Ahojte,
mam 3,5 mesacnu dcerku no o tyzden bude mat 4 mesiace, pekne papa 5x130ml umeleho mlieka za 24 hodin no zrazu uz dva dni nechce papat ani po 4 hodinach vypije 80 aj to viacmenej nasilu. Mame/mali sme tichy reflux ale uz vsetko vyzeralo ze ho nema tak neviem cim to moze byt, ked ma ist papat tak akurat ide spat:/ a spanok cez den tiez len 30minut potom je mrzuta ani hrat sa nic chvilu je hore a zase spat nachvilku😔
Tiez mi aj 5x130 pride dost malo, ani nie ze mala davka, ale pocet papani. No zakladna informacia je kolko vazi, dieta by malo prijat v tomto veku cca 120-150ml/kg tekutin za 24h. Samozrejme niektorym detom staci aj menej a su ok, no dolezite je sledovat znamky dehydratacie - u takych malych deti najma prepadnuta fontanela a malo pomocenych plienok. Pokial je toto ok a dieta teda nie je dehydratovane, tak normalne pokracuj davaj kolko mu chuti, ponukaj urcite castejsie, kludne v polospanku, kludne aj kazde 2h, radsej nech papa menej a castejsie. Moze byt ze jej je proste teplo, to uz ty vies, ako mate doma. Ked ma ist papat tak akurat ide spat neviem ako mam chapat, nech papa ked je hore alebo ked chce, nie podla hodiniek. 30 minutove spanky mozu byt sposobene tym, ze nedokaze este prepajat spankove cykly, takze bud ju skusis douspat a pomoct jej ich prepojit alebo teda sa zobudi, skus dat mlieko a znova spat.. musis poskusat co vam bude fungovat. Pokial by sa to nelepsilo, boli by znamky dehydratacie alebo by dieta neprospievalo, tak riesit s lekarom. 🍀
*mi
pije bebu bezlaktozovu narodila sa mala 2950g teraz ma 6000g, je vesela hra sa, smeje len naozaj neviem preco to mlieko odmieta😔 ja jej zarabam 150ml ale to nevypije a ked vypije tak jej je zle, do nej mliecko nedostanem ked spi alebo ked polospi to jej tiez je zle sme skusali, asi sa jej vratil reflux.No spinkavala krasne cez obed 3hodinky a teraz zas nic idem ju douspavat a ona usmev od ucha k uchu ale ocka unavene:(
@kristinavl ahoj moja malá má 7mesiacov a od narodenia pije 90ml um , Max 120ml , každé 2,5hodiny , ... Teraz už síce papa prikrm ale tiež to nieje Boh vie čo , mlieko ostalo len na toľko, váži 7800kg ...neviem s čoho priberá ale rastie aj z toho mála .
@karolinkaaaa005 dakujem si ma celkom upokojila, ja uz stres ale pocikane plienky ma tak snad to nic vazne nie je,
@kristinavl a ešte dodám že mala aj také dni že vypila len po 60ml . Neboj už zachvilu začnete s prikrmami a bude lepšie 🙂
@kristinavl mozno to chce len cas 🙂 ono nejde o to mnozstvo, 3m babatko naozaj nemusi papat 150ml, to jej ani zbytocne tolko nerob a nedavaj. Moja pila 150ml az v pol roku… len teda pila castejsie, pila na poziadanie v podstate, raz po 2h, raz po 3, raz este skor… moze to byt este zhorsene aj tym teplom. Proste daj tomu 1-2 tyzdne a uvidis. Ak je hydratacia v poriadku, tak jej to staci. Ak si ju vies doma odvazit, tak ju odvaz teraz a potom o tyzden atd. a ak bude prospievat, tak absolutne nie je dovod sa stresovat.
Moja malička takto máličko začala papať po prvom očkovaní. Dovtedy vypila cez deň po 150 ml každé 3-4 h. V noci dokonca píla 180 ml. Niekedy si cez deň pýtala aj 210 čo som bola prekvapená. No po očkovaní akoby utalo, prestalo jej chutiť, musela som to do nej tlačiť a potom zvracala..tak som to nechala tak, hoci má to trápilo a trápi do teraz. Už sú to dva týždne a az teraz sa nejak pomaličky vraciame do starých koľají, hoci nie vždy vypije tých plných 150 ml. Takže uvidíme, dúfam že sa to napravi. A to dodám, že moju musím kŕmiť, pretože sa narodila s nízkou pôrodnou hmotnosťou a u nej je dôležité piť mliečko presne tak, ako to má nariadené. Ale skúste si to zrátať, že na kilo má vypiť 150 ml . Ak toľko vypije, tak sa nemáte čoho báť, každé dieťatko je iné a každé inak papa. A hlavne, nerobte nič nasilu. Verte mi, že keď bábo je hladné, vypýta si.
@zuzana92521 dakujem Vam ani zdaleka nevypije na kilo tolko kolko ma ale ak dam viac tak vracia:/ tak asi jej to staci 🤷♀️
@karolinkaaaa005 pripojím sa, môj má 4,5mes a pije max. 5x130ml, a vypije mlieko len v spánku, inak nie. Už dávam aj prikrmy, no nezje toho veľa, keď sme boli v nemocnici doktorka to uzavrela tým, že nie je mliečny typ. Priberať priberá aj plienok má dosť pocikaných. @kristinavl
@kristinavl určite stačí, netreba dávať nasilu, lebo len sa jej to sprotivi. Skúste ak máte váhu tak bábo prevazit. Moja napríklad predvčerom pribrala 30 gr a už dva dni nič..tak uvidíme
@zuzana92521 vazim ju pravidelne viac menej a trosku pribrala no teraz ako su tieto horucavy vymysla este viac s tym papanim:/ ale som rada aj zato ze vypije aspon 2x denne uz 150ml potom 3x okolo 100-120ml,
@kristinavl aj moja, to je hrôza s tými detickami niekedy...a ja už dávam prikrmy, tak je to ešte menej .....ale uvidíme, dnes som mužovi povedala,že zahodíme váhu, lebo len depresie mám z toho,že či priberá a či nie..nad ničím iným mi hlava nejde a potom som úplne mimo...
@zuzana92521 ja presne tak isto a stale stresujem ze nepapa a malo papa a vazim ju no mne moj muz povedal ze spapa kolko chce ale ja proste si nemozem pomoct potom som nestastna z toho😞 takze to velmi dobre poznam riesim iba jej papanie
@kristinavl 5x 130? Ake mlieko? To my pride malo. Ja davam 5x po 150 a to nema ani 3 m. Ma dost tekutin? Mozno pre to sa aj budi. Mozno regresia, mozno jej je teplo a nema taky apetit. Pribera?