Ahojte,
posledne dva tyzdne nasa mala (3 mes.) malo papa... od 3. tyzdna je na UM (nemala som mlieko)...zacinali sme s BEBOU HA..ta nas strasne zapekala a bolelo brusko.. poradili nam NUTRILON COMFORT..to nam velmi pomohlo v kombinacii s vyvarom z ovsenych vlociek+detske probiotika+espumisan...ODPORUCAM!... lenze... mala kakala cca kazdy 2. den... posledne dva tyzdne vsak zacala hrooozne slabo papat.. krmime cca kazde 3 hod.. no zje horko-tazko 90 ml... niekedy len 40 ml ☹ ... co je pri jej veku dost malo...vraj je N. Comfort horky a nemusi jej chutit.. a aj ked sa mlieka nemaju casto menit nechceli sme aby hladovala, poradili nam France LAIT..vraj z toho nie su az take koliky a lepsie chuti....tak sme dali 1 den FRANCE LAIT... ale ani to nebolo nejaka slava-stale slaby apetit(akurat sa po nom konecne krasne vykakala-SAMA bez cvicenia a pomoci..-dovtedy aby sa vykakala museli sme cvicit a niekedy pouzit az r.rurku..)..lekarka povedala ze sa mame vratit k Nutrilonu C. ... tak teraz neviem co robit.. na jednej strane ma potesilo ze po francuzkom mlieku konecne normlane kakala...ale tiez malo zjedla...ostat pri F.L...alebo sa radsej vratit k Nutrilonu comfort.. ☹ alebo co robit? mate s tym niekto skusenosti?
Dakujem...
@syrik Ahoj, dakujem za odpoved 🙂 ... myslis ale ze ked sme mali FL len 1 den a pekne kakala je to z toho?..alebo nahoda? teraz po "rozkaze" lekarky sme sa vratili k Nutilon Comfort... viem ze pisem popletene..ale ako pisem v otazke... mesiac mala ten Nutrilon C. ako som pisala vse OK az na tie posl. 2 tyzdne-nechuti... tak sme vcera dali ako test FL,sice tiez nepapala vela ale mala super kako...a po telefonate s lekarkou sme dali zas N.C...mala to na posledne papanie... som z toho popletena..lekarka mi uz neberie... a nechcem malej zatazovat brusko raz takym raz takym mliekom.. neviem si rady... :-/ ach jo..
no my sme boli od narodenia na nutrilon HA a to bolo ok ale povedali ze mam prejst na nehypoalergenne mlieko ak malej nic nie je, no a to bola katastrofa zo vsetkeho hnackovala a apetit katastrofa no koniec, teraz ma 3 roky a zistilo sa: alergia na bielkovinu kravskeho mlieka, a to potom teda po tom roku zacalo zapekat takze zapchy boli koli alergii. skus dat spravit test
@romynka ak menis znacku mlieka, tak musis ist na to postupne, pri kazdej davke mleika musis zmensovat davku UM , ktore chces vyradit a zvysovat, ktore chces davat.Pretoze, ked narazovo das novu davku noveho UM, tak pre traviaci trakt je to sok...mozno aj preto ako tak reagovala mala.A hlavne vela tekutin.Najidealnejsia dojc.voda, aak by pretrvavaa nadalej zapcha, tak urobit slabulinky vyluh z harmanceku .
@romynka Ťažko povedať, to mohla byť aj náhoda. To by si musela dlhšie jej dávať. Doktorka urobila chybu podľa mňa, lebo už raz, keď si jej zmenila mlieko, mala to nechať tak a keď tak počkať...čo to urobí...lebo mlieko by sa nemalo meniť často...Moja mala Bebu HA a tiež mi to odmietala...dala som jej obyčajnú, tú síce papala s chuťou, ale hrozne grckala po nej...a ako sme prešli na FL, bez problémov....Ja keď som prechádzala v rámci jednej značky, tak som to menila postupne...o jednu odmerku starého každý deň menej...ale keď som prechádzala na inú značku, tam som nemiešala mlieka, ale nahradila nové mlieko každý deň o jednu dávku mlieka viac. ..teda celú fľašu...no už keď si nabehla nazad na Nutrilon, už by som to nechala tak...škoda, že si jej nedávala dlhšie FL...možno by sadlo...
AJ ja si myslím že si mala nechať FL dlkšiu dobu aby si zistila ako malá reaguje a nie meniť mliečko po jednom dni,tiež sme mali problémy s mliečkom tiež sme vymenili a teraz je všetko v úplnom poriadku ale určite treba to mliečko dávať dlkšie. 🙂
Ja som tiez davala malemu nutrilon, no z toho ho zapekalo, tak sme presli na mliecko hipp, no ale to bola katastrofa, tz toho mliecka vracal vodu, tak sme dali bebu, no beba ho nezasitila, nakoniec sme presli na france lait a super...ja si myslim ze by si mala zostat pri france laite, mozno ma mala iba nejake take obdobie , lebo moj syn taktiez mava take obdobia ze spapa malinko a inokedy sa nevie dopapat. a pokial jej to staci a neubuda na vahe, je to dobre.
Dakujem vam!
@syrik no ja som chcela ostat pri tom FL..len lekarka tak striktne povedala ze mam dat nazad Nutrilon..teraz to aj lutujem ze sme poplaseni posluchli..ale nechcem ako vravite, menit stale, nech nema malinka sok v brusku...
Dnes som volala znamej do detskej fakultnej(kedze nasa pediatricka mi preistotu uz nedviha-asi je to pre nu banalita..)nechmi zisti co a ako... som zvedava co povedia tam...
Dik baby 🙂 len kazda vravi inak 😀DD ..
@bibistec 🙂 Dakujem.
Inak viete co? skusenost posledneho dna..skusili sme inu flasu..s takym makuckym cumlikom a zacala nam lepsie papat.. takato banalita! 😀DD
..akoze stale obcas pri papani zacne strasne plakat a vypina sa akoby v krci... ☹ ale je to len cca take kazde 3. krmenie.. ale konecne nam spalala aspon tych 90 ml...
Ostali sme teda pri tom Nutrilone comfort kym sa jej to neupravi - kedze je speci na tie traviace problemy... a za taky mesiac asi skusime prejst na obyc. mlieko...
No uvidime ako to bude pokracovat... budeme mat skusobny vikend a ked sa to nezlepsi pojdeme asi k lekarke...
Ja by som ostala pri tom, čo jej sedí...Aj moja ma FL, ale už dvojku...a tiež sme mali z rady Beba skoro všetko....Doktori radia len to, za čo majú provízie...môj názor...mne moja doktorka kázala Bebu a to ešte v lekárni sa so mnou div že nepovadila lekárnička, že Nutrilon má rovnaké zloženie ako Beba sensitive. Nutrilon má ohromnú reklamu..ale myslím, že mlieko samo o sebe za veľa nestojí...