9 mesačný syn odmieta umelé mlieko

kiki95
31. aug 2015

Ahojte prosím o radu. MOj malý ma 9 mesiacov. Je kojeny od narodenia. Lenže priberá malo dok. Povedala že treba ho dokrmovat UM. Za ďalšie som silný atopik ekzemy mam až povysie laktov. Potrebovala by som si to preliecit a akoby to nestacilo vysli mi zle výsledky cytologie. Tam mi zase povedala že kým dojcim iné lieky mi dať nemôže. Malý sa od prsnika nevie odtrhnut. Zaspava na ňom. Dudla si ho už ako cumlik. Nemal predstavu ako ho odstaviť. UM odmieta tak co strašne place proste ho nechce. Rozrabam mu 60tku do do kasicky a to je všetko co z toho mlieaka doňho dostanem. Dávam mu Nutrilon HA. Nemá žiadne vedľajšie ucinky z neho. Sem tam sa mi podary na striekacku doňho dostať alebo ešte z pohara ale už ani tak nechce. Co mam robiť 😞.

charlie1980
31. aug 2015

Nepomozem ti, ako odstavit od kojenia, lebo som nekojila, Ale chcem ti napisat, ze moj syn ma teraz 22.mesiacov, od 9.mesiacov odmietal UM, aj ked nebol kojeny. Od 9.mesiaca som do neho nedostala ani jednu flasu. Proste ho viac nechcel a od vtedy ani nepije UM. Preto si myslim, ze ak aj dieta odstavis, nie je zaruka, ze bude pit UM. No a nemyslim si, ze by mal tvoj syn teraz zacat neviem ako priberat, lebo si mu nasadila UM. Ak sa bude pestro stravovat, bude priberat aj tak. Moj syn priberal normalne, napriek tomu, ze UM nepil, teraz vyzera na takeho 3rocneho.
Skor treba zvazit, ci odstavit od kojenia alebo nie...kvoli tebe. Ale nie kvoli UM.

13091991
31. aug 2015

Ja som tiez kojila len mesiac a potom sme do 7dmeho mesiaca boli na UM...No odvtedy akoby utalo a nechcela ho pit...skusala som davat normalne mlieko (co by si mimochodom kludne uz mohla davat aj ty ked uz ma 9 mesiacov) ale nechcela vobec nic. Takze sme od 7meho mesiaca len na normalnej strave . Snazila som sa jej robit mliecne jedla pudingy jogurty a tak aby aspon v nejakej forme to mlieko dostavala. Ale ziadny problem to nebol ze ho nepila 🙂

dominika6
31. aug 2015

@kiki95
Nekojila som tak dlho ale 9mesacne dieta by sa malo uz stravovat aj pevnou stravou,mlieko mat iba pred spanim..
A nema tvoj prsnik mat namiesto cumla...
par dni si poplace a odvykne

kiki95
autor
31. aug 2015

Keby plakal ale tak place co až luto mi ho je. Pytam sa či nemáte nejaké skúsenosti. Aj koli sebe by som ho potrebovala odstaviť. No a ďalšia vec odsala som svoje mlieko dala do flase a nechcel odmietol. To moja mama vraví ze u nás doma 4 deti vyrastli a že ani jedno tak nevymyslalo ako moje 😊.

babez
31. aug 2015

trpezlivost, u nas to trvalo dva mesiace kym maly zacal poriadne pit z flasky, plakal, odmietal pit z flase, ani on nechcel moje odsate z flase bol zvyknuty na prsnik ale museli sme zacat prikrmovat lebo v noci sa budil kazdu hodinu nestacilo mu uz moje mlieko, zacali sme v 10 mesiaci a na flasku sa chytil ked mal rok

kiki95
autor
31. aug 2015

@babez ahoj dufam že aj mne sa to nejak podary ako vodicku pije z flase cajik mi krásne pije a ja už som z toho zufala. Aj ja potrebujem lieky brat a nejak to nejde. Aj ja mam malo mlieka preto mi dok. Vravela že teba dokrmovat UM. Ako papka celkom pekne len na váhe to nejak nevidno. Na desiatu mu dal chlebik s maslom potom zje polievku hlavne jedlo s mäsom na olovrant sunarka s vyzivou a na vecera kaša no a počas dna to co si odomn vytiahne ako mlieko. A vazi len 8 kg. Ale krv moc ma všetko ok len dok. Furt že malo priberá.

katarinamarkova
31. aug 2015

@kiki95 vyskusaj ine mliecko, nie kazdemu chuti zrovna nutrilon 🙂

sojorez
31. aug 2015

@kiki95 juj,ja by som niekedy tie pediatricky stopala jak husy.... akurat tyzden dozadu mi sestra hysacila,ze jej mala malo pribera....ved nie vsetci musime byt jak panacik z michelin reklamy...potom ze deti su obezne... moja dcera mala v dvoch rokoch vahu 10 kil... priberala od narodenia malicko,ale pravidelne... nastastie som mala skvelu detsku dr,ktora mi hned netrepala krabicu um do ruky,lebo dcera nebola tabulkova... mam dve nejedacky,dovolim si tvrdit,ze ti synator toho poje viac ako moje 6 a 8 🙂 namiesto um skus zakysane mliecne vyrobky-acidko,jogurt... mlieko mozes vpasovat do omacky,mliecnej polievky,zemiak.kase... ja som kojila dlhsie,ale mlieko akekolvek do ust nedali,takze som to nahradzala vyssie uvedenym...

stepanka274
31. aug 2015

Ja som odstavovala ked mal maly 10 mesiacov lebo som bola tehu, tiez nechcel UM, skusila som vsetky mozne mlieka, potom som raz rozrobila take susene mlieko znacky heinz, chutilo ako kravske, to mu chutilo , tak som potom prevarila obyc kravske, ale nie trvanlive, odvtedy pil obycajne

gabika228
19. sep 2015

9 mesacne dieta nepotrebuje umele mlieko.Staci kravske.