16 mesačný syn pije v noci veľa mleka

nikolenka29
1. jún 2017

Ahojte maminky,
chcela by som sa informovat, poradit, moj 16 mesacny syn pije podla
mna vela umeleho mlieka. Jeho jedánicek cez den vyzera asi takto:
Rano 5.00/6.00 podla toho ako kedy
vstane 240 ml um. 9.00 slatinsky
chleba s lucinou alebo ovocie
12.00 polievka potom ide spat 14.30 maso priloha/ cestoviny podla toho
Co varim 17.00 ovocie/ vyziva/ alebo jogurt 19.00 chlebik s
Maslom 20.00/20.30 210 ml mlieka
2.00 240 ml mlieka.
Denna davka mlieka je od 630 ml po 740 v. zavislosti od toho kolko papal cez den. Pije len cistu vodu. Cca 1l vodY denne. Jogurt je vacsinou biely.
Vaha cca 11kg. Pokusala som sa
mu v noci nedavat mlieko ale vodou sa nenechal oklamat a plakal az kym si nevybojoval svoju davku. V noci sa budi vylucne na mlieko.
Dakujem vopres za nazory a rady.

hettinka
1. jún 2017

@nikolenka29 ak pije z flaše, mohla by si flašu úplne zrušiť, a to aj cez deň, ak sa dokáže napiť aj z pohára
ale priprave sa na plač, alebo aj riadny rev, no ak sa odhodláš, nesmieš ANI RAZ dopustiť, aby si flašu s mliekom vyreval ... on podla mna už teraz vie, že ak dostatočne dlho reve. dostane čo chce. Takže bud mu to daj hned, alebo vôbec, nie že si vyplače.

Z mojej skúsensti, bude sa budiť dovtedy, kym to nočné mlieko bude dostávať. Ak mu ho nedáš (napriek plaču), prestane sa tak do týždna budiť a plakať. Ale prve 2-3 noci budú asi hroznéééé, rev s prestávkami aj celú noc.

mattkapd
1. jún 2017

Podľa mňa toho mlieka nevypije neviem ako veľa. .A ani nema veľkú váhu. .A co na tom keď mu chutí? ..Nič zlé na tomto nevidím. .

nikolenka29
autor
1. jún 2017

@hettinka dakujem. Nedokaze este pit z pohara. Je tazko fixovanybna flasku a to hlavne ked sa tlacia zubky. Vtedy akoby ho cumel od flasky upokojoval, akoby si tym chladil dasienka.

jantato
1. jún 2017

neviem ci to je az tak vela, moj ma 24 mesiacov a vypije o trosku len menej, a v 16 mesiacoc pil urcite tolko co tvoj, len akurát cez den viac a v noci cca 120-150ml.
Prvy syn pil v noci raz UM do dvoch rokov(sam prestal,proste sa nezobudil) , tento druhy mal tento mesiac dva a vecer chodi spat okolo 18:30 predtým vypije 210ml, a okolo 11:00 vypije este tych cca.120ml a potom az rano. Neriesim,sam prestane ked bude chciet, keby pije viac krat za noc,asi by som riesila,takto nie....

hettinka
1. jún 2017

@nikolenka29 tak ak nevie z pohára, tak to musite ešte vydržať. Ja som dcéru odúčala okolo 2 rokov, ked sa budila takto každu noc na mlieko, ale pritom cez den nechcela jesť. Potom sa jedenie aj spánok zlepšili, ale bola o dosť staršia, ako tvoj syn.

nikolenka29
autor
1. jún 2017

@matkapd dakujem. No pediatricka vravi ze 500 ml je norma, ktoru by mal dostat. Cez den nie je vobec na mlieku. Papa mi pekne, sem tam nejaky strajk. Len vsetci v mojom okoli hovoria ako davaju na vecer max 150/ 180 ml mlieka a on mi vlastne od vececa do rana vypije minimum
3x210 ml. A keby mu zarobim viac napr. 330 on vypije aj tolko podla mna a o 2.00 sa zobudi znova na davku ....ako ja len ci mu nerobim zle ....

nikolenka29
autor
1. jún 2017

@jantato dakujem....asi viac stresujem nez je potrebne 😂 Snad sa nebude aj v 18 rokoch budit na mlieko 🤦‍♀️

jonnie
1. jún 2017

@nikolenka29 nevidim tu ziadny problem...ci? moj vypije asi viac mlieka a neriesim.. To akoby mne niekto zakazoval nieco, co mam rada...asi by som nebola nadsena 😂
Vecer pred spanim zarobim 210 /cize je to viac-ale budem pisat-kolko zarabam/. Chodi spat okolo 20-21h. V noci okolo 2-4 h sa budi na mlieko. Zarobim 180. Rano po zobudeni ma tiez 180. Na obed ide spat po polievke a bez flase nezaspi...ma od 150-180. A opat potom na noc. Vobec to neriesim...ved raz to skonci. Nie vzdy vsetko dopije. A vazi cez 17 kg 😂 No a teraz sa do mna pustia...

nikolenka29
autor
1. jún 2017

@hettinka jasne, ako zas nerobi mi to problem vstat a urobit mu mlieko, raz za dva mesiace sa dokonca stane ze sa zobudi az rano o 5 na mlieko. Neviem od coho to naozaj zalezi. Cez den som zrusila mlieko aby presiel na normalnu stravu a nie sa mliekom nadajal lebo on ked vidi flasku tak by len mlieko pil. Skusala som rozne dat mlieko cez den ale v noci sa aj tak budil na mlieko. Tak som mlieko cez den zrusila aby som do neho dostala tuhu stravu. Ako bol to boj to je fakt ale pekne papa cez den. Tak snad ked vyjdu zuby a spanok sa upravi a vnoci uz nebude pit mlieko. Dakujem.

