10 týždňové dieťa extrémne dlho papá

monita59
10. feb 2022

Ahojte prosím Vás nemá niekto skúsenosti s dlhým jedením bábätka . Mam predcasniatko narodila sa o 2 mesiace skôr teraz ma 10 týždňov a papala 50 ml hodinu 20minut teraz nezje už 50 ledva 40 ml aj to hodinu je niekedy 40 minút. Už som zúfalá, nechce vôbec ťahať každých 5ml až 10 ml chce grgat bez toho nechce pokračovať v jedeni . Vyskúšala som už toľko fliaš a cumlov neviem co by som ešte skúsila . Prisat k prsníku sa nechce. Mate niekto podobne skúsenosti viete mi niečo poradiť? Ďakujem.
Papa odsate MM

deti95060810
10. feb 2022

ako priberá?

pribinak
10. feb 2022

@monita59 neuvažovala si o zmene mlieka? Aké mlieko pije? Koľko má pocikanych plienok denne? Ako priberá ?

itka1
10. feb 2022

@monita59 skuste zmenit velkost cumla na flasi za vecsi

mimi3008
10. feb 2022

@pribinak ved odsate MM pise autorka

pribinak
10. feb 2022

@mimi3008 no jezisi, nevšimla som si

matkahelka
10. feb 2022

@monita59 ja by som ani tak neriesila dlzku pitia ako mnozstvo. lebo 40-50ml pre 10 tyz. babo je velmi malicko. pediatricka vie, ze tak malo papa?

im709vf
11. feb 2022

@monita59 moja robila presne to iste, odporúčam riešiť to s dr Bunovou (klinická logopedka), moja nakoniec bola hypotonicka. Nepouziva správne svaly na sanie z flase, pije veľa vzduchu. Teraz ma polroka, pije len v spanku, aj to jej 100ml trva polhodinu

laura164
11. feb 2022

Orofacialnu rhb robíte pred krmenim? V polke kŕmenia alebo podľa potreby ju kľudne nechaj odgrgnut a potom pokračujte. Určite chodíte do poradne, povedz to dr

medeaa
11. feb 2022

@monita59 ahoj, nema nahodou babatko hypotonus? Vtedy maju problemy s prisatim a teda aj s pitim z flasky mozu mat. Ale nic sa neboj, babatko bude ok, len to konzultuj s doktorkou 🍀.

monita59
autor
11. feb 2022

Dr o tom vedia ze vraj je mala musí dozrieť narodila sa o 2 mesiace skôr momentálne máme 2970g . Chystáme sa tej dr do Skalice . Cumle sme vyskúšali od najmenších po najväčší . Najlepšie jedla z avent 3 asi 3 jedenia a potom sa vrátila do starých koľají. Už neviem čo mám s nou robiť váha ide stále po gramoch hore za 3 dní priberie tak 80 g. A to ešte máme reflux tak si viete predstaviť hodinu ju krmim a za 2 sekundy vyvrati skoro vsetko

monita59
autor
11. feb 2022

@laura164 áno pred každým jedením cvičíme orofacialnu a 2 x do dna vojtovku

monita59
autor
11. feb 2022

Ona grga počas jedenia neustále. Každý 5 ml a niekedy každých 10 ml. Nepríde mi to normálne

monita59
autor
11. feb 2022

@matkahelka áno vie pediater koľko je aj v nemocnici sme ležali pár dní lebo mi viac zvracala a neriešili množstvo keďže ona nemá ani 3 kg .

monita59
autor
11. feb 2022

@deti95060810 pomaličky priberame tak 80g za 3 dni

im709vf
11. feb 2022

@monita59 presneeee takto na tom bola aj moja malá.. bolo tk hrozne obdobie, az teraz pred mesiacom sa to pomaličky začalo lepšit. Skúšali ste počas papania trochu jej tlačiť spodok brady v strede? Tak aby ste jej jazýček pritlačili hore tymto

im709vf
11. feb 2022

@monita59 veľa krát sa stalo, že po hodine krmenia sa jednoducho zakuckala, a všetko vyletelo von. Pamätám aké nervy to boli..

monita59
autor
11. feb 2022

@im709vf ano to robím stále kedze ona ani ťahať nechce tak ju stále stimulujem. Viete mi poradiť dáko lebo nikoho som nenašla kto by si niečím takým prešiel. Tiež mate predcasne narodene..?? V koľkých mesiacoch sa to zlepšilo

monita59
autor
11. feb 2022

@im709vf presne aj pri jedeni náhodou hej zabehne a všetko ide von

im709vf
11. feb 2022

@monita59 malicka nie je predčasné narodená, akurat bola drobnejsia. PV bola 2840g. Boze, toto by som nepriala ani najhoršiemu nepriateľovi, je mj luto ze to takto mate ako my.. momentálne má 6 mesiacov, reflux stále, hodinu po krmeni ju musím držať vo zvislej polohe, aby sa nepovracala.. ale toho vracania prudom je podstatne menej. Poooomaly aj ta dĺžka papania sa zlepšuje, ako som pisala- 100ml zvladne za polhodku. Ale stále je to v spánku. S prikrmami to nie je nič slávne, každá nová chuť pre ňu znamená ze ju napne, dovracia sa. Každý jeden impulz z ktorého ju napne znamená automaticky zvracanie.

monita59
autor
11. feb 2022

@im709vf no kriste pane mam sa na čo tešiť . Ona ani dudlik nechce aj a toho ju napína. Akú fľašku ste používali na kŕmenie prosím vás? My sme mali PV 1340g

im709vf
11. feb 2022

@monita59 no nebudem vám klamať, ružové to nebude 😔 aj moju niekedy z cumla napne. Používame MAM,stále novorodenec cumlik.

monita59
autor
11. feb 2022

@im709vf moja MAM nechcela ani so ust dat 🤦‍♀️

aschkimka
11. feb 2022

@monita59 dávate jej Avent veľkosť cumlika 3? to jej veľmi rýchlo tečie na jej vek, možno preto grcka po čase, moja dcéra má 1rok a doteraz pije UM z fľašky Avent a savicka má veľkosť 3 ale Avent natural! ten tvár toho cumlika/savicka je ako ženská bradavka...a radšej nech pije pomaly (3 je dosť rýchla) ako by potom mala zvracať keďže na tak maličký žalúdok je to veľmi rýchle...

monita59
autor
12. feb 2022

@aschkimka ona z 1 vôbec nevytiahne mlieko pije pije aj 5 minút v kuse a nič ani 1ml nevypije. A z 2 to nestíha piť neviem ako je to možné ale z 3 ktorý je dvojdverovy tak pije . Ale vravím tak 3 kŕmenia a nepije už. V nemocnici pili z trojdierkovych cumlov. Ale najlepšie mi pije zo simax fľaše.

deti95060810
12. feb 2022

tak toto som zažila s dcérou... trápili sme sa dlho - predlho. Ani Búnová nám nepomohla a to sme za ňou išli 250 km .... U vás je to lepšie - aspoň bábo nechudne ale moja chudla... Teraz je v puberte a s jedením sú problémy ale zas iného charaktéru... Vojtovku sme cvičili pekne dlho - dávaj si pozor na toho kto s ňou cvičí resp. ku komu chodíte lebo my sme takto zbytočne dlho cvičili - lepšie povedané fyziot. bola úplne na figu... Doporučujem Olomouc - TOP.

monita59
autor
12. feb 2022

@deti95060810 aj našej sem tam klesne váha potom zas ide hore a zasa dole