Čaute babuľky 🙂 môj 6 mesačnú syn, mi odmieta pit um .. neviete prečo? Prikrmy dávame ,všetko papá,cez deň moc mliečko nechcel, chápala som ,že sa napapa iného, píl mi aspoň mliečko v noci...teraz už v noci ho vôbec nechce, keď sa zobudí napije sa len cajika ... Som zúfalá neviem čo robiť ☹ snažila som sa mu nič nedávať cez den a tak ho trápiť , píl mliečko nasilu keď bol len hladný... Myslíte si že keď nebude piť mliečko tak mu to uškodí...? Inak on je ako húska keď niekto papa papa s ním... Takže viem že netrpí hladom...
@marcelkat ahoj moja.
My dospeláci premýšľame čo by sme mali spraviť,čo by sme mali zjesť,čo by malo papať naše deťa atď.
Dieťa nad ničím nepremýšľa. Robí to automaticky. Bezmyšlienkovite. Teda ak nechce v noci mliečko ,tak ho zrejme jeho telo nepotrebuje. Nie je dôvod mu ho teda vnucovať. Iba mu ho znechutíš. Zrejme je jeho bruško nasýtené a práve odmietaním ti to dáva najavo. Ak mu stačí čajík tak to jednoducho rešpektuj.
Jeho bruško nebude piť v noci mliečko len preto že to chceš ty.
Nenutila by som ho ak cez deň zje iné jedlo moj malý od mesiaca a pol nepil v noci mlieko prípadne by som ešte skúsila ine mlieko inú značku
ahoj, máme úplne ten istý problém (a to od narodenia, on mi ešte aj materské odmietal :D ) a po polroku som dojčenie úplne vzdala (s príkrmami stratil už úplný záujem o mlieko). takže ja mu každý deň od polroka dávam jogurt (určite by ma tu veľa mamičiek zvozilo, že to nesmie, ale aj pediatrička mi to odporučila), do vareného jedla mu dávam maslo, papáva rožok s maslom, raz za týždeň urobím dačo s kravským mliekom (nejakú kašu alebo čo), skúšam mliečne kaše (ale tie sú strašne sladké, jediná, čo sa mi osvedčila, je nestlé bio banánová, ale aj tej sa mi objedol :D ) a keď večer zaspinká, chodím za ním s fľašou nutrilonu a vynukujem vynukujem, kým z toho nevypije.. osvedčilo sa mi dávať mu v spánku, aj keď bol malinké bábätko, iba v spánku s mliekom neprotestoval.. náš už bude mať desať mesiacov, takže čakám do roka a potom zaradím už aj syry a kadečo iné, aby mal tú mliečnu zložku. vraj do roka (a aj potom) by mal mať pol litra za deň, no u nás sa to nie vždy podarí, ešte často skúšam robiť iný pomer umelého mlieka, napr. do 120 ml fuknem 5,5 odmerky a vytešujem sa, keď mi to vypije...
V termínovej skupine s tým mali nejaké baby problem a keďže dieťa by do roka mali mat prijem cca 0,5 litra mlieka, riešili to tak, že pridávali UM do prikrmov. Napr. Spravili kasu zo zrn(pseno, ryža,..) a dali do toho odmerky UM, alebo v noci, keď nebolo dieťa v polospanku pri zmysloch, tak šupli mu UM.