6-týždňové dieťa vypije 200 ml umelého mlieka

anahaha
6. dec 2022

Ahojte, je to normalne ked babatko vypije 200ml a niekedy aj viac UM? Ked vypije tolko vela by mala podla mna aj hned zaspat lenze ona aj hodinu sa necha hojdat v kociari a nespí.

hederamonstera
6. dec 2022

@anahaha tak zalezi kolko je hore, nie kedy papa

anahaha
autor
6. dec 2022

@hederamonstera praveze mi skoro vobec nechce spavat

anjelicek26
6. dec 2022

Ako casto jej davas tych 200ml? Pretazovanie zaludka, obliciek tiez nie je boh vie ako zdrave, ved nemoze mat viac ako 6 kil to babo... ono miesanie nestraveneho a noveho mlieka v zaludku vie robit tiez pekne bolesti... pri takom mnozstve by mala jest kazde 4h...

anahaha
autor
6. dec 2022

@anjelicek26 tak kazde tie 3-4 hodiny, lenze niekedy si aj po tych 200ml vypyta este tak ju kojim este potom.

bublinka1426
6. dec 2022

@anahaha za mna papa velmi vela. a mozno nespi lebo je prejedena.neplace nema koliky?

anahaha
autor
6. dec 2022

@bublinka1426 no place furt skoro, ale zas je mi luto jej nedat papat ked pyta

janulik2008
6. dec 2022

ona možno hladná nie je ale má koliku. Mala tiež plakala a my sme jej dávali mliečko a tým pádom to robili len horšie.

anjelicek26
6. dec 2022

@anahaha tak ale nemusi plakat od hladu, skor sa jej vracia kombinacia natraveneho mlieka hore hrdlom a stipe ju to... potom zapija tu hnusnu kyslu chut novym mliekom a vlastne situaciu este zhorsuje. Urcite by som ak je na UM tie rozostupy dodrzovala... hlavne pri tych mnozstvach, co pije, nech to aj stihne stravit...medzi tym cumel, ponosit, odputat pozornost...

bublinka1426
6. dec 2022

@anahaha ano ale dovod placu nemusi byt hlad. skor kolika. toto by som riesila s pediater, nakolko mi to pride ze papa dost. a to tiez neni dobre zataz na system. a plac aj z toho ze chuda mozno nevie zaspat lebo ma plne brucho.

barbora0308
6. dec 2022

@anahaha to je strasne vela. Moj ma teraz 6 mesiacov a papa teda 6x-7x denne z toho 2x uz prikrmy ale 4x teda vypije iba tak okolo 140-160 ml.

skeblicka77
6. dec 2022

Uff no 200ml som dávala ročnému dieťaťu ráno a večer. Pre také maličké je to strašne veľa, koľko váži? Ja mám teraz 5mesacne a pije 160ml/5-6x za 24hodin. Isto neplače od hladu, skôr bude problém ako píše anjelicek, že sa mu mieša natravene a čerstvé mlieko, možno má refluxa, možno koliky. Čo hovorí nato dr?

evinqua
6. dec 2022

@anahaha dosť veľa, moj v tom veku pil asi 120 každé 3 hod, v noci spal napr 5 hodín bez kŕmenia. Bol čisto na um a teda dosť vela priberal

rubinka
6. dec 2022

@anahaha - 200 ml je mega veľa toľko vypili možno od roka až 😱 kdeže takému drobcovi treba také kvantum. Musí neskutočne bolieť bruško to bábo práve že je presytené. A už vôbec nie ešte kojiť za tým.

rubinka
6. dec 2022

A to chcem podotknúť že moji synatori boli buclatí riadni papkáči.

anahaha
autor
6. dec 2022

@anahaha tak co mam robit ?? Mam ju nechat hladovat?

