15 mesačný synček pije veľa umelého mlieka

aurelkan
2. aug 2012

Ahojte, zaujimalo by ma kolko mlieka piju vase deti. Moj syn ma 15 mesiacov, od 9 mesiacov sme museli prejst z materskeho na UM a su dni ked si pyta aj 1 L za den, velmi mlieko lubi (prakticky akekolvek). Pride mi to dost, do mliek sa pridavaju viaminy, mineraly, mam obavu ci sa niecim nepredavkuje :-\

januliku
2. aug 2012

@aurelkan my mame 8m, um kombinujeme s mm a spolu tak vypijeme cca 400-500ml za den vratane noci. a neskusala si uz davat kravske mlieko, ked uz mate 15m ?

babajaga
2. aug 2012

toto aj mna napadlo,lebo nas tiez ma rad mliecko,ma dni,ked tiez mame liter vypity..pije sunar,mame 17 mesiacov....tiez asi zacnem pomaly s krabicovym...ale na druhej strane,som rada,ze pije mliecko,dcera ta nechcela od 10 mesiaca vobec...

mummy01
2. aug 2012

@aurelkan nedavaj krabicove,este ma cas....Pije velmi vela mlieka a moze mu to byt viac na skodu ako na uzitok.Max. 500ml by som dala,davas mu zakazdym ako si vypyta?Ved mu povedz ze len rano a vecer sa pije mliecko a dost...moj maly by stale jedol cokoladu ale to neznamena ze mu dovolim zjest kilo len preto ze si pyta 😉 Ty si to musis ustrazit.

mummy01
2. aug 2012

@babajaga ak dcerka papa ine mliecne vyrobky mlieko nepotrebuje,to je len mytus ze dieta ma pit mlieko...ano ma ho pit ale materske.Rocne dietatko mlieko uz nepotrebuje,stacia jogurty,tvaroh,syr....mudru mas dcerku 🙂

iwesska
2. aug 2012

To je naozaj strasne vela UM na den. Z toho ti strasne priberie, to nie je dobre. Nesmies mu tolko davat. Moj ma 17 mes. a uz od roka pije mlieko len rano a denne. Ako on by nedbal flasu aj poobede, ale naco? Ved aj na krabici od UM pisu, ze max 2x denne cca 210ml a dost. Moj uz dokonca mlieko len k ranajkam, vecer ho nahradza kasa a tu robim z kravskeho. Davaj malemu viac kyslomliecnych vyrobkov, pripadne nahrad ako my kasou a nebude potrebovat tolko mlieka. On si ho sam spravit nepojde, takze je to len a len na tebe 😉

mahmulienka
2. aug 2012

@aurelkan ja suhlasim s @mummy01, ja som starsiu dcerku sice kojila do 17m, ale potom som vobec nepresla na ziadne UM, ani kravske nedostavala a nedostava dodnes denne, ficime na syroch (cottage, lucina, gervais, riccota), tvarohu a jogurtoch. na UM mas predsa napisanu odporucenu dennu davku. 1l je strasne vela podla mna. skus nahradit inymi mliecnymi vyrobkami, inak budes mat o chvilku zo syna gulocku

luciferkax
2. aug 2012

ak mu mliečko chutí, tak mu daj, prečo nie? Môj prvý syn má štyri roky a doteraz vypije ráno aj večer 300 ml mlieka, ked je doma, tak aj pred obedným spánkom, okrem toho miluje kašičky, puding, jogurt. ale zas, zelenina mu akosi nechutí .D :D Do mladšieho zas nič "MLIEčNE" okrem prsníka nedostanem :D :D

piacere
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
babajaga
2. aug 2012

@piacere tak sme na tom rovnako..ake mliecko pijete?

tinka648
2. aug 2012

Ahojte, nasa 14mes.dcerka pijde UM (od 10.mes nie je kojena). Pije mliecko rano ked vstane, potom na doobednajsie zaspavanie, poobednajsie zaspavanie a potom este vecer na nocne zaspavanie. Nie vzdy nam to pomoze zaspinkat samozrejme ale niekedy ano. Rozmyslala som, ze ci to tiez nie je vela mliecka (vypije tak od 100 - 160ml na kazde pitie) a ci uz neprejst na kravske mlieko. Ale zaroven som sa chcela spytat ako ste riesili potom to zaspavanie ked je "zvyknuta" na mliecko, hmm? Budem rada vasim radam a postrehom.
dakujem

monika15
2. aug 2012

@aurelkan
mi sme boli na UM od narodenia.... od 1 roka sme sa snazili prejst na mlieko ale neuspesne povolil az teraz v maji... 🙂
ale okolo 1 L bolo tiez na den....
ale uz sksaj prejst na mliecko 🙂 drzim palce 🙂

piacere
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
aurelkan
autor
2. aug 2012

ahojte, dakujem za vsetky odpovede 🙂 Je to s nim podobne ako u @piacere, pyta a pyta. Nechcem ho trapit tym ze nedam ale ani tym nie som nadsena. Zatial to riesim tak ze mu to neriedim podla navodu ale pridavam viac vody. Hlavne v horucavach sme tym celkom fajn riesili pitny rezim 🙂 Davam uz obcas aj kravske, cerstve z automatu a prevarene, teda original mlieko ale tiez mu ho riedim s vodou. Uz na materskom mlieku bol velky papkacik a myslim ze mu to moje mlieko chyba :( Nie je tucko ale neviem ci to budem moct povedat aj o rok 🙂) No, skusim hoaspon cez den uspavat na niecom inom, uvidim ako pochodime....