Aká je najlepšia náhrada materského mlieka?

ivuska1680
15. okt 2012

ahojte....mam predcasne narodeneho syna ma 5 mesiacov od datumu narodenia...narodeny je v 30tt ...aka je najlepsia nahrada materskeho mlieka? dakujem pekne🙂

sendy182
15. okt 2012

@ivuska1680 žeby NUTRILON??? ide o to čo mu bude lepšie vyhovovať a viac chutiť............čo na to doki?

katren
15. okt 2012

@ivuska1680 treba sa spytat dr.....existuje aj UM pre predcasne narodene deticky....ale urcite by som sa najskor poradila s dr.

ivuska1680
autor
15. okt 2012

sendy182 doktorka? ta mi povedala, ze je to na mna co mu dam...ani sa nepokusala zistovat preco uz nemam mlieko alebo ze mi chce pomoct...neochota...ale ved kto dnes pomaha druhym zadarmo??? hahaa dnesna doba

ivuska1680
autor
15. okt 2012

katren moj syn sa uz berie ako donoseny pretoze normalny term. mal 2 augusta....

katren
15. okt 2012

@ivuska1680 tak sa skus popozerat v diskusii "ake UM je najlepsie" 😉 ale aj tak kazda napise svoju skusenost, no vam nemusi sadnut.... 😒

sendy182
15. okt 2012

@ivuska1680 a ozaj už nemáš miečko? môžno ešte rozkojíš............ak máš neochotnú doktorku tak skús aj v lekárni sa opýtať tam ti určite poradia...........
@katren ešte nejdeme spať...... 😉 sa gúlaš s bruškom? 🙂

katren
15. okt 2012

@sendy182 😀 😀 gulam, gulam 😉

liz_lemon
16. okt 2012

@sendy182 preco Nutrilon? lebo maju najmasivnejsiu reklamu, a davaju ho vo vsetkych porodniciach?

nikolet_89
16. okt 2012

ahoj my davame nutrilon, klasicku malu zapekal, nutrilopn comfort proti zapekaniu este viacsetko ok ...teraz pijeme nutrilon HA a v pohode vsetko...vela maminiek som pocula, ze nema problemy aj s Hami mlieckami

gubcikova
16. okt 2012

máš možnosť aj francuzske mlieko,dm mlieko,sunar,nutrilon,beba..... je ich veľa no každé nemusí pasnúť.najprv by som možno skúšala lacnejšími a menšími baleniami než kúpiť za 16€ a zistíš že bábu to vôbec nepasuje

janine01
16. okt 2012

ahoj,,my sme skusali sunar,,ten malu zapekal ako jednu tak aj druhu,,starsia bola potom na francuzskom mliecku a mladsia na nutrilone,,,kazdemu sedi nieco ine...

cecil36
16. okt 2012

@ivuska1680 asi by som uvazovala aj nad zmenou lekarky, ked nedokaze pomoct v zakladnych veciach. Osobne nam nutrilon nesadol (vyskusali sme viacero druhov a ani jedno nebolo dobre, zapekali nas), presli sme na HIPP a mysleli si, ze je vsetko ok, az na to, ze maly mal stale problemy s bruskom. Az nam dala nasa dr. spravit laktozovy test a ups, mali sme silnu laktozovu intoleranciu (vrodenu). Takze kazdopadne by som sa poradila s dr. a neskusala pri predcasniatku pokusy a la konik "vyskusam a uvidim". Toto ma rozhodne riesit pediater. Ako naco tam potom je, aby iba predpisoval antibiotika? Ak ti nepomoze tvoja dr. , skus poprosit o vyjadrenie ineho pediatra.

