6 mesačný veľmi veľa grgá

kyslanova
21. jún 2019

Ahojte, nas maly ma 6mesiacov a po kazdom jedeni velmi vela grga. davame ho odgrgnut aj v polovici davky (UM) aj na konci, normalne grgne (casto aj grcne) ale potom este o 15 minut zas a o 15 minut zas atd... casto aj 2 hodiny po jedeni este grga a aj vygrcne este mlieko. Samozrejme kazde jedno grganie je sprevadzane placom, niekedy mensim niekedy vacsim. Najhorsie je to vecer pred zaspavanim . to uz place na raty, aj 45 minut ho nevieme nijako utisit (ani na fitlopte, ani na rukach ... ) brucho ma viditelne nafuknute. nakoniec si predsa len horkotazko odgrgne a v momente zaspi, ak samozrejme este nepotrebuje grgnut zas. Ked som sa stazovala pediatricke ze cely den preplace lebo sa to opakuje po kazdom jedeni, tak ze mame davat probiotika, alebo Coliprev .. a ja ze to davame ... tak potom uz len na mna skaredo pozrela ze mam byt spokojna ze mam zdrave dieta, ze su aj ovela horsie pripady ... tak sa pytam ci mate take skusenosti a ci je to normalne ... je to mliekom? lebo by som si myslela ze za pol roka by sa mu to malo uz aj nejako upravit ale on ma take problemy od narodenia a nejako sa to nezlepsuje ... Pouzivali sme Nutrilon (skusili obycajny aj Profutura aj HA), tak sme presli na Bebu (najprv obycajnu teraz mame comfort). za vsetky skusenosti dakujem.

julianadrx
21. jún 2019

Z vlastnej skúsenosti neviem, no sestra dávala synovi do mliečka espumisan kvapky a upravilo sa to 🙂 Tiež zmenila mliečko ale to ste už vyskúšali.

pribinak
21. jún 2019

Reflux?

pribinak
21. jún 2019

Moze plakať aj preto, ze to mlieko sa mu vracia spat a dráždi ho to

janynyna
21. jún 2019

@kyslanova nám coliprev práve robil zle. Dávala som potom espumisan pre deti. To už bolo lepšie. Možno je to mliečkom. Skus požiadať pediatrička o testy na kravsku bielkovinu. A to ma od narodenia ten problém ci len teraz niekedy,

kyslanova
autor
22. jún 2019

Od narodenia ma problem s grganim a s nafuknutym bruchom. Vsetci vratane pediatricky nam hovoria ze sa to upravi vekom. Ze z toho vyrastie. Ale uz ma polroka a neupravuje sa to. Refluxx ma tiez od narodenia ale ten uz pomaly odznieva. Uz ho nemava az tak casto to nafuknute brucho ma stale. Espumisan sme davali. Ked bol mensi zaberalo mu to tetaz ani velmi nie. Davame sabsimplex ale tiez to nie je nic moc. Ja uz naozaj neviem...

matulienka10
22. jún 2019

@kyslanova ahoj, ja ta nepotesim, to ako si to opisala sedi presne na moju malu, grganie po kazdom jedle, to je jedno v akom časovom rozpätí, nespí kludne, a to už mala rok prednedavnom, nám vravela lekárka ze sa to upraví po zavedení prikrmov, no trosku sa to upravilo, ale ešte stále neodznelo, akurat s tým bruskom je to lepšie, lebo čím staršie dieťa, dokáže sa lepšie hýbať a teda si aj poprdkat a pritlacit bruško ako potrebuje, ja som si povedala ze jej dám rok a uvidíme, keď to bude stale strašne budeme riesit nejaké testy, inak mala je dojcena, ...

cojka
5. apr 2021

@matulienka10 dobry den prajem,ako ste dopadli nakoniec?upravilo sa prosim?tiez to teraz riesime..dakuje

matulienka10
6. apr 2021

@cojka zdravim, vekom sa to stale zlepsovalo, ale v podstate az po odstaveni od dojcenia je konecne pokoj a spime celu noc, inak sa jej to mliecko vracalo do pazeraka neustale ... aj ako dva a pol rocna dokazala v noci preglgat a plakat, aj zubky ma horsie ako syn ... no nanestastie prisla ta korona doba ... tak nieco riesit a natahovat sa o testy a neviem co sa nam nechcelo ... tak sme to nechali tak ... uvidime casom... podla mna kazde dieta trpi refluxom od mala ... niektore sa z toho dostane rychlejsie ine ma tazkosti dlhsie ... so synom sme to riesili este aj v 5 rokoch ... ale vysiel mu tak slaby reflux ze to nebolo ani na liecbu liekmi ... v Tatrach nas naucili zobar cvikov na dychanie kedy pracuje cele brusko a reflux sa tym zmiernuje ... zvuky hada, fukanie do lopticky balona a podobne ... este co sa tyka malej ... je dost velky nespavec ... nema este ani 3 a uz mi cez den nespava ... narocne no ... ale co uz vyrastu a bude dobre 😉

kyslanova
autor
6. apr 2021

no, tak pravdupovediac teraz ma syn uz 2 roky a 4 mesaice a ked to citam tak sa mi to zda ako daleka minulost a ani si uz nepamatam ako sme to vyriesili ... ale myslim ze nazaj len casom sa to samo proste upravilo ... nic extra sme nemenili, stale len espumisan, ten sem davali najcastejsie a najdlhsie ... a riesili sme to potom este s inou pediatrickou a ona nam vravela ze podla priznakov co sme jej opisali sa jej zda ze maly bol prejedeny, ze sme mu davali velmi velke davky mlieka ... a ked tak nad tym uvazujem s odstupom casu tak by som aj povedala ze to moze byt pravda ... lebo kolotoc bol asi taky ze ... vecerna davka mlieka... odgrgnutie ...plac ... plac... neuvedeli sme utisit tak reku sme si mysleli ze este moze byt haldny tak sme mu dali zase trochu mlieka... on to samozrejme stale vypil ... ale grgal aplakal aj potom ... cize moze byt ze namiesto tej druhej davky mlieka sme ho proste mali len nosit a poriadne vygrgat ... pri druhom to budem uz robit takto =D =D ... aj ked je to ta posledna vec ktoru chcete asi teraz pocut (z vlastnej skusenosti ;)) ale ono to naozaj prejde casom ... tak vela sily prajem 🙂