Ahojte prosím Vás nemá niekto skúsenosti s dlhým jedením bábätka . Mam predcasniatko narodila sa o 2 mesiace skôr teraz ma 10 týždňov a papala 50 ml hodinu 20minut teraz nezje už 50 ledva 40 ml aj to hodinu je niekedy 40 minút. Už som zúfalá, nechce vôbec ťahať každých 5ml až 10 ml chce grgat bez toho nechce pokračovať v jedeni . Vyskúšala som už toľko fliaš a cumlov neviem co by som ešte skúsila . Prisat k prsníku sa nechce. Mate niekto podobne skúsenosti viete mi niečo poradiť? Ďakujem.
Papa odsate MM
@monita59 ja by som ani tak neriesila dlzku pitia ako mnozstvo. lebo 40-50ml pre 10 tyz. babo je velmi malicko. pediatricka vie, ze tak malo papa?
Orofacialnu rhb robíte pred krmenim? V polke kŕmenia alebo podľa potreby ju kľudne nechaj odgrgnut a potom pokračujte. Určite chodíte do poradne, povedz to dr
Dr o tom vedia ze vraj je mala musí dozrieť narodila sa o 2 mesiace skôr momentálne máme 2970g . Chystáme sa tej dr do Skalice . Cumle sme vyskúšali od najmenších po najväčší . Najlepšie jedla z avent 3 asi 3 jedenia a potom sa vrátila do starých koľají. Už neviem čo mám s nou robiť váha ide stále po gramoch hore za 3 dní priberie tak 80 g. A to ešte máme reflux tak si viete predstaviť hodinu ju krmim a za 2 sekundy vyvrati skoro vsetko
Ona grga počas jedenia neustále. Každý 5 ml a niekedy každých 10 ml. Nepríde mi to normálne
@matkahelka áno vie pediater koľko je aj v nemocnici sme ležali pár dní lebo mi viac zvracala a neriešili množstvo keďže ona nemá ani 3 kg .
@deti95060810 pomaličky priberame tak 80g za 3 dni
@monita59 malicka nie je predčasné narodená, akurat bola drobnejsia. PV bola 2840g. Boze, toto by som nepriala ani najhoršiemu nepriateľovi, je mj luto ze to takto mate ako my.. momentálne má 6 mesiacov, reflux stále, hodinu po krmeni ju musím držať vo zvislej polohe, aby sa nepovracala.. ale toho vracania prudom je podstatne menej. Poooomaly aj ta dĺžka papania sa zlepšuje, ako som pisala- 100ml zvladne za polhodku. Ale stále je to v spánku. S prikrmami to nie je nič slávne, každá nová chuť pre ňu znamená ze ju napne, dovracia sa. Každý jeden impulz z ktorého ju napne znamená automaticky zvracanie.
@monita59 dávate jej Avent veľkosť cumlika 3? to jej veľmi rýchlo tečie na jej vek, možno preto grcka po čase, moja dcéra má 1rok a doteraz pije UM z fľašky Avent a savicka má veľkosť 3 ale Avent natural! ten tvár toho cumlika/savicka je ako ženská bradavka...a radšej nech pije pomaly (3 je dosť rýchla) ako by potom mala zvracať keďže na tak maličký žalúdok je to veľmi rýchle...
@aschkimka ona z 1 vôbec nevytiahne mlieko pije pije aj 5 minút v kuse a nič ani 1ml nevypije. A z 2 to nestíha piť neviem ako je to možné ale z 3 ktorý je dvojdverovy tak pije . Ale vravím tak 3 kŕmenia a nepije už. V nemocnici pili z trojdierkovych cumlov. Ale najlepšie mi pije zo simax fľaše.
tak toto som zažila s dcérou... trápili sme sa dlho - predlho. Ani Búnová nám nepomohla a to sme za ňou išli 250 km .... U vás je to lepšie - aspoň bábo nechudne ale moja chudla... Teraz je v puberte a s jedením sú problémy ale zas iného charaktéru... Vojtovku sme cvičili pekne dlho - dávaj si pozor na toho kto s ňou cvičí resp. ku komu chodíte lebo my sme takto zbytočne dlho cvičili - lepšie povedané fyziot. bola úplne na figu... Doporučujem Olomouc - TOP.
@deti95060810 aj našej sem tam klesne váha potom zas ide hore a zasa dole
ako priberá?