Ahojte baby.
Možno je to normálne a je to len obdobie ale chcem sa vám vyrozprávať aj sa poradiť.
Dcérka má 17 mesiacov, v noci raz vypýta mlieko niekedy 2x.
Posledný týždeň keď chce jesť úplne nepricetny plač aj keď jej chcem dat dudel kým spravím mlieko, dudel odhodi a kope nohami no proste úplne vymenená.
Potom zaspí keď sa napapka ale predtým ten cirkus nechápeme....
Je to pravda ze cez deň už nedostáva mlieko až večer 150ml ale krásne papa a večer keby som jej chcela dať 180ml nevypije.
Predtým keď v noci bola hladna potapkala ma a kým som jej robila mlieko krásne si sadla a počkala a žiadny plač, nechápeme to.
Od narodenia sme s ňou takto v noci problém nemali tak preto hľadáme príčinu lebo ešte pred týždňom sa správala ináč.
Máme UM DM Bio, už s drahým rozmýšľame či to nemá slabé na večer a preto v noci takto sa správa ale predtým sme nemali problém.
Poraďte mi prosím lebo niekedy si myslím ze v noci mame úplne inú dcérku ako cez deň.
@simsalabim to je to ze večer o 6j dostane kasicku a potom ešte o 8j mlieko, a predtým "cirkusom" v noci si dala vodičku ale teraz keď jej to nukam fľašu odhodi a na silu jej nemôžem dať vodu tak jej spravím mlieko, len keby tak nevystrajala...
Nejdu jej zubky? Moze mat bolave dasna
@suikatka1 no ja si myslim, ze to vystrajanie nie je kvoli hladu... skus, ako spominaju, ci to nie su zubky, ja som mojim, ked to mali moc bolave, dala vzdy aj Panadol od bolesti. A ked jej zoberies mlieko v noci, urcite bude kvoli tomu vystrajat, ale podla mna to treba eliminovat. Naozaj uz nepotrebuje v tom veku v noci jest, ucis ju v podstate na to a nayvse si zarabas na zubny kaz.
@simsalabim ďakujem ti za radu, večer čo si zvykla dávať deťom papať aby v noci sa nebudili? Tým pádom keby sa to podarilo tak ráno by som jej dala mlieko, len je to naše prvý dieťa tak nechám sa poradiť...
@simsalabim to sa neda takto zaskatulkovat,ze 17m dieta nema preco v noci jest.podla mna,pokial do toho spanku nema dostatocnu stravu,tak sa samozrejme zobudi,aj kojene deti sa budia a ukludnuju na prsniku,aj ked si len trochu potiahnu.kazde dieta je ine.
Suikatka1, ja by som skor zmenila to jedlo kym pojde spinkat,cize o tej 18tej normalna tepla vecera,tie kase su uz v tomto veku take hladne.a skor pred spankom to mlieko spolu s kasou,trosku viac zasyti a mozno v noci nebude uz tolko pytat.
Aj ked je este moznost,ze su to zuby a tam ozaj treba natierat,masirovat a vydrzat 😕
@simona92101 ďakujem ti, skúsime dnes to jedlo zmeniť, mne to nevadí ze vypýta mlieko len keby ste ju videli jak nepricetna a to nám predtým nerobila ale ráno zas v pohode stane a vysmiata tak dúfam ze to bude obdobie, keď sme boli na 15 mesačnom ockovani som sa pýtala doktorky ci vadí že ešte v noci pijeme mlieko a povedala ze keď pýta nech jej dám ale samozrejme prvé čo skúšam je vodicka.
@suikatka1 Moja dcéra takto začala vystrájať keď mala okolo roka. Bola dojčená cez deň aj v noci (v noci cca 2-3x). V istom období začala vyžadovať dojčenie zrazu aj 5x za noc, ale neupokojilo ju to. Práve naopak-omnoho ťažšie potom znova zaspávala. Keď som ju odstavila od nočného dojčenia, prestal nočný cirkus, my aj ona sme začali lepšie spávať a v dennom dojčení sme pokračovali.
Súhlasím s názormi, že 1 a polročné dieťa nemá prečo jesť v noci-počas dňa predsa zje dostatočné množstvo stravy a navyše, začnú sa kaziť zuby, sķôr či neskôr.
@suikatka1 moja dcerka bude mat 18m,cca do 15tich pytala 1x v noci este trocha mlieka,vzdy sa o 3 rano zobudila a ani za nic zaspat.postupne sa to predlzovalo,obcas vypytala iba raz za tyzden,inokedy castejsie,vsetko zavyselo od toho ci isli zuby,choroba atd.teraz uz je to cca mesiac co v noci papat nepyta,a dokonca uz spi sama vo svojej izbe.zuby okrem zadnych stoliciek ma uz vsetky,cize uz sa tak casto nebudi na bolest,skor sa mi zda ze v spanku preziva to co zazila pocas dna,cize preto sa obcas zobudi,ale pomoze jej mojkacik popripade dudka. Nad mojkacikom si nepremyslala,mozno by pomohol sa ukludnit a zaspala by aj bez flasky.
Pochybujem, že je to od hladu. Niektoré deti sa proste budia. Mojej som dávala mlieko v noci do vyše 2 rokov, bol to len zvyk, že sa naň budila, nemalo to nič s hladom. A budí sa aj ďalej, aj keď jej ho už nedávam.
Tak stare dieta uz nema co v noci jest. Aj traviaci system si potrebuje oddychnut. Zrus nocne krmenie a hysaky prestanu.
@simona92101 sko pises, v tomto veku to nie je o hlade, ale o ukludnovani. Sama pises, ze kojene deti si “len potiahnu”. Treba sa postarat o to, aby cez den dostatocne dieta jedlo a naozaj by som sa vyhla nocnemu krmeniu. Ale to som ja...
@suikatka1 neporadim, ja len ze 17 mesacne dieta uz nema preco v noci jest. Ja by som jej dala poriadnu veceru, pripadne este aj nieco lahsie pred spanim a v noci by som jej ponukla uz iba vodu. Mozno si poplace ale mozno aj zisti, ze sa kvoli tomu neoplati vstavat. Inak moje dievcata obe od necelych 6. mesiacov v noci uz nepapali (kojene).