Ahojte, moj 6 tyzdnovy chlapcek je iba na UM-Milumil. Papa 7 krat denne 120 ml. Po najedeni ihned odgrgne a este 15 minut ho nosim a 15 minut drzim vo vyvysenej polohe. Ked ho po tych 30 minutach polozim a kope nozkami a dviha ich stale vygrca mlieko, niekedy aj cca 1 polievkovu lyzicu. Niekedy zacne aj stikutat, vtedy vygrcka viac. Po vygrcnuti chrapci. Nepali ho zaha? Inak mlieko toletuje dobre, nema problem s kakanim, nema koliky ani bolesti bruska. Je to grckanie dovod na hladanie ineho mlieka alebo sa tym nemam znepokojovat?
Hovorila si to pediatričke? Môže to byt reflux. Nech vás posle na sono bruska
@pribinak k pediatrovi ideme o 2 tyzdne, a vravela som jej to no tento tyzden sa to vystupnovalo... na vahe pribera @hradnapani pred AR mliekami mam respekt, aby nezacali koliky
Pri 120ml to nie je veľké grckanie. Môj má 10 týždňov , pije 120 ml 6x denne AR mlieko a teda polovičku z každej dávky vyvracia. Jemu nestačí 15 minút na rukách. Aj po dvoch hodinách z neho ide mlieko. Tiež ho bruško neboli. Prospieva, ale to zvracanie a pálenie záhy je vyčerpávajúce, tak pre neho ako aj pre mňa.
Boli sme aj na gastro, má silný reflux, ale vraj, treba z toho vyrásť.
Kým priberajú deti tak to veľmi neriešia. Daju buď AR mlieko, gastrotuss, nutriton.
Hm,aj my to máme,on ma 3 mesiace,a ako hovoríte,kým priberá tak to lekárka nerieši...ja som dúfala že sa to zlepsi po prikrmoch,no segrina mala má 5 mesiacov ,papa už aj iné veci a grcka stále....lenže u nás je to napr doobeda nič super a poobede grcka zasa a vždy navečer od 20h sa pri papani zvija krčí vyťahuje ,takže on kolíky má,no kaká denne🤔už sme skúsili espumisan,baby calm a nič,teraz máme balonix no dnes som začala dávať a zmena žiadna...
to nemusi mat s mliekom nic spolocne, male babatka proste casto grckaju, este nemaju dovyvijane niektore casti travenia. Ale je mozne, ze ma reflux a pomohlo by mu antirefluxne mliecko. Popytaj sa u pediatra. Moje deti grckali tak 9 mesiacov a to celkom dost.