anjelicek26
6. dec 2022

@anahaha ona ale nehladuje. Ty len mas pocit, ze kazdy plac je hlad a je to jediny sposob, ako sa utisi... zavolaj pediatricke a zajdi sa poradit. Tymto tempom skodis malej... zaludku, oblickam, co to musia travit take mnozstva. Nic poriadne nestravi a zaludok pracuje na 200%...

lalala94
6. dec 2022

Ale ona nie je hladná, ak stále plače aj po vypití 200ml (čo je inak neskutočne veľa, moja 4-mesačná dáva 120ml, niekedy 150ml), tak tam je iný dôvod - možno ju bolí brucho, skús masáž, pocvič s nohami alebo chce niečo iné. Musíš na to prísť. Dieťa predsa neplače len kvôli hladu, koľko máš rokov? Má aj iné potreby, to by si mohla vedieť.

janulik2008
6. dec 2022

@anahaha píše ti tu každá jedna že je to veľmi veľa mlieka pre tak malé bábo. A že to nebude hlad ale bolesť bruška najskôr. Veď 200ml vypije možno ročné dieťa a nie partyzdnove

janulik2008
6. dec 2022

inak ak má koliku tak napr sab simplex sú dobré kvapky alebo nedávas vigantol? Len z neho su zasa kŕče 🤔

anahaha
autor
6. dec 2022

@janulik2008 davam vigantol, domtormq mi ho predpisala hned jak som k nej prisla. Tak isto aj kanavit

lalala94
6. dec 2022

Skús Devit namiesto Vigantolu.

rubinka
6. dec 2022

@anahaha - Jednoznačne navštíviť pediatra ak si nevieš rady a nepomáha masáž bruška ani nič iné. Ale takto prekrmovať ju nemôžeš není to sranda. Tiež keď som mala prvé dieťa tak som mala pocit že dieťa plače len od hladu lebo ono bolo ochotne jesť donemoty no čím viac jedla tým viac revala brucho už mala jak sud tak mi skoro doslo že hladom to nebude nakoniec to boli kolíky.

janulik2008
6. dec 2022

@anahaha skús iné Decko dávať. Vigantol robí šarapatu

anahaha
autor
6. dec 2022

@lalala94 no mam 19 rokov, som prvorodicka takze sa len ucim a preto sa tu pytam, na tom nie je nic zle podla mna..

anjelicek26
6. dec 2022

@anahaha zavolaj normalne pediatricke a zajdi malu ukazat. Ona uvidi, ci ma v brusku plyny, ci je celkovo nafuknuta, aku ma stolicu, popises, co sa deje a ona ta nasmeruje smer gastro predpokladam... ten vigantol je tiez moznost, ze je jej prisilny (je 20% ucinnejsi ako Devit napriklad), ale moj nazor je, ze s toho by sa tak neprejedala, skor naopak, mala by proste krce...

anahaha
autor
6. dec 2022

@anjelicek26 no jr nafuknuta, tvrde brusko ma . Idem tam dnes aj tak potvrdit papier tak jej to rovno poviem.
Dakujem za rady vazim si to moc

leuska1991
6. dec 2022

@anahaha moje polročné dieťa vypije ledva 100ml🙂

rubinka
6. dec 2022

@anahaha - Bruško má byť pekne mäkké. Držím palce nech sa to poriesi potom napíš čo jej bolo určite to pomôže neskôr aj iným zúfalým mamičkam a nič si z toho nerob každá sme nejak začínali a nevedeli si veľakrát rady.

leuska1991
6. dec 2022

@anahaha to je veľa na také malé bábo. Môže mať zaťažený žalúdok. Radšej sa porad s lekárom.

anjelicek26
6. dec 2022

@anahaha neboj oni vam pomozu, moj mal napriklad laktozovu intoleranciu, tiez sme sa natrapili. Hlavne nas pedina furt odbila, ze ved papa, kaka, pribera, ze co vlastne chcem... a moje dieta vrestalo non-stop...tazky prvy rok to bol... drzim moc palceky, nenechaj sa odbit.