Mamičky, myslíte si, že je v poriadku, ak moje dieťatko vôbec nepije mliečko? MM som kojila cca 4 mesiace a potom som ho stratila :( Prešli sme samozrejme na UM, ktoré celkom maličká pila, ale vôbec nie tak ako iné deti. Najviac, čo vypila, bola 150 ml fľaška. Od cca 10 mesiaca mliečko nepije vôbec. Odmietala ho, vypľúvala....snažila som sa ju mliečkom "oklamať" aj keď spinkala, ale bez úspechu. Skúšala som aj inú značku, čo bolo tiež oničom, robiť jej z mlieka kakao, čo tiež nezabralo. Dnes má maličká rok a pol a mlieko sa jej snažím nahradzovať aspoň 1-2 jogurtami denne, krupičnou kašou, tvarohom, aj mliečnou polievkou, ktorú spapá tiež len troška. Z mlieka nikdy nezvracala, nemám pocit, že by mala alergiu na laktózu, skrátka jej nechutí. Inak papá celkom pekne, všetko. Je to čiperné a hravé dieťa, ktorému na prvý pohľad nič nechýba. Stretli ste sa s niečím podobným? Ďakujem.
vapnik nie je iba v mlieku. U nas sa to vyvazuje napr. makom 🙂 ja nepijem mlieko odmalicka a moje deti ho tiez nechcu. Jogurty jedia kazdy den a krupicovu kasu raz za pol roka. Vela mliecneho v strave nemaju. Ja hovorim ze mlieko je pre teliatka ale to je iba moj sukromny nazor. Nikomu pitie mlieka neberiem. Ale ak ho mala odmieta vyvazenou stravou bez nemas co pokazit
Moji synovia sú obaja alergickí na kravské mlieko od malička. Starší može aspon jogurty a mliečne výrobky, mladší bohužial absolútne nič mliečne. My fungujeme na sojovom mlieku, existuje aj ryžové, mandlové, neskúšala si? Možno by niektoré zachutilo aj tvojej malej. Moj starší syn bude mat zachvilu 15 rokov, má najlepšie zuby z celej triedy, len jednu malú plombu, takže určite to nebude mliekom, to sú len také mýty, ktoré stále pretrvávajú. Pokial má dieta vyváženú stravu, je zeleninu, maso, mak a može mliečne výrobky, tak sa nemáš čoho bát vobec.
Ahoj podla mna robis vsetko spravne, len jej proste nechuti ;) davas jej podla mna vyzivnejsie veci ako mliecko, netrap sa teda 😎
moje deti ani ja nepijeme mlieko vôbec, samé ho odmietli syn keď mal 2 a pol roka, a dcéra 2 roky a sú zdravé, nič im nechýba.ja sa stotožňujem s názorom katy1979 .mlieko podľa mňa nie je až také zdraviu prospešné ako sa všade uvádza.a hlavne to kupované z obchodu.....
Ahoj, ja som kojila syna do cca 15 mesiacov, keď zo dňa na deň už nechcel mlieko a nielen MM, ale žiadne. Tiež som mala obavy co sa týka výživy, pýtala som sa na to lekára, ktorý mi poradil dopĺňať vápnik z iných prirodzených zdrojov - mak,strukoviny,.... Mlieko odmietal približne do 3rokov, sem tam zjedol nejaký jogurt, ale syry, pudingy , krupicu som doňho nikdy nedostala, teraz ma 7 rokov a mlieko miluje.
presne ako naša Hanka, kojila som ju do 9 mesiaca, potom sa odstavila a mlieko nepila takmer do troch rokov. Potom postupne pomaly začala- nepreháňa to, ale už ho vypije. Tiež som to nahrádzala jogurtami, mliekom, mliečnymi polievkami a samozrejme syrmi. Lekárka my to odsúhlasila, nebol žiadne problém. Teraz má 7,5 roka, chorá býva sporadicky a je z nej veľmi šikovná druháčka. Tak sa neboj a nesíl to. Ak bude chcieť, možno si raz dá sama 😉
Ja som podla mojej maminy zacala odmietat mlieko hned po odstaveni. Pamatam si tie cirkusy v skolke, ked sa ho do mna ucitelky snazili nasilu naliat. Mlieko dodnes nevypijem, resp.by som ho rovno vyvratila. Vyvojovo to nemalo ziadny vplyv. Bola som sice chudokrvna, ale zas nechcela som jest ani maso a vajcia. Z tohto excesu som nastastie vyrastla 🙂
ahoj, toto neni nič ojedinelé. ak nechce mlieko, nerieš. vapník dopĺňaj jogurtami a podobne. mne syn vypije niekedy denne 1,5 litra mlieka - 1,5%. Jogurty nechce, jediné čo zje mliečne sú termixy a podobne. Jogurt nie. a neriešim.
Syn vypije toľko mlieka a zuby má dezolátnom stave.