moj syn ma 9tyzd.je narodeny o mesiac skor ale jeho vaha bola 3140 a meral 48 takze to bolo celkom v pohode..teraz ma okolo5kg a uz ho bohuzial nekojim.. koli brusku som presla z nutrilonu na francuzke mliecko len vypije mi aj 150...zda sa mi to dost na take babo snazim sa to udrzat zatial aspon na tej 130tke ,ale ked place tak mu este dorabam..len by som nechcela aby bol obezny ..myslite ze je to v poriadku?dakujem
ja neviem 😒 dieta ma pit tolko kolko pyta 😲
moja mala vypila 120 nutrilonu a mala6kg 🙂
ale pila kazde 2 hodiny 🙂
ahoj moja mala ma 3mesiace a pije 150ml ani to vzdy nevypije cele.Ten tvoj sa ale lubi napapat 🙂 je to dost ale ked mu chuti,predsa ho nenechas hladneho 🙂
vobec ho meobmedzuj,babo potrebuje paat,a rast pre svoj spravny vyvin,ked bude hladny,nebude dobre spinkat bude sa ti mozno častejšie budit,bude nespokojny ☹ moj maly bol a je stale taky papkáč,ma 1 rok a 2 tyzdne ma 12 kg,14 zubkov,a pred tyzdnom v poradni nam lekarka povedala ze na jeho vysku je akurat 🙂 🙂 🙂 a vobec na nom nej vidiet ze by bol obezny ,tlstučky 🙂 🙂
Keby si kojila, nikdy by si to nemerala... preto ak si ziada, daj mu. Pride obdobie, ked bude pit menej, inokedy viac...
Já s tím neomezováním tak úplně nesouhlasím..mám doma žrouta už od novorozence, bohužel kojení nešlo 😒 Doktorka taky říkala, neomezovat, dejte kolik vypije. Poprvé se malá tak narvala, že to letělo hned obloukem ven. Podruhé to samé, potřetí jsem si říkala, že tak to nejde a dala tak nějak podle odhadu ale i tak dost. Za týden nám přibrala půl kila a doktorka mi vynadala, že překmuju, takhle to pokračovala dál až se z malé stal cvalda a nechápala jsem v čem je chyba. Tápala jsem a nakonec jsem si řekla, že když je moje dítě bezedné, tak jsem tu od toho, abych jí dala hranice. Našla jsem si, kolik toho dítě v jakém týdnu/měsíci průměrně vypije, stanovila jsem "striktní" režim nejdřív po 3 hodinách, protože umělé se tak dobře netráví jako mateřské, nebudila jsem na jídlo a po domluvě s doktorkou jsem dávala mezi dávkami mlíčka, když řvala jako pardál kojeneckou převařenou vodu. Zafungovalo to perfektně, chvilku to trvalo, než se malá dorovnala výšku k váze, museli jsme cvičit, protože díky nadváze se tolik nebyla schopná hýbat. Teď je jí skoro 2,5 a pořád jí musím "omezovat", máme jídlo pravidlně, hlavně zeleninu, ovoce, polévky, bílkoviny (sežere všecko 😀 ) a sladkému se za sabotáže babiček vyhýbáme🙂 Takže pokud máš pocit, že ti moc přibírá a je mimo tabulky-na horní hranici pouze ve váze (né ve výšce), tak bych v klidu omezila🙂 Každé dítě si to hold neumí odhadnout🙂
urcite to neobmedzuj!!! daj mu kolko chce, moj maly bude mat o par dni 5 mesiacov, a ledva mi vypije 150 ml a nenutim ho pit viac lebo vidim ze to nepotrebuje, je krasne baculaty. a ak tvoj potrebuje take mnozstvo, tak mu ho dopraj!!!! NERIAD SA TABULKAMI!!!!!!!!!!
moj ma tri mesiace a vypije 180 ml :o)))takze to je ok
Ahoj, moja mala tiez v dvoch mesiacoch pila 160ml a je na umelom mliecku, priberala dvakrat tolko ako mala ale ked som jej dala menej tak len plakala a tiez sme si samozrejme vypoculi od dr. ze to nie je dobre no teaz budem mat tri mesiace a zrazu zo dna na den si to upravila na davku vhodnu svojmu veku a staci jej len 120ml a vidim rozdiel ze neni vecer nerva lebo uz neni jej organizmus tak zatazeny........on sam vie a aj si to urcite sam upravy 🙂
moja tak pila ako 2tyzdnova.doktorka len ocami gulala no co chutilo jej postupne zacala pijavat menej a tolko kolko mala 🙂 aj ked si niekedy vypitala ete jednu davku.
ahoj moj prvy syn este ked mal 6 mesiacov ledva vypil 180ml od narodenia mlieko moc nechcel od 7 mesiacov mlieko nepil vobec a ani teraz :( ale zato tento druhy pije aj zanho ma 3 mesiace pije 200ml kazde 3 hodiny..v noci nepapa a rano vypije 240ml a vazi 7550g na dnesnej poradni...a vobec neni tucny je taky akurat 🙂 ked chce tak mu daj neobmedzuj ho ked nebude chcet tak nevypije...on vie kolko mu staci 🙂
moj synator ma 7 tyzdnov a vypije na posedenie 120 ml, za 24 hodin vypije priemerne 900 ml a v pohode, nie je tucny, bol taky skor jak "hajzlovy pavuk" 😀 az teraz nabera trosku tuku a baculatie, takze ziadne strachy, deti nie su hlupe, nevypiju viac nez im treba, v tomto veku urcite nie.
Neboj sa nie je to veľa. My sme išli na 6 deň s pôrodnice a malý už vtedy pil 90ml mliečka každé 4 hodiny. Všetci sa len na nás dívali že je to moc. No a keď mal tri mesiace boli sme už na 180ml. Ale teraz máme 5 mesiacov a malý si to upravil sám tak, že mi 180ml vypije iba ráno a cez deň mu stačí 120ml. Váhu má 7kg. Je to možno trošku viac ako by mal mať ale nieje to nič strašné. Je dosť dlhý ale nemáme žiadne zárezy na nôžkach alebo brušku, takže nemám pocit že by mal nadváhu. A keby aj veď začne bežkať a potom by to vybehal. Moja rada: Dopraj bábätku koľko si žiada a budeš spokojná aj ty aj drobček
moja mala ma 9 tyzdnov a vypije 900ml UM - 5x az 6x denne medzi 160-200ml na davku, a os narodenia pribrala 2kg a narastla 10cm. bolo nam povedane ze jej mam dat kolko pyta nakolko nam rychlo rastie...narodila sa 2.8kg a 47 cm, teraz ma 4.8kg a 57cm
u tak maleho baba predsa nemozes obmedzovat stravu ktoru potrebuje na vyvoj a 150 ml sa mi zda malo ako vela o obezite nemoze byt ani rec v tomto veku.... 😅