nikolenka29
autor
1. jún 2017

@jonnie 😂 dakujem toto ma strasne potesilo 🙂 uprimne. Lebo moj ma okolo 11 ale je vysoky a vsetci riesia aky je velky. A je mi to hrozne neprijemne ked sa niekto pristavy a zacne riesit aky je velky. Pritom nosi klasicky oblecko 80/86 ako neni tintitko ale normalne mi pride ako zdrave vitalne dieta. Tak som v strese potom. Uprimne neznasam reci o tom ci je dieta male alebo velke. Pride mi to primitivne.

jonnie
1. jún 2017

@nikolenka29 ma 20 mes. a 95 cm. Tiez ludia riesia...ze aky velky a este v kociku a co okolo maminky a tak. Aaa...nech idu...mozu mi tak vies co..ako sme si hovorili s kolegynou...fukat kockovy cukor..

mattkapd
1. jún 2017

@nikolenka29 na normu sa treba vykaslat. .Keď som začala z UM tiež som bola mimo že či môže môj krpcek papat viac a častejšie ako bolo na krabičke napísané. .A môže však on vie či je hladny alebo nie..Keď bude tucnejsi tak pridáme v detstve viac športu 😅

nikolenka29
autor
1. jún 2017

@jonnie inak nerozumiem preco to ludia riesia. Ja sa
pri nich tiez nepristavujem
ze boze ako vyzerate, preco nie ste upraveni, preco nedrzite dietu, to preco ste taki vysoki .....

petrofka
1. jún 2017

Moj pil vela mlieka az do 22mes. Akoby utalo, odvtedy zo dna na den sa prestal v noci budit a prespi pekne celu noc bez mlieka, ktore si da raz za den zvacsa pred popoludnajsim spankom alebo vecer pred spanim ;)

janickacrazy
2. jún 2017

@nikolenka29 Nie je každé dieťa podľa tabuľky. Moj malý má 19mes. a pije približne toľko mlieka ako tvoj, akurát že ho pije cez den a nie v noci. Váži ledva 10kg, takže ja som rada, že dačo zje, nikdy nebol nejaký extra jedák a keby nepil to mlieko, tak asi umrie hladom. Vobec sa nestresuj. Kamoškina malá vážila v tom veku 16kg a vkuse sa nadájala mliekom, kamoška neriešila, aj ked malá bola ozaj guľa. Teraz má 4 roky a pekne pochudla, vytiahla sa do výšky a vobec nie je tučná, pekné dievčatko.

sense
2. jún 2017

Podla mba to az tak vela nieje moja tak pila do dvoch rokov teraz ma 4 roky, v noci mlieko nepije ale rano vypije 150-250ml mlieka a vecer to iste....

magmolatus
2. jún 2017

@nikolenka29

Nejak by si nemala stresovať, naša malá v tom "tvojom" veku pila sice kravske, umele nechcela ziadne a kojena bola do 13 mes, ked sa uplne sama zo dna na den odstavila.
Bez problemov vypila 1-1,5 litra, pred spaním, v nocí, ráno, stále....
V roku mala cca 12-13 kil len strielam, v 2 cca 20kg. Teraz ma 2,5 roka, 17,5kg, vytiahla sa riadne (ešte trošku ma pevnejšie stehienka, ale ako rastie sa to na nej stráca). teraz dostáva jednu flasu vecer.

Mám kolegyňu co ma 4 rocnu dceru a ta ma sotva 18 kil .

Na to ziadne tabulky nie su.

janisa31
2. jún 2017

Nestresovala by som sa kvôli tomu. Podľa mňa ťa trápi jeho váha ale ty musíš vidieť, ako na pohľad vyzerá. Ono sa váha bude upravovať hlavne vtedy keď sa začne vyťahovať do výšky a začne poriadne behať. Netrápila by som ho nejak odriekaním teraz

gabona1
23. jún 2017

Ahoj, ja by som to moc u takéhoto malého dieťatka neriešila. AJ môj malý má skoro dva roky a v noci pije amilk bifido a aj večer, ráno, cez deň. On ho proste má rád a rád papá aj normálne jedlá. Tiež nepatrí medzi chudých, ale keď sa vytiahne, tak ešte schudne...Neboj..

mirka2405
23. jún 2017

@nikolenka29 Môj 16 mesačný pije takisto v noci mlieko 2-3x po 140, starší to robil tiež, tak sa nestresujem, nebude to trvať predsa večne🙂

katka1981
23. jún 2017

@nikolenka29, ahoj, vahu ma uplne v pohode, aj stravu ma fajn. Nocne mlieko je u neho len zlozvyk. Ja teraz oducam od kojenia nocneho 11 mesacneho synceka. Uspesnost zatial vysoka. Ak som dobre pochopila pije pred spanim a potom o druhej rano. Tak mu jednoducho o druhej nedas vobec nic. Po pripade budes postupne posuvat cas, nie o druhej ale o 3. potom o 4. az dostane rannu davku. Bude plakat, to je jasne, mojkaj ho ale nedaj. Zacni s tym ked budes pripravena, nesmies cuvnut. A neboj kolko je takych deti, niektore tak piju do 3 rokov. Ak ta trapi len vaha, nemas co riesit, je uplne v norme. Moja dcerka pila z dojcenskej flase do troch rokov, potom sme Nutrilon zrusili a s nim aj flasku. Je este malinky, pokial ta to neobtazuje, je to v pohode.

sense
23. jún 2017

Veru vahu ma v pohode, nasa mala v roku 13kg, a v 4 rokoch ma 18,5 a trcia jej vsetky rebra lebo je vysoka