Ahoj. Mám 11,5 mesačnú dcéru.Dojčila som ju iba 4 mesiacš a od 2 mesiaca som jej pridávala aj Nutrilon, ked som mala málo mlieka. Od 4. mesiaca som jej dávala iba nutrilon a aj jej chutil. Ked mala 7 mesiacov začala plakať ked som jej chcela dať nutrilon, ale nakoniec ho vypila, ale s nechuťou. Tak som jej začala dávať Sunar, ktorý jej aj veľmi chutil. Teraz zrazu z jedného dna na druhý ho začala odmietať. Ked jej chcem dať tak už otvára ústa, teší sa, potom vypije asi jeden glg a začne stršne plakať a kým flašku neodložím aby ju nevidela tak dovtedy plače. Už som skúsila aj kravské mlieko, ani to jej nechutí, pritom jej z kravského mlieka varím rôzne jedlá už od 7. meho mesiaca. Nevie niekto poradiť čo skúsiť ešte? Stačí ked nahradím mlieko rôznymi mliečnymi výrobkami (jogurt, miláčik...)?
@timi18 a pediatrička ti čo poradila na tento problém?
Ano stači.nasa uplne odmietla mlieko v 4 mesiacoch,aj sme si takmer mesiac odlezali v nemocke.odvtedy sme boli na dojčenskej strave.ako 5 mesavna vypila max 1-2 davky mlieka aj do len 100-140ml.ako 10 mesac.si prvýkrát sama vypytala mlieko.A teraz ma 17 mes.a nič jej nechyba.
@nikawero12 ešte sme zatial nikde neboli ani u lekárky..ešte trošku počkám, možno si to rozmyslí a znovu začne piť...teraz jej idú horné zúbky, možno že od toho nemá až takú chuť, lebo ani vodu už toľko nepije ako predtým. Ale s lyžičkou zje všetko iba mlieko nie.
@timi18 Môj mával také obdobia okolo roka že niekedy aj 2-3 dni proste nechcel mlieko, potom zas normálne pil a asi od roka a pol (alebo tak nejak) vôbec proste odmietal a doteraz mliko nevypije. Nič mi nechýba, začala som mu potom dávať častejšie jogurty a mliečné výrobky
moj ako sa v roku odstavil, tak mlieko nevypije...ziadne, ani kravkse, ani kozie, rastlinne, umele...nic....dr. vravela, ze je to ok, lebo bol zvyknuty na moje, ze ak je mliecne vyrobky a pestru stravu , je to ok....takze jogurty zje, syry....vlastne vsetko a odporucam mak!...tolko vapnika ako je v maku nie je ani v mlieku 🙂
mlieko vobec nepotzrebuje, hlavne nedavaj mliecne dezerty typu pribinacik a podobne blbosti, ak tak tvrdy syr, biely jogurt a tak nie taveny syr to v ziadnom pripade...ale ani ak by bola total bez mliecnych vyrobkov nic sa jej nestane.
@sorciera24 a ten mak sa môže od kedy dávať?
@timi18 od roka moze
milacik velmi nie, skor tvrde syry, cottage chessee, mak, susene ovocie