2,5 ročné dieťa odmieta Sunar

halci
27. nov 2014

ahojte, neviem co mam robit, predtým mi vypila aj 4 dcl denne a teraz dva glgy. ma sice nadchu, moze to byt tym? az asi tri dni ho do nej nedostanem, skusala som aj ine prichute, jahodu a banan. ma s tym niekto skusenosti? je ten sunar az taky dolezity, bude jej to chybat? dakujem

luka2510
27. nov 2014

ahoj ..myslim ze je to tym ze ma nadchu, pretoze ked pije tak nemoze dychat...musis jej vytiahnut soplik

piacere
27. nov 2014

myslím, že 2,5 ročné dieťa už sunar nepotrebuje 🙂

sonetta
27. nov 2014

moze to byt kludne nadchou, ale aj tym, ze uz jej proste nechuti. nasa prestala pit UM okolo roka, odvtedy je na kravskom.

maslenka47
27. nov 2014

@halci skus si dat kazde rano za poharik ty, ci ti bude chutit :D ked nechce, tak nechce, ved to predsa pit nemusi

kbfiona177
27. nov 2014

moja ma teraz 2,5 roka a zasa chce len sunar a nechce normalne kravske mlieko. ale podla mna a aj mojej pediatricky je jej ten sunar uz v tomto veku viacmenej zbytocny...... takze mozno prisiel jej cas, ked uz ho proste nechce a netreba na nu tlacit 😉 .

lopieta
27. nov 2014

Tiez si myslim, ze take velke dieta umele mlieko uz urcite nepotrebuje 🙂

evinka2
27. nov 2014

mliečko, aj umelé zvyšuje produkciu hlienov....asi jej to vadí aj v pusinke, a zle sa jej dýcha...2,5 dieťatku by si už mohla dať aj normálne kravské mliečko, už si skúšala? Moj malý má 18 mesiacov, a tiež mi začal odmietať umelé......skúšali sme po troškách.....vyskúšali sme aj kravské....a prešli sme naň, lebo jemu to umelé proste prestalo chutiť.....čo sa týka vitamínov, dávame dosť čerstvého ovocia a zeleniny, občas ho "oklamem" a dám mu umelé........
@halci

halci
autor
27. nov 2014

aha, to som nevedela ze uz ho nemusi. tak jej ho uz nebudem davat. inak sopel si vie vysmrkat celkom dobre. a to kravske mlieko detom ako podavate? prevarene alebo surove? aj s dakou prichutou, napr. kakao?

jana_eyre
27. nov 2014

pokial papa normalne ostatne veci a ma vyvazenu stravu /vela zeleniny, ovocia, mliecnych vyrobkov atd/ umele mlieko vobec nepotrebuje a nemusi pit ani kravske - stacia tie mliecne vyrobky, popripade do jedalnicka zaradit viac maku, kde je vapnika omnoho viac ako v mlieku..

syn ma za styri mesiace tri roky a umele mlieko vypije asi tak 150ml za cely den.. pyta si ho sam pred spanim - je tak zvyknuty a preto mu ho davam, nie preto, ze by ho potreboval vo vyzive.. za cely den papa pekne vsetko co mu dam..

halci
autor
27. nov 2014

no, ona nikdy nebola velky jedak. a teraz ked ma tu nadchu tak malo papa.. asi jej nechuti, co je pri nadche normalne.

stanislavao
27. nov 2014

@halci a naco ma 2,5 rocne dieta pit vlastne sunar? okrem toho mlieko zahlienuje, cize pokial je dieta chore, prechladnute, tak by ste jej to vobec nemali davat. 2,5 rocne deti jedia vsetko a sunar urcite nieje potrebny. Mlieko davajte bez prichute. lebo sa nauci pit sladke a potom vam normalne mlieko nevypije.

jana_eyre
27. nov 2014

@halci mozno sa to po prejdeni choroby troska zlepsi, ked uz nebude pit 4dcl mlieka.. to totiz dost zasyti a potom deti nejedia ostatne veci.. vklude jej ho nedavaj a davaj potom mensie porcie, ale castejsie.. nemusi jest vela, dolezita je ta pestrost stravy 🙂

no a teraz ked ma sopliky, presne - jest ani moc nemusi, hlavne aby pila..

sissy27
27. nov 2014

@halci mlieko a mliečne výrobky zahlieňujú, takže v čase nádchy sú úplne nevhodné... okrem toho ako 2,5ročná nepotrebuje sunar, môže aj obyčajné mlieko, aj keď netreba ani to... moja dcéra od cca 3 rokov nepije mlieko vôbec, má rada jogurty, pudingy, syry, ale mlieko ako také nevypije, ani ochutené a funguje bez problémov... ja mlieko nepijem už pomaly 30rokov a tiež bez problémov...

evinka2
27. nov 2014

@halci my kupujeme len krabicove, to neprevaram....pri malej sme spravili chybu, že sme zacali od zaciatku davat kakao.....uz mi nevypije ciste....takze skus davat ciste.....aby sa ti nenavykla moc na sladke.....

