Caute, aka je predpriprava na ohrievanie mlieka? Moze to byt tak ze si zarobim napr so 3flias mliecko taku davku aku mi mala samozrejme pije, dam to do chladnicky a ked pojdem krmit tak v pohode mozem ohriat mlieko v ohrievacke a dat jej to? Davky v chladnicke bude mat len tie ktore v den vypije.
Určite nie, aj na krabici od mlieka je napísané, že už zarobené mlieko sa ma spotrebovať max do 1 hodiny. Ja som to robievala tak, ze som si dala do ohrievaca len vodu vo flaske a keď bolo treba tak som len pridala mliečko. Aby bolo zakaždým čerstvé.
toto mas zbytocne komplikovane - kym ta ohrievacka ohreje mlieko, male bude komplet zobudene. Ja som v noci robila tak, ze som si do flase (pila iba raz uz ked som nekojila) dala prevarenu vychladnutu vodu a do termosky som si pripravila vriacu. V noci som iba doliala pozadovane mnozstvo teplej vody, nasypala nadavkovane mlieko z nadobky, zamiesala a bolo. Hotove za par sekund a nemusela som ani vyliezt z postele 🙂 Druha moznost je investovat do kanvice, kde si vies nastavit, na aku teplotu sa ma voda zohriat - teda 40 stupnov. Pripravis si do nej vecer prevarenu vodu, zapnes ju, ona to za chvilocku nahreje, nalejes do flase, pridas mlieko z davkovaca a tiez mas hotove za chvilku. Rano iba umyjes flase a nepreberies sa v noci velmi ty ani dieta..
@nesvadbovo Do ohrievaca sa nedava flasa pred pouzitim. Ta voda tam caka vopred pripravena. Iba vezme dosype mlieko a hotovo.
@beata_k ano, ja viem, ale v prispevku pise, ze by mala zarobene mlieko v chladnicke a to by dala zohriat (ak spravne chapem). Co mi teda pride pekne na dlho. Raz som to skusila s odsatym mliekom a trvalo to...
@nesvadbovo Aha, uz rozumiem. No to by bola asi ta najkomplikovanejsia metoda. Ohrievat zarobene mlieko v ohrievaci. To uz radsej dat mlieko do mikrovlnky.
@katches69 nieee, mlieko treba robit cerstve. My sme si kupili taku kanvicu-nalejem do nej vodu, prevari ju, ochladi a 6 hodin udrziava pri teplote 37 stupnov (alebo kolko chcem). No najjednoduchsie je mat poruke jednu kanvicu s prevarenou horucou a jednu s prevarenou studenou vodou a jednoducho ich zmiesat, ide to super aj v noci, ak ma clovek kvalitne termokanvice. Takto to riesim, ked sme na cestach…
daj si horucu vodu do termosky, potom rychlo zmiesas s chladnou na pozadovanu teplotu, len zarobis mlieko a ides. pripadne, niektore ohrievace flias maju funkciu udrziavania teploty, tak das do flasky vodu, nastavis udrziavaciu teplotu a potom iba do tej vody zarobis mlieko. aj ked, ja som nikdy nemala problem dat zohrievat aj v noci, mala vzdy pri papani hned zaspala a az tak dlho to zas netrva to zohrievanie aby sa uplne zobudila. hlavne ked sa ja zobudim na prve zamrncanie, to sa nestihne ani postavit 🙂
@katches69 v nemocnici nemali nahodou tie v 200ml fľašiach od BEBY? To su už spravené a spotrebu maju do 24h. Ale pri krabickovom suchom mlieku je spotreba do 30m. Kup si ohrievacku na flase prevar vodou a sup do ohrievacky. Ohrievacka udrzuje idealnu teplotu odporuca sa 40 stupnou v navode je to napisane
Nalejem dojcensku vodu do sklenenej flase zohrejem na 20-30s v mikrovlnke dosypem mlieko a mam cisty cas 60 sekund😃
Ja mam v konvici cca 40st vodu (pre nase mlieko ma byt voda 40-50st) nalejem do flase dam mlieko a hotovo. Trva to necelu minutu
@sapetka som nadmieru spokojná vypina to po 24h. Treba si to odkontolovat kedy to asi vypne staci zapnut par sekúnd pockat a znava nastavit pozadovanu teplotu. Davam do vnutra des.vodu takze hoci kedy potrebujem teplu vodu pre krpca vyberiem a mam. Nemusim nic riesit mikrovlnky termosky a pod. Ak potrebujem vysterilizovat. Vodu prelejem do termosky vysterilizujem flase a vsketko 1 cyklis trva cca 20min.
Mali sme qj obyčajnú ohrievacku tusim od Nuk ta mi nevyhovovala keze mala len jednu funkciu. Ta je u svokrovcov kedntam prideme tak to stačí.
@katches69 kupte si ohrievac ktory vie aj udrzat teplotu - ja mam tento -https://www.datart.sk/ohrievacka-dojcenskych-fl...
Nastavim 40 stupnov, nalejem pozadovane mnozstvo vody, vlozim flasku a necham tak. Ked si maly popyta jest tak len pridam mlieko pomiesam a hotovo 🙂 robota na 2 minuty aj s cestou do kuchyne. Ohrev som na tom za 14 mesicov este nepouzila.
@katches69 ahoj, ja mam toto https://www.mackoviahracky.sk/priprava-mlieka-m...
Vecer tam nalejem studenu vodu kolko mi treba do flase, a pred krmenim z davkovaca vysypem mlieko - samo si to zamiesa a zohreje ( na teplotu 22/37/45 st ) uz len nalejem do flase.
Je to super aj na nocny stolik / cesty - je to velke ako mlyncek ba kavu 🙂
to radsej nie, to by bol riadny hnus a ani sa to neodporuca :D ak mas ohrievacku flias, tak si tam priprav kolko ml vody potrebujes na dalsie krmenie, a ked pojde babo jest, tak tam prisypes mlieko (v DM predavaju take davkovace do kt. si mozes to mnozstvo pripravit) .. zamiesas a mozes podavat 🙂 je to otazka minuty a mas zarobene mlieko cerstve 🙂