Ahojte, zaujimalo by ma kolko mlieka piju vase deti. Moj syn ma 15 mesiacov, od 9 mesiacov sme museli prejst z materskeho na UM a su dni ked si pyta aj 1 L za den, velmi mlieko lubi (prakticky akekolvek). Pride mi to dost, do mliek sa pridavaju viaminy, mineraly, mam obavu ci sa niecim nepredavkuje :-\
toto aj mna napadlo,lebo nas tiez ma rad mliecko,ma dni,ked tiez mame liter vypity..pije sunar,mame 17 mesiacov....tiez asi zacnem pomaly s krabicovym...ale na druhej strane,som rada,ze pije mliecko,dcera ta nechcela od 10 mesiaca vobec...
@aurelkan nedavaj krabicove,este ma cas....Pije velmi vela mlieka a moze mu to byt viac na skodu ako na uzitok.Max. 500ml by som dala,davas mu zakazdym ako si vypyta?Ved mu povedz ze len rano a vecer sa pije mliecko a dost...moj maly by stale jedol cokoladu ale to neznamena ze mu dovolim zjest kilo len preto ze si pyta 😉 Ty si to musis ustrazit.
To je naozaj strasne vela UM na den. Z toho ti strasne priberie, to nie je dobre. Nesmies mu tolko davat. Moj ma 17 mes. a uz od roka pije mlieko len rano a denne. Ako on by nedbal flasu aj poobede, ale naco? Ved aj na krabici od UM pisu, ze max 2x denne cca 210ml a dost. Moj uz dokonca mlieko len k ranajkam, vecer ho nahradza kasa a tu robim z kravskeho. Davaj malemu viac kyslomliecnych vyrobkov, pripadne nahrad ako my kasou a nebude potrebovat tolko mlieka. On si ho sam spravit nepojde, takze je to len a len na tebe 😉
@aurelkan ja suhlasim s @mummy01, ja som starsiu dcerku sice kojila do 17m, ale potom som vobec nepresla na ziadne UM, ani kravske nedostavala a nedostava dodnes denne, ficime na syroch (cottage, lucina, gervais, riccota), tvarohu a jogurtoch. na UM mas predsa napisanu odporucenu dennu davku. 1l je strasne vela podla mna. skus nahradit inymi mliecnymi vyrobkami, inak budes mat o chvilku zo syna gulocku
ak mu mliečko chutí, tak mu daj, prečo nie? Môj prvý syn má štyri roky a doteraz vypije ráno aj večer 300 ml mlieka, ked je doma, tak aj pred obedným spánkom, okrem toho miluje kašičky, puding, jogurt. ale zas, zelenina mu akosi nechutí .D :D Do mladšieho zas nič "MLIEčNE" okrem prsníka nedostanem :D :D
Ahojte, nasa 14mes.dcerka pijde UM (od 10.mes nie je kojena). Pije mliecko rano ked vstane, potom na doobednajsie zaspavanie, poobednajsie zaspavanie a potom este vecer na nocne zaspavanie. Nie vzdy nam to pomoze zaspinkat samozrejme ale niekedy ano. Rozmyslala som, ze ci to tiez nie je vela mliecka (vypije tak od 100 - 160ml na kazde pitie) a ci uz neprejst na kravske mlieko. Ale zaroven som sa chcela spytat ako ste riesili potom to zaspavanie ked je "zvyknuta" na mliecko, hmm? Budem rada vasim radam a postrehom.
dakujem
ahojte, dakujem za vsetky odpovede 🙂 Je to s nim podobne ako u @piacere, pyta a pyta. Nechcem ho trapit tym ze nedam ale ani tym nie som nadsena. Zatial to riesim tak ze mu to neriedim podla navodu ale pridavam viac vody. Hlavne v horucavach sme tym celkom fajn riesili pitny rezim 🙂 Davam uz obcas aj kravske, cerstve z automatu a prevarene, teda original mlieko ale tiez mu ho riedim s vodou. Uz na materskom mlieku bol velky papkacik a myslim ze mu to moje mlieko chyba :( Nie je tucko ale neviem ci to budem moct povedat aj o rok 🙂) No, skusim hoaspon cez den uspavat na niecom inom, uvidim ako pochodime....
@aurelkan my mame 8m, um kombinujeme s mm a spolu tak vypijeme cca 400-500ml za den vratane noci. a neskusala si uz davat kravske mlieko, ked uz mate 15m ?