halci
autor
27. nov 2014

hej viem ani ja nemam mlieko rada - jem vsak syry, jogurty. dcera zje maximalne 1 jogurt, syry vôbec. ona je dost vyberava. ani mak nechce - povie bleeee ked ho vidi. bojim sa ci ma dostatok vapnika a vitaminov. ovocie celkom dobre zje /okrem bananov/, aj zeleninovu polievku, sem tam maso.

saska.t
27. nov 2014

@halci 2,5 r.dieta nepotrebuje ziadne mliecne vyrobky ak ma dostatocne rozmanitu pestru stravu 😉 a nutit ju do nich nema absolutne ziadny vyznam,akurat bude este viac znechutena....casom sa nauci jest aj to,co jej momentalne nejde a ak papa ovocie a zeleninu,nemusis riesit nedostatok vitaminov,urcite ich ma dostatok ak nema ine zdravotne problemy,su deti,ktore nejedia ani to

aristka
27. nov 2014

2.5ročné dieťa potrebuje mliečne výrobky ,ale nepotrebuje drahý sunár ak mliečnu dávku vieš vykryť v inej forme mliečneho výrobku ,plus píšeš ,že má soplík takže treba jej dať nejaký jogurtík ,keďže cez noštek nemôže dobre dýchať a jogurtík ti spapá takže nemáš čo riešiť a pitný režim dobrehnete z čajíkom alebo vodičkou...

belllinka
27. nov 2014

@halci Tak namiesto maku skus davat makovy olej. Ked zamiesas lyzicku do jedla, tak sa to strati a nebude citit makovu chut.

lamianka
27. nov 2014

My pijeme plnotucne kravske mlieko kupene v obchode uz od 6 mesiacov ( ked som pri poslednom uz nemohla kojit ), inak od roka a bez akychkolvek problemov. Nazor, ze netreba prevarat je sice pritazlivy 🙂, ale prevarene mliecko je lepsie travitelne, co mi potvrdil nielen lekar, ale moje skusenosti 🙂.
Urcite je zbytocne kupovat susene mlieka, ak dietatko nema nejaku alergiu na miecne vyrobky. Mozno jej len jednoducho nechuti 🙂 Ked mliecko nahradis ( kvoli soplikom) mliecnymi vyrobkami, ako ti uz pisali maminky, urcite urobis dobre. Len doplnim, ze krupicna kasa a pudingy z plnotucneho mliecka ( nie trvanliveho ) su podla mna okrem samotneho mliecka tou najlepsou cestou - pre moje deti urcite 🙂) Nikdy sme nemali kozne choroby, alergie a ine choroby okrem chripky, prechladnutia a virusovych ochoreni 🙂.
Mam 5 deticiek a ani najstarsia 9 rocna sa mlieka veru nevzda 😵

lucy125
27. nov 2014

Moj tak isto 2,5r a miluje mlieko,večer mu davam kravske krásne vypije ako kakao a rano máva sunar complex ochutený ale už ho rano tak nechce ,bud dva glgy a koniec,alebo vobec. za 14dni vypil rano sunar asi 3x.inak nechce. ale večer v postielke stiahne flašu bud kravskeho alebo sunaru.

halci
autor
27. nov 2014

sunar som jej tak dlho davala kvôli bielkovinovej zlozke. je ina ako v mlieku, vraj. nestracaju sa tym prevaranim krav.mlieka vitaminy? ale je pravda ze bude lepsie stravitelne. myslim ze mi ho nevypije ale skusim jej ho dat. s tym makovym olejom je to dobry napad. dakujem vam za rady. 🙂

luciao2
27. nov 2014

naco pchat do decka umele somariny???? ked to samo nechce

bonaqa2013
27. nov 2014

Zbytočne dávaš 2,5 roč. dieťaťu sunar. už aspoň rok mohlo piť obyčajné mlieko z obchodu - a bola by si ešte aj ušetrila.

halci
autor
27. nov 2014

no jo, ked ma clovek prve dieta tak vela veci urobi nespravne.. pri druhom uz budem vediet 🙂

deni73
27. nov 2014

@halci Dávam kravské mlieko od 1,5 roka, originál, prevarené. Zbytočne je dávať sunar. 🙂 Mám tiež 2,5 ročného syna.

siska53
27. nov 2014

@halci ak nechce nedavaj. Moj sam prestal pit mlieko asi 2m. Pred 3.rokom. Aj tak po 3.roku zacal po nom obcas vracavat,a ked mal nadchu,tak tiez nechcel pit ziadne mlieko.

Dcerka zas je slabsi jedak,tak ta mlieka ledva vypije 150,zvacsa skor 120ml,takze tam striedam UM s kravskym,no v poslesdnej dobe skor len kravske,lebo to umele by sme museli po case vyhodit a lacne to teda nie je.

Hlavne ju nenut,uvidis,ked bude bez sopla.

Nasi miluju syry,aj rozne jogurty zjedia i makove veci,cize pestra strava,takze ak jedava pestro (aj ked nie velke mnozstva,malo by to byt ok).

siska53
27. nov 2014

@halci inak moja bola teraz chora a nechcela jest takmer nic a aj do pitia som ju musela nutit..mala totiz chytene aj usko a aj hrdlo.