Baby, ahojte, potrebujem poradit, uz som fakt zufala... Moj teraz 5 mesacny syn je od 3 a pol mesiaca na UM, prve dva mesaice od narodenia boli clekom vp ohode, potom zacal menej papat, zda sa mi odvtedy, ako mal ako dvojmesacny afty v puse. Bol aj kolikavy, aj tomu som pripisovala, ze nechcel papat. ( davam probio ) ... kedze zle papal na prse, odislo mi mlieko, ktoreho som nikdy nemala na rozdavanie, ale voalko sme bojovali. no, um mi odmietal uplne, skusila som ich viac, ako tak pil Sunar, tak odvtedy je na Sunare. niekedy vypil viac, inokedy menej, od 4 a pol mesiaca osm ho zacala prikrmovat, a po zavedeni prikrmov sa to este zhorsilo.. Stale sa an flasu kruti, odtrha, vypije trochu, potom zase trochu, nechce, o chvilu je nervozny hladny , atd.. posledne tri dni ma zase zle obodbie, ze toho mlieka vypije malo...Ja som fakt zufala, nervozna, je mi do revu z toho... SKusila som milion flias, cumlov od velkosti 1 az 3 ( radsej ma pomalsi tok mlieka ako rychly, teda z trojky cumla mi nevypije vobec ) , na flase som minula neskutocne mnozstvo penazi... ja neviem co robit, stolicu ma normalnu, ziadne hnacky, ziadne vracanie, podla dr je zdravy, je sikovny, aktivny... dr vysetrovala mu aj krv, rozne vysetrenia, vsetko je ok.. ma 7 kg teraz... ale aj tak ma to trapi, ja neviem, ci skusit este UM, ci co... Mal Bebu sensitive , tu odmieta uplne, Humanu tiez, a Hipp ho asi bolelo brucho... na prikrmy tiez nemozem ist zhurta, lebo ma citlivejsie brusko , bojim sa ze ho bude boliet..
ahojko moj najstarsi od 1/2 detto, od roka nepije mlieko vobec a mliecne veci minimalne a nie je alergik. proste odmieta. skus vyskusat bezlaktozove ak nezaberie tak prejdi, kedze uz papate prikmy na lyzicku a kase, rob mliecne polievky a tym mu nahradis mliecku davku. skus to predebatovat s lekarkou. ak nechce tekute mlieko daj mu normalnu stravu urcite neumrie ak nebude pit mlieko ale len tuhu stravu len mu treba sledovat vapnik a ostatne mineraly 😵 😉 zvytocne sa nestresuj z toho ak vypije menej daj mu nieco ine aby nebol hladny a hotovo. bude skor na tuhej strave. no a co 😀 nebude tabulkovy
ak papa dobre prikrmy, tak sa netrap. do prikrmov mozes zaradit mliecne produkty a je vybavene. preco silou mocou UM, ked ho nechce? ved aj vahu ma na svoj vek peknu.
Mne sa ozsvedcil cumel z DM MAM. Doteraz ho najmladsia pouziva 😉
Co sa tyka toho mlieka, podla mna sa zbytocne stresujes. Deti v takom veku nevedia "vymyslat", takze ak ho odmieta, on sice nevie preco, ale jeho telo to vie. Moja najstarsia dcera presla v 6mes. na UM zo dna na den. Doslova. Davala som Nutrilon, kedze sunar ma napisany cukor, a to som nechcela...Mladsieho syna som kojila do 16m a potom nevypil ZIADNE UM a vyskusala som vsetky, ktore su na trhu 😉 tak som davala mlieko do varenia, syry, jogurty. Teraz ma 5r, ciste mlieko nevypije ani za nic, ale jogurt si nabera naberackou 😉 a najmladsia dcera zas vypije ciste mlieko aj zanho. asi 3/4l za den...
Ked tvoj syn dobre pribera, ma chut do jedla, skus mu davat mliecne vyrobky a na UM ho nenut. Ved ak by si zvykol, o chvilu ho budes zase preucat na normalne mlieko.....
a ak sa ti to naozaj nezda, tak chod za dr.
Môj starší nechcel tież zarabane.len trvanlive.a mozno keď budeš dávať prikrm tak nebude bolieť bruško.vnućkapapa prikrm ani nie od 4 mesiaca a bbruško ju prestalo bolieť.mlieko nepije len rano a većer kašu.cez deň zeleninu,ovocie,mesko,jogurty,chlebik