6 týždňový chlapček často grcká

bajka3
4. jún 2020

Ahojte, moj 6 tyzdnovy chlapcek je iba na UM-Milumil. Papa 7 krat denne 120 ml. Po najedeni ihned odgrgne a este 15 minut ho nosim a 15 minut drzim vo vyvysenej polohe. Ked ho po tych 30 minutach polozim a kope nozkami a dviha ich stale vygrca mlieko, niekedy aj cca 1 polievkovu lyzicu. Niekedy zacne aj stikutat, vtedy vygrcka viac. Po vygrcnuti chrapci. Nepali ho zaha? Inak mlieko toletuje dobre, nema problem s kakanim, nema koliky ani bolesti bruska. Je to grckanie dovod na hladanie ineho mlieka alebo sa tym nemam znepokojovat?

hradnapani
4. jún 2020

to nemusi mat s mliekom nic spolocne, male babatka proste casto grckaju, este nemaju dovyvijane niektore casti travenia. Ale je mozne, ze ma reflux a pomohlo by mu antirefluxne mliecko. Popytaj sa u pediatra. Moje deti grckali tak 9 mesiacov a to celkom dost.

pribinak
4. jún 2020

Hovorila si to pediatričke? Môže to byt reflux. Nech vás posle na sono bruska

bajka3
autor
4. jún 2020

@pribinak k pediatrovi ideme o 2 tyzdne, a vravela som jej to no tento tyzden sa to vystupnovalo... na vahe pribera @hradnapani pred AR mliekami mam respekt, aby nezacali koliky

tosomja
4. jún 2020

Pri 120ml to nie je veľké grckanie. Môj má 10 týždňov , pije 120 ml 6x denne AR mlieko a teda polovičku z každej dávky vyvracia. Jemu nestačí 15 minút na rukách. Aj po dvoch hodinách z neho ide mlieko. Tiež ho bruško neboli. Prospieva, ale to zvracanie a pálenie záhy je vyčerpávajúce, tak pre neho ako aj pre mňa.
Boli sme aj na gastro, má silný reflux, ale vraj, treba z toho vyrásť.
Kým priberajú deti tak to veľmi neriešia. Daju buď AR mlieko, gastrotuss, nutriton.

dajana1983
4. jún 2020

Hm,aj my to máme,on ma 3 mesiace,a ako hovoríte,kým priberá tak to lekárka nerieši...ja som dúfala že sa to zlepsi po prikrmoch,no segrina mala má 5 mesiacov ,papa už aj iné veci a grcka stále....lenže u nás je to napr doobeda nič super a poobede grcka zasa a vždy navečer od 20h sa pri papani zvija krčí vyťahuje ,takže on kolíky má,no kaká denne🤔už sme skúsili espumisan,baby calm a nič,teraz máme balonix no dnes som začala dávať a zmena žiadna...