozem sa spytat ci ti nakoniec pomohla ta feniklova silica? Dakujem