ikke
16. okt 2012

najlepsie je umele mlieko, take, ktore vyhovuje tvojmu dietatu. VSETKY umele mlieka na slovenskom trhu su vhodne pre babatka a ktokolvek tvrdi, ze nutrilon alebo beba alebo france lait alebo sunar alebo cojaviemco je "najlepsie", ma s velkou pravdepodobnostou tantiemy z reklamy... lebo ziadna z nas nevyskusala vsetky mlieka na vsetkych detoch a uz vobec nema ziadna z nas tvoje dieta 😉
treba (po konzultacii s pediatrom) vyskusat male balenie a potom sa rozhodnut.

baryana
16. okt 2012

@ivuska1680 suhlasim s cecil. lekarka by mala byt jednym z dolezitych ludi pre babätko. a tiez take predcasniatko nie je dobre, ako pokusny kralik. tu ti kazda mamina napise, ako co robila a co davala ona. ale predsalen, nie je najlepsia odborna rada? ja mam stvrte babo, ale nasa lekarka mi aj tak stale na kazdej poradni napise na listocek, ake dalsie prikrmy,a to do detailu, ako postupovat pri teplotach a pod. proste full servis. a navyse vzdy usmiata, mila a ochotna. taka by mala byt detska lekarka. tak naozaj pouvazuj, ci ju nezmenis.

sendy182
16. okt 2012

@liz_lemon ževraj sa najviac podobá materskému mlieku a máš ho na rôzne ťažkosti dieťatka....................určite vyskúšaš na najlepšie to zhodnotíš ty...........niekto je spokojný s bebou, iný s hami, francúzske mlieko, a niekto dáva aj sunar.........niektorému chutí to inému iné..........a chuťou sa teda riadne líšia............ 😉

cecil36
16. okt 2012

@baryana nemame rovnaku deckarku?🙂)) Aj nasa mi vsetko napise na papierik, podrobne vysvetli, keby nieco konzultujem telefinicky alebo e-mailom, o dieta sa zaujima aj mimo ordinacnych hodin, presne full servis 🙂

baryana
16. okt 2012

no mozne to je, kedze si z BA. dr. Prokopova. ked sme vzdy vosli do ambulancie, najprv pozdravla deti, usmiala sa, spytala sa ich, ako sa maju. az potom komunikovala so mnou.nikdy sa jej nebali, ako to niekedy byva 🙂 🙂

liz_lemon
16. okt 2012

@sendy182 to je vsetko len reklama, uz v porodniciach detom pchaju Nutrilon, a potom tie reci, ze mlieko sa nema menit, len tlacia rodicov, aby ostavali pri drahom mlieku, ja davam mojmu synovi Hipp, ktory chodime kupovat do Rakuska, a je lacnejsi o 5 E na 1 baleni!!! je mi zle z toho, ako sa tu kazdy snazi nabalit na rodinach s malymi detmi

sendy182
16. okt 2012

@liz_lemon máš pravdu palec horeeeeee..........dobre zmenežované............. 🙂

cecil36
16. okt 2012

@baryana tak pozeram, ze v BA su dve uzasne doktorky 🙂 My mame dr. Antosovu, super dr. skvela sestricka, objednavanie na presny cas 🙂

ustrachana
16. okt 2012

skus pozriet mliecko Nutradefense

simca06022011
16. okt 2012

poradit sa s lekarkou, ona vie UM aj predpisat na recept ak bude nejake specialne. My sme boli spokojny s nutrinolom, teraz som nan znovu presla...

ivuska1680
autor
16. okt 2012

no teda???🙂
dakujem Vam velmi pekne za rady...Ste super mamicky🙂!
a nejaku dobru pediatricku teda by Ste mi poradili? Ruzinov....DIIIIK

zmrzlinka
16. okt 2012

ja davam malemu Bebu.....doporudil mi to jeden pediater,co pracuje s nedonosenymi detickami.Ja som s Bebou spokojna....maly po nej pekne kaka 🙂

ktore
24. okt 2012

@ivuska1680 mne jednoznacne prizvukovala alergologicka a pediatricka nutrilon HA aj v nemocnici mi tak kazali.dostavame to na recept.ale pre predcasniatka neviem.